Søvnløs i New York

Videopremiere: Popartist OMVR spilte inn videoen til P3-listede «Bad News» på USAs østkyst.

Videoen til P3-listede «Bad News» er inspirert av filmen Daybreak Express fra 1953.

– Ideen i Daybreak Express var å skyte masse korte spontane filmsnutter av tog og andre ting fra dagliglivet i New York, forteller regissør Frode Fjeringstad.

– Vi prøvde oss på noe av det samme 63 år senere. Det ble til at vi følger OMVRs intense søvnløse drift gjennom New York.

Formidle ensomhet

Dermed ble det tur over til USAs østkyst og Brooklyn for det norske pophåpet OMVR.

– Vi var alle enige i at denne videoen måtte skytes i en storby. Jeg er ikke superglad i videoer med kjempetydelig story og ville styre litt unna dette, forklarer OMVR og tilføyer:

– Vi hadde planlagt noen locations, men fant mange nye ved å bare traske rundt i Brooklyn. Jeg ville formidle den «ensomheten» som ligger i låten ved å bare bli fulgt rundt i en storby med så mye liv, men fortsatt være helt alene.

OMVR i "Bad News"-videoen. Skjermdump, Youtube
OMVR i «Bad News»-videoen. Skjermdump, Youtube

Se også: P3 Spanderer: OMVR

Konkretisert i et forhold

«Bad News» ble skrevet, med hjelp av svenske Calle Lehmann, som en konsekvens av at OMVR hadde skrivesperre med tilhørende frustrasjon.

– Jeg følte meg usikker og tok det ut over mine nærmeste. Calle plukket opp temaet kjemperaskt og vi begynte å skrive. Selve låten har jo blitt konkretisert i et forhold, men for min del var det en del denne låten gikk ut til, forklarer OMVR, som for øvrig leverer den første musikkvideoen i karrieren.

OMVR jobber for tiden med en EP, og festivalsommeren står for tur.