Slik høres P3 ut i sommer

En ny jenteduo og gamle helter er noe av det du kan høre på P3 de neste ukene.

Det nærmer seg sommerferie for både elever, studenter og radioprogramledere. Du har kanskje bedre tid til å høre på radio i sommer, og sommermenyen på P3 er av det rause slaget.

Jenteduo med nytt program

Fra 24. juni til 12. august skal Ugift sendes hver søndag på P3 mellom klokka 18-20.

Bak miksepulten står Mari Garås Monsson, som til vanlig er programleder i Urørt, og med seg i studio har hun fått Caroline Weseth. Programmet setter det uetablerte livet i fokus og ser potensialet i tilværelsen, med et positivt fortegn. Jentene lover et program som er uforløst, upolert og brutalt ærlig, krydret med punk og pinlige samtaler.

– Vi ønsker å diske opp med en litt annerledes radioatmosfære der vi inviterer til den joviale praten over kaffekoppen, eventuelt repareringspilsen, sier programlederne.

I tillegg til slarv skal duoen ha ukentlig band-audtion med kjente norske menn, og gladgutt Hasse Hope er allerede meldt på audition.

– Gjennom dette får du forhåpentligvis høre en helt ny side av disse mannfolka vi skal lokke til oss. Vi går inn i materien og får gjennom spalten ”Spør en mann” svar på alt vi lurer på som ugifte, forteller Mari.

Martin Beyer-Olsen hører du på P3 i hele sommer. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Martin Beyer-Olsen hører du på P3 i hele sommer. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Spektakulært

Tilbake på ukedagene er Martin Beyer-Olsen Live, som også i sommer skal sende i flata til Radioresepsjonen.

I vinter har programmet gått ukentlig på P3, og nå hører du Martin mandag-torsdag mellom klokka 11-13, fra 9.juli-9.august.

Programlederen gleder seg til å være sommervikar, og lader opp i Marbella med sin faste makker Lars Berrum, hvor betakarotennivået økes, på lik linje med Mojito-inntaket.

– Så gjenstår det å se hvordan det påvirker ideene til programmet, sier Martin på satelitt fra Spania.

Som alltid blir det spektakulære gjester, halsbrekkende musikalske innslag, høyt tempo og høy energi.

– Latenight-stemningen blir høy på formiddagen i hele sommer, lover programlederen.

Få tilgivelse hver helg

I fjor hadde programmet Kirketid premiere på P3, og nå er bergenserne tilbake hver helg i sommer.

Hver lørdag og søndag fra 30. juni til 12. august mellom klokka 12-14, byr Kjartan Ericsson, Endre Aasebø og Anders McAuley på flere historier, pinlige utleveringer, mer filosofi, fjas og pisspreik.

– Det er 9 måneder siden vi var på lufta sist, og nå er det endelig klart for fødselen av en ny Kirketid, versjon 2.0, sier Anders, som også forteller at de tre programlederne har blitt både flinkere og bedre siden sist.

– På hvilken måte?

– Spirituelt, selvfølgelig.

I Kirketid får du være med på praten som vanligvis skjer på gutterommet, og programlederne understreker at programmet er forbeholdt alle mennesker og alle trosretninger.

– Vi prater om de tingene kirken ikke snakker om.

Om du som lytter mot all formodning skulle oppføre deg syndig i sommer, kan du ringe inn til Kirketids skrifteboks. Nummeret er 23 04 26 88, og der kan du lese inn dine synder på telefonsvareren. Forhåpentligvis får du syndsforlatelse.

Kjartan, Endre og Anders skal underholde deg med programmet "Kirketid" i sommer. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Kjartan, Endre og Anders skal underholde deg med programmet "Kirketid" i sommer. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Morratoget

9. juli-10. august, 06.30-09.00.
I 2008 var det slutt for Ken eller Torkil, men i sommer er det klart for en aldri så liten reunion når Ken og Torkil vikarierer for P3morgen med programmet Morratoget. Det blir både gjenhør med noen gamle spalter som «gjett nyheten» og «kompisen til Lars», og plass til nytt innhold.

– Hvordan blir det å lage radio sammen igjen?

– Historisk sett er jo reunions noe man forbinder med karrieretørke, pengekrise og desperasjon. Dette gjelder jo også i vårt tilfelle. Jeg har en svimlende kredittkortgjeld og trenger desperat en karriereboost, både for å tjene mer penger og for å bli kjent nok til å få meg kjæreste uten å ta plastiske operasjoner, forteller Ken ærlig.

Ken eller Torkil. (Foto: NRK)
Ken og Torkil fra innspillingen til kortfilmen "Cop DJ". (Foto: NRK)

– Det er viktig at dette ikke høres på radio. Det er viktig at vi ikke blir Backstreet Boys anno 2012, en gjeng altfor gamle folk som danser stivbeint rundt med det samme ansiktshåret som i ’99. Så lenge det ikke blir direkte patetisk, er det en seier for oss, utdyper programlederen, som du til daglig hører i Miksteip på P3.

– Det blir som å krype tilbake gjennom mormunnen og inn i livmoren igjen, mener Torkil.

Mens Torkil beskriver seg selv som en helt vanlig sommervikar, stempler Ken seg selv som den ville typen.

– Jeg kler meg ofte i Hawaii-skjorte, og spiser latterlige mengder Kaptein Sabeltann-is.

Med seg har de fått Nils Martin Silvola som produsent, en finsk tekster.

– Han har aldri produsert radio før, og er kjent for å ha pleid å vekke seg selv om natta for å røyke. Det er den slags iver og dedikasjon jeg leter når jeg speider etter nye talenter, sier Torkil.

Dette får du også høre på P3 i sommer:
Miksteip

Christine skal vikariere for Ken og Ida i sommer, og tar over formiddagen på P3 2.-27. juli, mellom klokka 9-11. Christine gleder seg til å dele sine favorittlåter utenfor klubblandskapet med lytterne.

Røyking Dreper

Jaa9, OnklP og Jo Kjærem inntar P3s frekvens igjen, og fra 30. juni-4. august hører du programmet hver lørdag mellom klokka 18-20. Les deg opp på trioen her.

P3 på Hove

I uke 26 har P3 direktesendinger fra Hovefestivalen, nærmere bestemt fra 26.-29. juni, mellom klokka 13-15.

P3sommer

Stian Eliassen tar pulsen på sommernorge og gir deg favorittmusikken din fra 2. juli-10. august, mellom klokka 13-17 på P3.

Badevaktene

Marie Kinge og Jonas Tomter Jeremiassen sender mandag til torsdag fra 2. juli-9. august, mellom klokka 17-20. P3s egne badevakter redder sommeren med konkurranser, leker og annet moro – der du også kan delta.

Wolfgang Wees Sommershow

Mandag til torsdag fra 2.-27. juli går Wolfgang Wees Sommershow mellom klokka 20-21, med misjon om å sexe opp P3 med cavavennlig disco, lettkledd beach house, Ibiza-klassikere fra 90-tallet og superfunk som myker opp stive, norske knær.

P3 på Øya

P3 sender direkte fra Øyafestivalen, fra 8.-11. august mellom klokka 13-17 (lørdag 12-16).

Har du ikke planlagt ferien? Prøv P3s ultimate festivalguide!