Sniklytt!

Beck, St. Vincent, Neneh Cherry og Notwist har lagt ut nye album til strømming.

Musikkåret 2014 har startet sterkt. Her hjemme har vi kunne glede oss over fantastiske utgivelser fra blant andre Highasakite, Store P og Cashmere Cat – i tillegg til strålende internasjonale utgivelser fra Sun Kil Moon, Angel Olsen  og Behemoth.

Knapt to måneder inne i det nye året står flere interessante utgivelser for tur. Noen av dem kan strømmes allerede nå, litt i forkant av den offisielle slippdatoen.

Beck-Morning-Phase

 Beck – Morning Phase

Et av albumene det har vært knyttet størst forventninger til i 2014, er Becks Morning Phase. Det skal fortsette der hyllede, følelsesladde  Sea Change (2002) slapp, og de tre singlene som foreløpig er sluppet lover bra. Beck, som har eksperimentert med en drøss forskjellige uttrykk, er nå tilbake med steel guitar, dumpe trommer og strykerarrangement. Morning Phase er hans første album siden 2008 og Modern Guilt. 

Hør albumet her: Beck – Morning Phase

Neneh-Cherry-Blank-Project-608x602Neneh Cherry – Blank Project

Sist vi hørte fra Neneh Cherry var i 2012, da hun samarbeidet med jazztrioen The Thing om albumet The Cherry Thing – som ble varmt mottatt og flere steder kåret til et av 2012s beste. Allikevel husker nok flere henne som dama bak den internasjonale hiten «Buffalo Stance» fra 1988. Nå er hun tilbake med Blank Project, som er hennes første soloalbum på 18 år.

Hør albumet her: Neneh Cherry – Blank Project

st-vincent-2014-album

St. Vincent – St. Vincent

Helt siden 2007 og debuten Marry Me har St. Vincent – eller Annie Clark – imponert med pop med en kombinasjon av sterke melodier, skarpe kanter og nytenkende vokal- og instrumentbruk. Singlene fra årets selvtitulerte album «Birth In Reverse» og «Digital Witness» har lagt lista høyt for albumet som har offisiell slippdato 25. februar.

Hør albumet her: St. Vincent – St. Vincent

The-Notwist-Close-To-The-Glass-608x608The Notwist – Close To The Glass

Seks år er gått siden The Devil, You + Me, som var The Notwists siste ordinære album. Bandet startet som et post-hardcore-band, men elektronikk har fått stadig mer plass i tyskernes lydbilde i årene etter debuten i  1990. Slik er det også på årets Close To The Glass. 

Hør albumet her: The Notwist – Close To The Glass