– Dere er stjerner!

Trekant vant priser for beste reality og beste nyskapning under Gullruten.

Det var en gledesrusa gjeng som tok i mot prisen for “Årets nyskapning” under Gullruten i Bergen fredag kveld.

Oversikt: Kveldens nominerte og vinnere

– Nå får vi en firkant for “Trekant”, har dere tenkt på det, strålte Marie Kinge på presserommet etter å ha tatt i mot prisen sammen med de andre progamlederne og deler av redaksjonen. Dette var såå gøy!

– Jeg vil sammenligne det med å være nyforelska, mente Pia Dailey Christoffersen.

Programledere og deler av Trekant-redaksjonen jubler for to eksemplarer av Gullruten-statuen. (Foto: Frank Bremnes, NRK)

Dobbel uttelling

Det ble ikke noe pris til Marie i kategorien “Årets deltaker”, men jubelen stod likevel høyt i taket etter at “Trekant” fikk sin andre pris for kvelden, for “Beste reality”. Pia hylte da så høyt at hun ble hysjet på mens de ble ekskortert av scenen.

– Jeg fikk ikke puste da de ropte oss opp, forteller Marie. Det er deilig med litt anerkjennelse for serien, dette hadde vi aldri forventet. Nå skal vi feire med familie og Trekant-gjengen.

Thomas Albertsen Dahlen hadde heller ikke sett for seg at det gikk an å vinne pris for “Trekant”, og fikk fredag kveld kjenne på en følelse han ofte hadde under innspillingen av serien.

– Nå er jeg skjelven i føttene, og varm i toppen. Skål for det!

Mer: Alt om “Trekant”

Håkon Moslet og Øyvind Thoen var optimistiske på den røde løperen, men ble likevel overrasket over de to prisene til "Trekant". (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)

Overveldende

Prosjektleder Øyvind Thoen hadde med seg jukselapp på scenen, og takket både Gullruten, NRK, P3, mentorer og deltakere i serien – og ikke minst programlederne selv.

– Takk til de fantastisk modige ungdommene her, dere er stjerner!

Se: Alle episodene av “Trekant”

Tv-sjef i NRK P3 Ung, Håkon Moslet, er målløs etter kveldens uttelling i Bergen.

– Det er helt utrolig, og for en fantastisk reise “Trekant” har vært. Fra et konsept noen få hadde tro på, til en suksess og dobbeltvinnende program på Gullruten.

– Vi hadde sterk konkurranse i reality-kategorien, jeg hadde ikke trodd at vi skulle få prisen der. Nå er jeg litt målløs, men dette inspirerer jo til å lage nye programserier for unge folk.

“Trekant” var nominert i to kategorier under prisutdelingen fredag kveld, og i tillegg var Marie Kinge nominert for sine prestasjoner i kategorien “Årets deltaker”.

Trekant-programlederne Thomas, Marie og Pia på den røde løperen før Gullruten. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)

Marie kom på Gullruten i kjole fra Reizz. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)

Thomas forlot gård og våronn, og stilte i dress fra Bertoni på Gullruten. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)

Pias kjole var fra Rutzou. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)

Les også: Trekant-Marie blir programleder på P3
Bildegalleri: Gullruten 2011

Husker du dette? Her er bloopers fra serien: