Spår at disse får årets gjennombrudd

BBC har sett i krystallkulen og kåret elektropop-trioen Years & Years til «lyden av 2015».

Et sikkert tegn på at man har beveget seg inn i et nytt år er BBCs kåring av artister og band som kommer til å prege det kommende musikkåret.

Tidligere år har spådommene vist seg å være veldig treffsikre med vinnere som 50 Cent, Adele, Ellie Goulding og Haim, som alle har opplevd mye suksess i etterkant.

Skal vi tro BBC i år, er det elektropop-trioen Years & Years vi bør se opp for fremover, ettersom de på fredag ble kåret til «lyden av 2015».

– Må ikke tabbe oss ut

Years & Years ble dannet i London i 2010. (Foto: Promo)
Years & Years ble dannet i London i 2010. (Foto: Promo)

Av de 15 nominerte var det altså London-gruppen Years & Years som til slutt trakk det lengste strået, og plasserte seg foran James Bay og Stormzy – som utgjør resten av topp tre.

– Vi kan nesten ikke tro det. Olly (frontfigur i gruppen, journ.anm) besvimte nesten da vi fikk beskjeden. Det er helt surrealistisk, sa gruppen til BBC etter seieren.

Years & Years er med seieren nærmest garantert både festivaljobber og radiotid fremover, noe de ser frem til.

– Det betyr at vi nå har en god sjanse til å lykkes. Folk kommer til å høre på musikken vår, og det eneste vi trenger å gjøre er å ikke tabbe oss ut.

Roses av fjorårets vinner

Sam Smith vant BBCs "lyden av 2014"-kåring.(Foto: NTB Scanpix, AFP, Andrew Cowie)
Sam Smith vant BBCs «lyden av 2014»-kåring.(Foto: NTB Scanpix, AFP, Andrew Cowie)

Det er en jury på 139 musikk-kyndige som har gått sammen for å spå musikkåret. I fjor kåret panelet London-sangeren Sam Smith til «lyden av 2014» – et valg som traff svært godt.

Les også: Dette er lyden av 2014

Sam Smith tok nemlig store deler av verden med storm med debutalbumet In The Lonely Hour og singlene «Money On My Mind» og «Stay With Me».

Hør Sondre Justads Sam Smith-cover: «Bli hos mæ»

Smith ble i fjor den eneste artisten som solgte mer enn én million album i både Storbritannia og USA.

Years & Years brukte faktisk deler av fjoråret på å varme opp for Sam Smith på turneen hans.

Fjorårets vinner har bare lovord å komme med om elektropop-gruppen, og sier til BBC at Years & Years har «et utrolig talent» og råder dem samtidig om å bare «bruke all støtten og kjøre på videre».

Se musikkvideoen til Years & Years – «Take Shelter»: