nrk.no

Returnerer til «P3 Gull»: Dette er deres villeste festhistorie

Håpet er at det skal gå bedre med biblioteket enn det gikk med et hotellrom i Leicester.

27. november er «Det gamle biblioteket» nok en gang duket til fest. Det legendariske Oslo-bygget var også lokasjonen til fjorårets «P3 Gull».

Mens bygget i fjor var smått preget av gule bånd med påminnelse om å holde en meter avstand, er teipen nå revet av.

Biblioteket er endelig klar for fest!

Også fjorårets programledere returnerer til årets «P3 Gull». De tidligere «Karakter»-gutta Jonis Josef, Henrik Farley og Martin Lepperød er nok en gang klare for å lose seerne gjennom hyllesten av musikknorge.

Dersom «P3 Gull» 2020 var et vorspiel med få inviterte, er «P3 Gull» 2021 hjemmealenefesten uten hemninger!

Gutta står på trappa til Deichmanske. Rundt de er det masse mennesker og flammekastere.
I FJOR: Gutta har troa på at ting vil gå enda bedre i år enn i fjor. Foto: Tom Øverlie

Nakne i badekar

For at vi skal bli trygge på at Martin, Jonis og Henrik er verdige festverter er det rett og rimelig at vi får høre guttas beste-/verste festhistorie.

Historien finner sted på en standupfestival i Leicester i England. Gutta understreker at det derimot ikke var en spesielt eksklusiv festival. Blant annet hadde Henrik standup i en iskrembutikk og Jonis i en klesbutikk. Ingen av kundene visste at det skulle være standup.

– Men vi var veldig fornøyd med utenlandsdebuten som komikere, så vi ender opp på en fest hvor vi går hardt i malinga. Vi drikker veldig mye, forteller Jonis.

Etter hvert vender alle nesene hjem mot hotellrommet. Men med en knakende høy promille er det ikke snakk om at noen skal legge seg. For på rommene er det badekar.

– Vi fyller opp badekarene og legger oss i de, forteller Martin.

– Nakne vel å merke, skyter Jonis inn.

Ødela bryllupsreisen

Vannet renner over badekaret, mens de tre ligger nakne med hver sin spritflaske i hånda. Gutta aner fred og ingen fare, men ut av intet så kommer det en mann inn.

– Plutselig så står det en random dude inne på rommet vårt, som viser seg å være resepsjonisten. Det som har skjedd er at han har fått klage fra de som bor under oss. Og rommet som er under oss er en «honeymoon suite», forteller «P3morgen»-Martin.

Datoen er for øvrig selveste valentinsdagen 14. februar.  

– De som er under oss, har akkurat giftet seg. Og det er en sprekk i gulvet inne på badet. Så alt vannet har rent ned der!

– You did not tell us that it was a hole in the floor

Elektrisiteten på rommet har kortsluttet og det fortsetter å renne vann. Brudeparet i underetasjen har fått rommet sitt ødelagt, og det er trioen sin feil. Den nygifte mannen kommer også opp, og er mildt sagt lite fornøyd.

– Han sier at han skal ringe politiet og få oss kastet ut. Så vi måtte bare iverksette rydding og tørke opp så mye som mulig. Og vi er kjempefulle mens alt dette skjer!

Dagen etterpå blir de tatt inn på et bakrom hvor hotelledelsen forteller om skadene som har skjedd og hva som må betales for å rette det opp.

– Men da viser Martin seg som den businessmannen han er, forteller Jonis.

– For han sier «You did not tell us that it was a hole in the floor. If we knew that it was a hole, we would not do that!» Så han klarer faktisk å få boten ned fra 800 pund, til 200 pund!

Med en slik fest på CV-en bør vel «P3 Gull» 2021 være i trygge hender?

Fantastiske opptredener

Tradisjonstro har «P3 Gull» spektakulære liveopptredener. I år byr blant annet Kamelen opp til fest. Aurora opp til dans. Og Chris Holsten opp til gåsehud.

I tillegg kommer «Årets Urørt» Rambow og setter fyr på scenen.

– Alt jeg kan si er at det blir en eksplosjon ass, sa han om den kommende «P3 Gull»-opptredenen etter at han vant «Årets Urørt» i september.

Det blir i tillegg tre andre opptredener som enn så lenge er hemmelig.

Gjeve priser

I tillegg til å være en storslått fest, er «P3 Gull» naturligvis også en prisutdeling. For hvilke artister har utmerket seg ekstra mye det siste året?

Under «P3 Gull» skal det blant annet kåres publikumsprisene «Årets låt» og «Årets artist». Samt juryprisene «Årets nykommer» og «P3Prisen».

De nominerte for «Årets låt» er allerede klare. Du kan stemme på din favoritt her!

Bli med bak scenene på programleder-guttas fotoshoot:

Journalister: Espen Roness / Ida Lillebo

Foto/grafikk: Kim Erlandsen / Jonas Bødtker

Endring onsdag 10. november kl. 10.22: Vi har endret navnet på lokasjonen for «P3 Gull» fra «Gamle Deichmanske bibliotek» til «Det gamle biblioteket».

LES MER:

Siste fra P3.no: