Siste prat med P3morgen-trioen: – Det var et privilegium at vi i det hele tatt fikk lov

SLUTT: Det er over for P3morgen, men vi tok en siste prat i radiostudioet K85 for å mimre om tiden som gikk.

P3morgen er snart over for i år, men for Silje Nordnes (35), Markus Neby (28) og Ronny Brede Aase (33) er kanskje morgenradio-eventyret over for alltid.

En æra er snart forbi og et miksebord tilgriset av kaffeflekker skal videreføres. Fredag ble de takket av i en rørende spesialsending fra Operaen. Se alle høydepunktene her!

P3.no tar en aller siste prat med P3morgens programledere Silje, Ronny og Markus før de starter på sine videre karrierer – uten hverandre.

SAMMEN: Men nå skal de fortsette hver for seg. Foto: Xueqi Pang

Trioen sitter som alltid i rom K85. Et ganske så kjedelig navn på et ganske så viktig rom i fjerde etasje på Marienlyst. Nemlig radiostudioet til P3morgen-redaksjonen.

Disse veggene har sett mange store hendelser gjennom tiden. Alt fra celebre gjester til tårefylte taler. Rommet har fylt statsministere, idrettsstjerner og talkshow-verter.

Men viktigst av alt har rommet huset tre av Norges mest kjærkomne morgenfugler.

 

Som å flytte hjemmefra

– Det er litt som å flytte hjemmefra. I dette studioet har vi vært i så mange timer. Vi har vært her under sendinger, møter og videoinnspillinger, sier Markus.

Etterpå skal de rydde bort fra pultene sine. Men nå har P3morgen-trioen har funnet seg godt til rette på en grå sofa midt i studioet. Som alltid sitter Ronny godt plantet i midten mellom Silje og Markus.

K85: Slik ser det ut når man går forbi K85 hvilken som helst hverdag mellom klokken seks og ti. Foto: Xueqi Pang  Foto: Xueqi Pang

– Når jeg går forbi rommet, så er det som å se inn i kroken vår. Det er så naturlig å være der inne. Nå blir det bare et rom som vi kan komme inn i hvis vi er på besøk i et program, sier Markus og fortsetter:  

– Vi kan ikke lenger slenge fra oss jakka, kjenne på hjemmefølelsen og den familien vi blir når vi er i dette rommet. Jeg vet ikke hvordan det blir å miste det. Det kommer til å bli dritrart.

For Silje, Markus og Ronny er radiostudioet et symbol på det velsmurte maskineriet P3morgen har blitt for mange i morgenstunden.

Mye av det er på grunn av tilliten mellom trioen, mener Silje. Uansett hva som skjer lander de for det meste alltid på føttene.

«DEN SERIØSE»: – Jeg føler meg som «hun sure» fordi den jeg sitter ved siden av er Ronny. Og alle virker sure i forhold til Ronny fordi han er verdens blideste mann, sier Silje Nordnes. Foto: Xueqi Pang

– Vi prater sammen fire timer hver dag

Man forstår med en gang at dette er en trio som kjenner hverandre godt, inn og ut, under og over huden.

Markus, Silje og Ronny er tre mennesker som kjenner hverandre så godt at de nærmest ikke klarer å svare på flere spørsmål om hvordan det er å jobbe med hverandre.

For alt har allerede blitt luftet under sending.

– Vi prater jo sammen fire timer hver dag. I det siste har vi reist sammen hver eneste helg, sier Markus.

– Jeg vet alt om Markus sin ungdomstid og jeg vet alt om da Silje sist lå med en mann. Vi har så mange timer sammen i det rommet her og ellers i livet at jeg ikke vet om det er noe mer igjen, svarer Ronny.

Har ødelagt miksebordet fire ganger

Selv om trioen har laget grytidlig morgenradio sammen siden 2014, har det likevel ikke alltid gått smertefritt. I det minste ikke for miksebordet.

Ronny forteller at miksebordet har blitt vannet opptil fire ganger, ved uhell. Silje lar ikke en mulighet til å påminne den skyldige løpe fra seg.

– Hva med den gangen du sølte Pepsi Max?

– Det var selvfølgelig ikke heldig. Vi har kanskje ødelagt miksebordet én gang for mye. Det har blitt veltet et par kaffekopper og Pepsi Max slik at det har kortsluttet på grunn av fuktskade. Det er jo synd når man påfører NRK en sånn utgift, slik at ingen andre kan sende fra studioet, innrømmer Ronny, og mener at det er det pinligste som har skjedd i P3morgen for hans del.

– «Collective damage», sier Silje. Selv har hun også sølt i studio, men da har det heldigvis ikke gått utover miksebordet.

Likevel slår det ikke den gangen da Ida Fladen var på besøk og sølte helse-smoothie over hele studioet. Ifølge Silje skal smoothien ha eksplodert.

– Det var jo god radio og vi fikk latterkrampe, sier den nordnorske programlederen.

Vi har kanskje ødelagt miksebordet én gang for mye.

En kongefamilie-besatt Silje fikk intervjue kronprinsen

Ronny forteller at et av hans beste minner var da han fikk sprenge en rekke ting i bakgården sammen NRKs egen sprengningsekspert. De sprengte blant annet en vekkerklokke og budsjettet til NRK.

Silje var helt besatt av den norske kongefamilien da hun begynte i P3morgen. Så da hun fikk intervjue kronprins Haakon på direkten var det veldig spesielt.

– Kronprinsen gjør vanligvis ikke direktesendte intervjuer, og da han likevel valgte å gjøre et direktesendt intervju med P3morgen var det veldig kult, sier Silje.

Musikalske Markus opplevde at NRK ble transformert til en drømmefabrikk den dagen han fikk jobbe med Kringkastingsorkesteret.

– Jeg har svart mye tulle-greier tidligere, men det råeste minnet, som jeg ikke en gang trodde var en mulighet da jeg begynte i NRK, var å få benytte seg av Kringkastingsorkesteret. De skulle spille P3-melodien som jeg hadde skrevet for orkesteret.

«Spar det til lufta»

– Jeg gleder meg til at vi kan sitte på en pub, prate sammen og faktisk fortelle hele historien uten å måtte spare det til radio. Mantraen har vært: «Spar det til lufta», mener Silje.

– Ja, så mange diskusjoner som har dødd sånn med «Spar det til lufta», sier Ronny.

– Også hender det ganske ofte at vi glemmer å snakke om det på lufta, og da ender det opp med at den samtalen aldri blir tatt eller vi har aldri får høre historien. Det er verdens største brems, erklærer hun.

 

For Markus har det skjedd så mye på arbeidsplassen den siste tiden at han ikke har hatt tid til å forholde seg til følelsene.

– Jeg kjenner at det er en vulkan i magen, hvor lavaen kommer sakte, men sikkert opp. Jeg drømmer at jeg gråter, sier yngstemannen.

Mens Silje kjenner på et press om å levere et verdig sluttprodukt.

– Alt var verdt det for lytterne

I nærmere ti år har Ronny Brede Aase stått opp ekstra tidlig for å gå rolig til jobb. Han hater nemlig å ha dårlig tid.

Det verste han vet er når folk sier «Kom da. Nå må vi springe». Ulik Silje som springer til bussen hver dag.

– Jeg springer aldri på morgenen. Ikke ellers heller for den saks skyld, sier Ronny, som har vært lengst i P3morgen av alle tre.

Men alt har vært verdt det, konkluderer Førde-mannen.

MORGENSTUND: Ronnys oppskrift på en god start på dagen: «Jeg fyrer litt høy musikk på vei til jobb. Det kan være litt poprock, EDM eller indie, og da har jeg lagt fra meg all morgengrettenhet før jeg kommer på jobb.» Foto: Xueqi Pang

– Dette her har vært drømmejobben. Det er en ære å få lov til å sitte her på morgenen og lage radio. Å fjase rundt, si akkurat hva man vil, ha akkurat de pratene man vil og spille kul musikk. Det finnes jo ingenting som er fetere.

– Da går det helt fint å stå opp klokken fem. Det er deilig å cruise til jobb når ingen andre er ute i bybildet. Å starte dagen sammen med de lytterne som er tidligst oppe. Det er derfor man gidder. Fordi det er en nydelig gjeng der ute som hører på og en nydelig gjeng som jobber her. Det er et fantastisk arbeidsmiljø og fantastiske lyttere. Det er et privilegium å i det hele tatt få lov, sier Ronny.

– Angrer du? spør Markus.

– Kanskje. Nei, man kan ikke angre på noe som ikke er ferdig, sier Ronny.

Det er et privilegium å i det hele tatt få lov

KJÆRLIGHET: En gruppeklem med Ronny i midten i radiostudioet K85. Foto: Xueqi Pang

P3morgen-abstinenser allerede? Sjekk ut andre saker:

 

KONSENTRERT: Silje Nordby oppdaterer seg på Facebook mellom slagene på P3morgen. Foto: Xueqi Pang