Slik blir P3s nye adventskalender

VIDEO: Abubakar Hussain måtte skinne seg for sin rolle i den kommende nettserien Adventslekene.

Julenissen blir arrestert for mistenkt skattesvindel og bruk av barnearbeid i juleverkstedet sitt på Nordpolen.

Nå står hele julen i fare.

Det fører til en episk maktkamp mellom de snille rødnissene og de skruppelløse blånissene, som kjemper mot hverandre for å overta driften av juleverkstedet.

Denne historien fortelles i NRK P3s nye julekalender, Adventslekene, som du kan se på P3.no i desember.

Jesus arrangerer kappestrid

Abu kledd opp som den skruppelløse blånisse-lederen Hassan Berg. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Abu kledd opp som den skruppelløse blånisse-lederen Hassan Berg. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Etter at julenissen havner bak lås og slå, sender Gud sin enbårne sønn Jesus til Nordpolen for å finne arvtageren til det viktige juleverkstedet.

Blånissene, som produserer det avhengighetsskapende «blågodtet», ledes av beinharde Hassan Berg, og kjemper mot de mer tradisjonelle rødnissene anført av Frikk Underskog, som kanskje er mer naturlige arvtakere.

For å finne ut hvem som er mest verdig, arrangerer Jesus en kappestrid hver søndag i advent, hvor nissene konkurrerer i tradisjonelle juleoppgaver.

– Det kommer til å bli the shit.

– Hvis du er glad i humor bør du se på det. Det kommer forhåpentligvis til å bli jævlig morsomt. Det blir slapstick-humor, spenning og absurde situasjoner, sier Abubakar Hussain.

– Det kommer til å bli the shit.

Serien kommer til å ha elleve episoder og er skrevet av gjengen bak Tabu med Abu. Abu skal selv spille blånissenes kompromissløse leder, Hassan Berg.

– Hassan Berg er basert på Heisenberg i Breaking Bad, som er en av mine favorittkarakterer. Hassan er like beinhard og like flink til å lage «blågodt» som Heisenberg, forteller Abu.

I rollelisten til julekalenderen – som er inspirert av store TV-serier som Breaking Bad, House of Cards og Game of Thrones – finner vi andre kjente navn som Robert Stoltenberg, Thomas Seltzer, Mats Eldøen, Siri Seljeseth og (Bare) Egil Hegerberg.

Skinnet seg for rollen

Abu ble alvorstung etter noen minutter i frisørstolen. (Foto: Jonas Lisether, NRK P3)
Abu ble alvorstung etter noen minutter i frisørstolen. (Foto: Jonas Lisether, NRK P3)

For å bedre kunne gli inn i rollen som Hassan Berg bestemte også Abu for å rake av seg alt håret og barbere en skjeggsmultring.

– Jeg gjør det for å ligne på Heisenberg mest mulig. Det er jo ikke mulig å skifte hudfarge og gå ned i vekt på så kort tid. Jeg brenner jo for dette, så hvis jeg må skinne meg for å få karakteren til å se bra og riktig ut – da gjør jeg det.

Selve hårklippen foregikk i NRKs sminkerom, og var en ganske traumatisk affære.

– Det var helt grusomt. Jeg har jo alltid hatt mye hår og skjegg. Jeg skinnet meg en gang da jeg var 8 år gammel, og da hatet jeg det, forteller Abu.

Se hvordan det gikk da Abu ble skinnet:

 

Abu, som også figurerer i den nye, norske spenningsfilmen Haram, tror ikke hårklippen kommer til å gå hans nærmeste stille forbi.

– Jeg tviler på at jeg får noe støtte. Først kommer de nok til å le av meg, før de ler enda mer. Deretter kom de til å fortelle hvor stygg jeg ser ut, før de sier: «det ser bra ut». Alt skal ut.

Før / etter:

Abubakar Hussain før og etter klippen. (Foto: Jonas Lisether, NRK P3)
Abubakar Hussain før og etter klippen. (Foto: Jonas Lisether, NRK P3)

Spilt julenissen før

Robert Stoltenberg spiller julenissen, som havner i fengsel etter skatteunndrag og barnearbeid. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Robert Stoltenberg spiller julenissen, som havner i fengsel etter skatteunndrag og barnearbeid. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Bak skjegget til den uheldige julenissen, som blir fengslet for mistenkt skattesvindel og barnearbeid, finner vi skuespilleren Robert Stoltenberg. Det er ikke første gangen han kler seg opp i en rød nissedrakt.

– Jeg har jo et veldig godt forhold til julenissen, og gleder meg veldig til å innta rollen. Jeg har jo vært julenissen ved flere anledninger tidligere, både på og utenfor fjernsyn.

Stoltenberg har mye erfaring fra TV, og står for eksempel bak megasuksessen Borettslaget. Der spilte han blant annet rollen som den litt overivrige vaktmesteren Roy Narvestad. Han måtte også ved en anledning ikle seg nissedrakt, uten å gjøre stor suksess.

– Denne gangen blir nok nissen litt traustere og hyggeligere, lover Stoltenberg.

Se det klassiske videoklippet hvor Roy Narvestad prøver seg som julenisse!

Følg med på Twitter

Du kan også følge Twitter-kontoen NordpolenTV for å holde deg oppdatert på hva som skjer i Adventslekene-universet. Der vil det bli publisert en haug med tweets, som vil følge handlingen etter hvert som episodene blir publisert.

Adventslekene har premiere på P3.no søndag 30. november.