Slik blir du en bedre hyller

Lite er mer rørende enn en real hyllest − men hva skal til for å lykkes? Her får du de beste knepene.

Det skal ikke så mye til. En koselig kommentar, et varmt smil, en klapp på skuldra. Skryt? Nei. Ros? Niks! Kompliment? Njet! For hva kalles det når noen får litt ekstra oppmerksomhet? En hyllest, så klart!

LES OGSÅ: 7 grunner til å digge kroppspress

Like før nyttår fortalte TV 2 historien om søppelmannen Glenn, som ble hyllet av en småbarnsfamilie som følge av hans gode innsats. Og Glenn er på ingen måte alene: «Politimannen havnet i full snøballkrig med flyktningbarna − hylles på Facebook», skrev Dagbladet i forrige uke. Selskapet Abax hyllet sine ansatte med et stort kick-off, melder Østlands-Posten. Også VG er på ballen: «Fotballstjerne hylles − for å ta toget»!

Det kan nesten virke som samtlige redaksjoner i Norge har lagt sin elsk på dette ordet. Hyllest-hypen har tydeligvis kommet for å bli, og hva er det naturlig å gjøre i en slik situasjon? Bli en del moroa, selvfølgelig!

6 tips for å bli en dreven hyller

 

Si noe pent om andre

Aurora Aksnes var så heldig å bli hyllet av selveste Katy Perry. Så enkelt som dette kan det altså gjøres! Foto: NRK
Aurora Aksnes var så heldig å bli hyllet av selveste Katy Perry. Så enkelt som dette kan det altså gjøres! Foto: NRK

Det enkleste tipset er muligens det beste: Vær raus og hyggelig! Her er det heller ikke nødvendig å overdrive: En ørliten kosekommentar kan være mer enn nok.

«Endelig. Ny musikk som gir meg hjertebank. Sjekk ut denne 18 år gamle engelen», skrev superstjerna Katy Perry på Twitter i fjor – og hintet til vår egen Aurora Aksnes. Resulterte dette i formuleringer av typen «Katy Perry hyllet norske Aurora»? Det kan du vedde på at det gjorde.

Vår alles Petter Northug har åpenbart snappet opp dette trikset, for senest i forrige uke var han ute på hyllest-galeien. Etter en prisutdeling i Italia sørget han for å skryte litt av Zlatan Ibrahimovic mens journalistene hørte på, og vips: Hyllest-overskrift coming your way, Petter!

Kjøp en kake

Erna Solberg har selvfølgelig blitt hyllet med kake. Se, så glad hun ble! Foto: NTB Scanpix
Erna Solberg har selvfølgelig blitt hyllet med kake. Det skulle egentlig bare mangle. Foto: NTB Scanpix

Er det en hyggelig dame på jobben som skal slutte? Kjenner du noen som snart fyller rundt år, eller noen som har gjort en hederlig innsats den siste tida? I så fall er det rett og rimelig å ta en liten telefon til det lokale konditoriet. Det finnes utallige eksempler på folk som har blitt hyllet med kake – både kjente og ukjente fjes har fått oppleve dette opp gjennom årene – og det er utvilsomt et godt kort. Mer kake til folket!

NB! Kake-hyllest fungerer best hvis du klarer å holde den hemmelig på forhånd.

Syng en sang / Spill en låt

Sondre Justad kan både spille og synge samtidig. Perfekte forhold for en hyllest, med andre ord! Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Sondre Justad kan både spille og synge samtidig. Perfekte forhold for en hyllest, med andre ord! Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Her er formelen enkel: Finn en scene og et dugelig publikum, trekk fram ditt favorittinstrument og syng med den stemmen du har. Det aller viktigste er å dedikere låta di til en spesiell person / spesiell gruppe. Garantert hyllest-suksess! Det kan flere av popbransjens største artister skrive under på. En egenskrevet sang er selvfølgelig et pluss, men ikke et krav. Her er det mange muligheter!

Pluss i boka: Velg en litt følsom låt, og en rørende hyllest kan være innen rekkevidde!

Klapp med hendene

Å klappe i hendene er det enkleste som finnes, og jammen blir det en flott hyllest ut av det også! Foto: NTB Scanpix
Å klappe i hendene er det enkleste som finnes, og jammen blir det en flott hyllest ut av det også! Foto: NTB Scanpix

Joda – en god, gammeldags applaus er også for hyllest å regne. Dette fungerer aller best i større forsamlinger, men et par klapp alene bør ikke undervurderes! De aller fleste er utstyrt med to hender, så her kreves det ingen kompliserte forberedelser. Applaus kan utnyttes til både hverdag og fest – en vaskeekte hyllest blir det okke som! Kanskje du selv har opplevd å bli hyllet med applaus?

Ekstramateriale: Reis deg opp underveis, og du får et perfekt eksemplar av stående applaus.

By på champagne

Alt blir bedre med champagne - også hyllester. Foto: NTB Scanpix
Alt blir bedre med champagne – også hyllester. Foto: NTB Scanpix

Har du noen gang hørt uttrykket hyllet med brus? Sannsynligvis ikke. Det er selvfølgelig fordi hyllet med champagne har tatt over tronen for lenge siden. Idrettshelter, avdøde stjerner, lokale ildsjeler… de har alle blitt hyllet med en flaske sprudlevin. Hvis hyllesten skal være ekstra saftig, bør du investere i en sjelden årgang – og en rød sløyfe rundt flaska. Kanskje litt konfekt også.

PS! Det kan være lurt å sjekke om hovedpersonen faktisk drikker alkohol. Ellers kan dette bli en pinlig affære.

Arranger et fakkeltog

Brennende fakler i vintermørket - kan det bli bedre, egentlig? Foto: NTB ScanpixFoto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
Brennende fakler i vintermørket – kan det bli bedre, egentlig? Foto: NTB Scanpix

Fakkeltog er nesten en underdog i hyllest-sammenheng, da de flammende faklene ofte blir brukt i forbindelse med rasende demonstrasjoner. Heldigvis ser denne trenden ut til å snu: Å bli hyllet med fakkeltog er eksempelvis en kjærkommen tradisjon når Nobels fredspris deles ut i desember. Med andre ord: Det er ingen grunn til å la fakkelsamlinga råtne i klesskapet!

Bonus: Kan gjerne kombineres med tips nummer 3!

Har du flere triks på lager? Del dem gjerne med andre hyllest-interesserte i kommentarfeltet!