– Skal feire med kake og kebab

Leah Holm (14) gikk av med seieren i #jegviltilrådhusplassen-konkurransen. Se alt fra den store overraskelsen her!

Nærmere 3000 bidrag kom inn i konkurransen om å vinne en drømmedag på VG-lista Topp 20-konserten på Rådhusplassen. 3000 ble til 12 og nå har 12 blitt til én!

– Jeg hørte litt på radioen før kampen og hørte bare ordet gress. Jeg tenkte kanskje at det kunne være her, og da gikk det litt opp for meg. Herregud, takk til alle som har stemt på meg. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, forteller vinner av konkurransen, Leah Holm (14), da P3 overrasket henne på gressmatta.

Leah ble rørt til tårer da hun skjønte at hun skulle få dra til VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen. Foto: Mina Knudsen, NRK P3
Leah ble rørt til tårer da hun skjønte at hun skulle få dra til VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen. Foto: Mina Knudsen, NRK P3

– Trodde noen hadde dødd

Da P3 ringte moren til Leah for å fortelle nyheten om at hennes 14 år gamle datter hadde vunnet konkurransen, ble alt snudd på hodet. Leah var nemlig på vei ned til togstasjonen for å reise til Kristiansand.

– Jeg må nesten legge på for å ringe og stoppe henne, sa mamma Nina i telefonen.

Ti minutter går før Nina ringer tilbake. Leah sitter ikke på toget til sørlandsperlen, men står heller i tårer på stasjonen for at hun ikke fikk dra. Beskjeden fra moren var at noe hadde kommet i veien og at hun måtte på skolen dagen etter.

– Hva tenkte du da mamma ringte og sa du ikke kunne dra til Kristiansand?

– Jeg ble skikkelig sur og lei meg fordi jeg trodde noen hadde dødd, og at mamma ikke turte å si noe. Jeg trodde ikke det var på grunn av det her, forteller hun.

– Men nå skal du jo på Rådhusplassen! Hvor kult blir ikke det?

– Herregud, det er helt sykt. Det kommer til å bli helt fantastisk.

(Saken fortsetter under videoen)

Se bidraget Leah vant med:

– Skal feire med kake og kebab

10. klasse på Sande ungdomskole har hatt muntlig eksamen og derfor har hele 9.-trinn vært på aktivitetsdag. Kontaktlæreren til Leah, Gine, ble også med på spøken og forteller at hun føler litt eierskap til videoen som ble den overlegne vinneren.

– Vi filmet innslaget i engelsktimen min, så dette blir veldig gøy, forteller hun.

Silje ga Leah rød kort for spytting på motstander, men skulle egentlig bare overraske henne med billetter til Rådhusplassen. Foto: Mina Knudsen, NRK P3
Silje ga Leah rød kort for spytting på motstander, men skulle egentlig bare overraske henne med billetter til Rådhusplassen. Foto: Mina Knudsen, NRK P3

Leah var på et av lagene som skulle spille dagens siste kamp, den store finalen. P3 sendte derfor reporter Silje Ese (fra Verdens Rikeste Land) utkledd som en fotballdommer for å dømme finalekampen. Men det tok ikke lang tid før kampen ble avblåst og Silje valgte å gi Leah rød kort for spytting.

Les også: Austin Mahone til Rådhusplassen

Da var det bare snakk om sekunder før Leah skjønte hva som foregikk – og jubelropet og tårene kom. Nå skal de feire med kake og kebab.

– Jeg skal spandere kake på hele klassen, roper hun i ekstase.

Se video av overraskelsen lengre opp i saken!

Leahs fingerdans-video fikk over 1700 stemmer og danket dermed ut resten av de nominerte. Men hvordan kom hun på ideen til videoen?

– For to uker siden var jeg på vei til Kristiansand og da satt jeg hele togturen å tenkte på hva jeg kunne gjøre for å vinne. Det var da jeg begynte å øve meg på dans med fingrene.

20. juni tar Leah med seg tre venninner inn til Oslo og den store festen på Rådhusplassen – og det er ingen tvil om hvem hun gleder seg aller mest til å se.

– Isac Elliot, Austin og Cody.