– Verdens beste sommerjobb

Trekant-Marie blir programleder på P3 i sommer.

– Jeg ringte Øyvind Thoen som var prosjektleder for Trekant, og lurte på om jeg kunne få løpe rundt og servere kaffe i sommer, forteller Marie Kinge. Det endte opp med at jeg søkte på en utlyst programlederjobb, dro på audition, og etterhvert fikk jeg vite at jobben var min.

I seks uker skal hun sammen med Jonas Jeremiassen Tomter og Leo Ajkic underholde P3-lytterne i sommerens ettermiddagsshow på radioen.

Marie er i dag på plass i Bergen, hvor hun er nominert til Gullruten som årets deltaker. I tillegg er Trekant nominert i to kategorier, «Beste reality» og «Årets nyskapning». Hun forteller at hun elsker å skravle, og gleder seg til å lage god stemning i sommer.

Være med i Trekant 2? Meld deg på her!

– Det virker veldig gøy å holde på med radio, jeg kunne kanskje tenkt meg å gjøre mer av det utover sommerjobben. For meg er dette verdens beste sommerjobb!

I forhold til Trekant er det jo litt mer journalistisk innhold, og så kommer jeg til å ha mindre noia enn da vi spilte inn tv-programmet. På radio er det jo ingen som ser deg, så da trenger jeg ikke tenke på utseende i like stor grad og slapper nok mer av, tror Marie.

250 søknader

Over 250 søkere ønsket seg denne sommerjobben, og under auditionrundene oppdaget P3s redaksjonssjef for humor og underholdning, Vilde Batzer, at hun ville ha med både Marie og Jonas som programledere. Hun forteller at det oppstod en kjemieksplosjon da de programlederne møttes for første gang.

Her møtes Marie og Jonas for første gang, og som man kan se er det noen centimeter mellom toppen av hodene til Marie og Jonas. (Foto: NRK)

– Det fungerte veldig bra da vi prøvde de ut sammen, og så fyller vi på med litt Leo på toppen av den miksen.

– Hva betyr dette for Maries fremtid i NRK?

– Marie har vist seg som en veldig god programleder i Trekant, nå får hun prøve seg i en annen rolle, og dermed får hun jo sjanse til å vise seg frem på radiofronten også. Sommeren er et godt rekrutteringssted, mener Vilde Batzer.

Høydeutfordring

Jonas tror det blir spennende en spennende trio som skal jobbe sammen i sommer, og forteller at han hadde det gøy med Marie på audition.

– Hun er morsom og virker som en veldig glad jente, men da vi var sammen i studio fikk vi en utfordring.

Marie er jo to meter høy, og da jeg kom inn for å styre teknikken, var miksepulten helt oppe i taket, og jeg nådde ikke opp til spakene. Jeg håper sjefen har råd til å kjøpe en krakk jeg kan stå på i sommer, sier Jonas.

Også P3s løseste kanon Leo Ajkic gleder seg til å sommerjobben.

– Hvordan blir det å jobbe med Marie og Jonas?

– Marie, er det hun som var med i Trekant? Hun pene? Jeg driter egentlig litt i Jonas, så lenge jeg får jobbe med Marie. Jeg planlegger å jobbe litt overtid sammen med henne, kanskje hun kan lære bort noen triks fra Trekant. Du kan si at det blir et tett samarbeid, forteller Leo, som fredag kjørte rundt i Bergen for å spille inn musikkvideo med Lars Vaular.

Leo Ajkic er utegående reporter hos Banden. (Foto: Rashid Akrim)
Leo Ajkic er utegående reporter hos Banden. (Foto: Rashid Akrim)

– Dettte sommerprogrammet er bare oppsig! Innholdet blir en overraskelse, men folk bør ha høye forventninger! Vi skal kopiere den gode stemningen fra gatene og lime den inn på lufta.

Programmet står foreløpig uten navn, men fra 28. juni skal det gå i seks uker, mandag til fredag mellom 16-18.