Slipper EP etter Bylarm-opptreden: – Fyrer på alle frontar

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med fem låter! Sjekk ut ny musikk frå blant anna Amanda Tenfjord og Yellowroots.

Kamara – «Holding Out For A Hero»

Dette er gøy! Den legendariske sangen av Bonnie Tyler får nytt liv med energiske Kamara! For min del har denne sangen aldri vært noe annet enn coverlåta i en scene fra Shrek 2, (misforstå meg rett, det er et kompliment å assosieres med Shrek) og da passer det bra at det norske coveret også er med i en fersk animasjonsfilm, «Helt super»!

Versjonen er noe lysere og mer oppspilt – det er hyper stemning, og umulig å ikke bli gira av dette! Kamaras stemme er ikke så dyp og desperat som Bonnie Tyler, men likevel dramatisk og (om ikke mer) særegen.

Det kan virke som denne helga blir preget av nye innganger til 80-tallet, og det kan jeg absolutt digge!

Frida Wattne Lindland
Journalist

Tigerstate – «Occupied»

Discostemning! 80-tallet! Det Oslobaserte kollektivet vil bare danse i denne låta, og det vil jeg også med «Occupied» på øra. Morsomme synther, tostemte vokaler og groovy bass gir alle og enhver rockefot!

Jeg koser meg gjennom hele låta, fordi Tigerstate alltid overrasker – her er strykere flettet sammen med discosynthen, innimellom sper de på med et lite, rått, riff – før de bygger det opp til den ultimate discoklapprytmen! Det skinner gjennom at dette er en stor gjeng, med masse energi og en utforskende undertone.

Hent frem din egen discoklapp og sikre dansemovesa dine med Tigerstate på full guffe!

Frida Wattne Lindland
Journalist

Amanda Tenfjord + Evangelia – «Aman»

Amanda Tenfjord er et supermenneske. Nettopp ferdig utdannet lege, men har ingen planer om å ta en pause fra musikken av den grunn. Hun har heller ingen planer om å bevege seg vekk fra sine greske røtter etter å ha representert landet i Eurovision.

Aman er den fjerde singelen fra hennes kommende debutalbum. Direkte oversatt betyr ordet «en mann», men ifølge Wikipedia er det også et gresk uttrykk for følelsen av glede og overraskelse.

Med seg på låta har hun den greske artisten Evangelia. Fra henne får vi servert noen greske strofer, og jaggu kan dette språket også låte vakkert!

25-åringen leverer en låt jeg umiddelbart blir interessert i. Hva er historien her? Hvem synges det om? I oktober kommer det et album fra Amanda Tenfjord som jeg gleder meg stort til!

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Hedda Mae – «It ain’t you»

Hedda Mae fyrer på alle frontar denne helga med både Bylarm-opptredenar og ein rykande fersk dansegulv-slager i «It ain’t you».

Låten er henta frå Hedda sin siste EP i serien der ho hyllar ulike musikalske tidsepokar. På tredje EP-en i rekka har ho arbeidd seg fram til det siste tiårets scandipop, men for oss som synest det er eit lite skildrande omgrep vil ord som house og disco vere relevante referansar.

Her skal ein nemleg innom mellom anna four-to-the-floor-trommer, den der keyboard-lyden som er i om lag alle house-låtar i verda og sjølvsagt ein stødig bassgang. Hedda har med andre ord forsynt seg grovt i den musikalske verktøykassa merka «bra greier».

Same kvar ein landar i den nokså uviktige debatten om nøyaktig sjanger er det ikkje til å kome utanom at «It ain’t you» er ein rimeleg catchy banger å ta med seg inn i helga.

Sjur Systad Tyssen
Anmelder

Yellowroots – «Kline (jeg vil bare)»

Yellowroots gav ut ein av dei beste norske låtane i 2021 med «Ung/Rå», og følgde opp med den poppunkaktige indierock-perla «Play Pretend» tidlegare i år. Sånt skapar haip, og no er bandet klar med første EP.

Yellowroots lagar musikk som det først og fremst er veldig moro å høyre på, og alle dei nye låtane på EP-en fortener ein lytt. Men «Kline (jeg vil bare)» er det verkelege publikumsfrieriet her. Låta er bajasrock av ypparste klasse. Ei låt som følast proppa av anerkjennande nikk til andre norske artistar som Kakkmaddafakka og Brenn, men som likevel klarar å halde på det som gjer Yellowroots unike.

Mot slutten av låta samlar vokalistar Torvald og Tale krefter og bygger opp til siste refreng, som eksploderer i gitarar, trommer og «føkk-deg»-energi. Det er berre å glede seg til «Kline (jeg vil bare)» kjem til ein moshpit nær deg.

Jesper Nondal
Journalist

Jesper Nondal

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3.NO: