– Sexy strofer

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med seks låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Natnael og Tøfl.

Tøfl – «Dusjen»

Tøflingane i Tøfl leverer kanskje den mest valdelege dusjen sidan Psycho på låta «Dusjen». Men dei beskriv også ein apati som er smerteleg lett å kjenne seg att i.

Låta startar med Tøfl på kunstutstilling, men kunsten fangar dei ikkje, og dei føler ingenting. Heller ikkje favorittfilmen vekkjer nokon kjensler lenger. Så då er det inn i dusjen og skru opp tempen til ein endeleg klarar å føle noko.

Mange, meg sjølv inkludert, har vore gjennom periodar der ein berre føler seg som ein zombie, og ikkje klarar koble seg på verda. Tøfl setter ord på det her med ein god dose humor, og ein heil del sårskorpepilling.

Så skadar det ikkje at låta tilsynelatande er skapt for hopping framfor ei konsertscene. Eller kanskje ein moshpit – så skal eg love at du føler noko etterpå.

Jesper Nondal
Journalist

Jesper Nondal

Natnael – «D r nice»

Forrige sommer fikk Nelly og Kelly Rowlands tjue år gamle hit «Dilemma» en ny renessanse. Takket være et legendarisk TikTok-klipp som viste verdens råeste karaoke-duo.

I videosnutten får vi se en godt voksen kvinne og mann i Florida fremføre låta med så mye stålkontroll og kjærlighet at det skal godt gjøres å ikke la seg røre. Lista har blitt satt uforskammet høyt for besteforeldre som blir med på karaoke, rett og slett.

Men nok om virale feelgood-klipp, for nå har vi en ny sommer rett rundt hjørnet, og med det kommer årets nye «Dilemma»-tolkning. På «Det r nice» klarer fløtepusen Natnael både å forvandle hiten til en norskspråklig fortelling, og samtidig gjøre den enda søtere enn originalen.

Dette er lyden av midnattssol, sommerflørt og sukkertunge, klissete drikkevarer på en brygge nær deg. Nice!

Eskil Olaf Vestre
Journalist

L.U:N.A + Jonas Benyoub – «95»

Den unge bergensartisten L.U:N.A har tatt reisen fra «Urørt» og opp på øverste hylle i musikknorge i løpet av de siste årene. Nå har hun tatt med seg stjerneskuddet Jonas Benyoub og gitt oss en perfekt start på helgen. For en deilig låt og for en duo!

Jeg forelsket meg sporenstreks i L.U:N.A som artist, eller Mia Roussel som 22-åringen egentlig heter, da jeg hørte den supercatchy låta «Dumt» i 2019. Siden da har hun trollbundet meg med fete produksjoner, rå estetikk og ikke minst den fantastiske stemmen hennes.

I dette hete samarbeidet henter både hun og Jonas Benyoub fram sine franskspråklige bakgrunner. Begge leverer sexy strofer på det romantiske språket som kiler i øret, og kombinerer det med en afrobeatpreget sound som får meg til å ville danse langt ut i sommernatta, aller helst på en svett klubb i Paris.

Låta med det mystiske navnet «95» har også et deilig mørke som pirker borti følelsen av ung kjærlighet som river i hjertet og spenningen mellom to personer som prøver å finne ut hva hverandre egentlig føler. «95» glir rett inn på sommerens spilleliste, og jeg håper det ikke er siste gang vi hører fra denne duoen!

L.U:N.A og Jonas Benyoub med «95» er Ukas låt på NRK P3

Taran Cesilie Hofvind
Musikkansvarlig i NRK P3

Paper dog – «Highs and Lows»

Mens artister verden rundt konkurrerer om å lage låtene som skal bli spilt på strendene i solsteiken, tar Paper Dog på seg et mye viktigere ansvar:

Dette er låta man hører på etter solen har gått ned. Det er fremdeles varmt, du er på vei hjem fra en fest, og funderer over verdens mysterier. De beste låtene er de som kan få deg til å vandre fra Lindesnes til Nordkapp, i det minste fra Majorstuen til Ensjø.

«Highs and lows» inneholder alle regnbuens farger og er en solid produksjon. Det har gått over et år siden Paper Dog sist slapp musikk, og nå sitter det kanskje mer enn noen gang.
Tunge trommer, bærende bass, strålende synth og vakker vokal.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Beharie – «When are we going»

Hvis du ennå ikke har fått med deg Beharies rørende opptreden og sterke takketale for «Årets r&b/soul» på Spellemannprisen, er det bare å hive seg rundt og forberede tårekanalene på å få kjørt seg. Det samme gjelder for øvrig hans tredje EP, «Beharie, the third», som kom ut i dag.

Introsporet gjør jobben sin og suger meg som lytter rett inn i Beharies sjelfulle univers. Og hans mest populære låt hittil, «Love me», fungerer godt som oppvarming til EP-ens lengste låt, «When are we going». Sånn sett passer tekstlinjen «Seems like all the time in the world just ain’t enough» ekstra godt og Beharies særegne stemme bærer teksten på en sånn måte at det er umulig å ikke bli truffet. Låta kler å ta seg god tid, slik at alle elementene får skinne, enten det er den nydelige koringen i refrenget eller strykerne mot slutten.

Hvis jeg må sammenligne den med noe annet, er den som et lystigere alternativ til Michael Kiwanukas «Cold little heart». Men om jeg tolker den rett er det nesten ironisk å kalle «When are we going» for lystig, for jeg tror den på et vis handler om døden. Beharie synger om «a power stronger than me» og på refrenget oppfordres det til å «take a leap before you end up dead». En låt som rett slett får deg til å tenke og føle på mange ting.

Anna Nor Sørensen
Programleder i «P3ligaen»
Anna Nor Sørensen

Cezinando – «Kokt à la mode»

To år har gått siden sist vi hørte fra Cezinando – i alle fall musikalsk. Når han nå slipper ny musikk er det med en EP bestående av fem låter.

EP-ens desiderte høydepunkt kommer i Cezinandos lek med stavelsenes egen melodi i den vidunderlige «Kokt à la mode». Dette er det denne fyren gjør best – han finner den iboende musikken i ordene, og gir et inntrykk av at låta omtrent blir til mens den går.

Som en slampoet springer han i sirkel rundt rytmer og forventninger og på sitt beste leverer han det uventede hver gang.

Les hele anmeldelsen av Cezinandos EP «Samtidig» her

Espen Borge
Anmelder

espen borge

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3