Se alt fra P3 Gull

Musikkfesten serverte flere magiske opptredener og gøyale stunt – se dem alle igjen her!

Direkte fra Sentralen i Oslo ble musikkåret 2016 hyllet med gjeve priser, magiske opptredener og en hel del konfetti. Showet ble ledet av det gamle programlederparet Ronny Brede Aase og Live Nelvik og serverte det beste fra året som har gått. Begge publikumsprisene, Årets låt og Årets live, gikk til Karpe Diem, Cezinando kan nå smykke seg med tittelen Årets nykommer og Röyksopp hentet hjem selveste P3-prisen.

LES: Dette er vinnerne

 
Se alle høydepunktene igjen her:

Alan Walker – «Faded» med Ingrid Helene Håvik og KORK

P3 Gull åpnet med en av de største norske låtene fra det foregående året, den millionstrømmede «Faded». Mannen bak monsterhiten er bergenseren Alan Walker, og med seg i Forstanderskapssalen hadde han en av Norges vakreste røster – Ingrid Helene Håvik fra Highasakite. Ikke nok med det, så var også Kringkastingsorkeseret på plass og sammen skapte de magisk stemning.

 

Dagny – «Fool’s Gold» med Kristian Kristensen

Rosa, energifylt og bra. Slik hintet tromsøværingen Dagny til sin egen opptreden på årets show. Og jammen meg ble det ikke slik. «Fool’s Gold» ble fremført i all sin prakt og det egentlige BØRNS-samarbeidet tok en helnorsk retning med Kristian Kristensen på gjestevokal.

 

Astrid S – «Hurts So Good» med dePresno

Astrid S har tidligere røpet at hun er stor fan av Urørt-artisten dePresno – og kveldens opptreden i «Hvelvet» ble litt annerledes enn Rennebu-jenta hadde forventet. En viss bergenser tok nemlig til mikrofonen og en uventet, men nydelig, duett oppsto.

 

Lives dansering

Hva med ei litta dansering? Programleder Live Nelvik utfordret folk til en crazy og fet dansering til lyden av Aurora. Noe som viste seg å kanskje ikke være verdenes beste danselåt?

 

Keybordfest i Hvelvet

Noen fakta om frøken Smeplass er kjent for de fleste. Astrid liker fotball, hun deler leilighet med musikerkollega Julie Bergan og hun stakk av med to av fjorårets P3 Gull-priser. En ting du kanskje ikke vet, er at hun har en side på Facebook der hun kun legger ut videoer hvor hun spiller på sitt kjære Yamaha 2001 keyboard. Se Ronny tar en tur innom «Astrids keyboardmusikk» her:

 

Kvelertak arrangerer veldedighetskonsert

P3-programleder Christine Dancke ga rockerne i Kvelertak en real utfordring i hjembyen Stavanger. Bandet fikk i oppgave å arrangere en konsert på stedet der karrièren deres startet, nemlig baren Checkpoint Charlie. Selvfølgelig måtte det en liten tvist til – de fikk kun 9 timer på seg før konsertstart. Se hvordan det gikk her:

 

2016 var håndas år

En kan på mange måter si at 2016 har vært håndas år. Aurora med sine utsvevende hender, eller Kygo som satser alt på en finger. Bare for å nevne noen. Og er det noen som tar håndas år alvorlig, så er det programleder Live Nelvik.

 

En kongelig hilsen

Å få en videohilsen fra kongefamilien er ikke hverdagskost. Da er det ekstra koselig at vi får noen bloopers med på kjøpet. Ekstra hjertevarmende er det også at det hele ender i en nydelig mashup av norsk musikk fra året som har gått. Du kan også høre mashupen her!

 

Julie Bergan – «Arigato»

Det som en gang var en drøm og et sterkt ønske, har nå blitt til virkelighet for Julie Bergan. Akkompagnert av fargerike dansere, en skjorteløs bokser og et par japanske ord, fikk «Arigato» utspille seg i «Gymsalen». Det hele resulterte i en skikkelig sporty fest og kanskje et av høydepunktene fra et ganske sinnssykt år for Skien-jenta.

 

Matoma – «False Alarm» med Becky Hill

Det lå vel alltid i tittelen på låten, gjorde det ikke? Den siste opptredenen på årets P3 Gull var det Matoma som sto for og sammen med Becky Hill skapte han euforisk stemning i «Vinterhagen». Selv om brannalarmen gikk, var det vel verdt det, når blant annet Leo Ajkic og Lars Berrum kom til unnsetning i sine brannmennkostymer og Co2-kanoner.