Spyttet ut Markus sin tarm-kaffe

Markus Neby har dedikert halve 2017 til å produsere hans versjon av «verdens dyreste kaffe». Her er dommen fra P3morgen-gjengen, og tidligere verdensmester i baristakunst, Tim Wendelboe.

– Da vi brant den på mandag, luktet det mild dritt i hele lokalet, forteller Tim Wendelboe.

Etter seks måneder har Markus Nebys forsøk på å lage sin egen variant av det som har blitt omtalt som «verdens beste kaffe» kommet til veis ende. Til slutt sitter han igjen med 101 kaffebønner – altså nok til én kopp med kaffe.

Lær mer om Markus sin kaffe-reise her

Se hele liveshowet her!

Verdensmester brygget kaffen

Under P3morgens julefrokost på Caféteateret i Oslo er stedet kaffen skal traktes og smakes på. For å gjøre den så god som overhodet mulig, bistår tidligere verdensmester i baristakunst, Tim Wendelboe. Det er også han som brant bønnene før de ble kvernet, og døpte kaffen «The Shit».

Tim Wendelboe og Markus Neby heller bønnene i en kaffekvern. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Før de smakte på Markus sin kaffe, lagde Wendelboe kaffe av bønner som kommer fra samme tre som bønnene Markus har spist. Denne kaffen ble servert først for å sammenligne.

– Denne er jo kjempegod, erklærer Ronny Brede Aase kvikt etter å ha tatt en slurk.

Mens en bøtte settes fram på scenen, kommenterer Silje Nordnes og Ronny lukten som stiger fra koppene.

– Det lukter dritt, sier Silje før smakingen. Ronny er enig, og beskriver lukten som «den eimen som kommer etter å ha vært på do». Markus, på sin side, hevder at det lukter kaffe og litt søtlig. Han uttrykker at han er rørt mens Wendelboe heller kaffen i kruset hans, og er den første til å smake på hjertebarnet. Hans tale er klar:

– Det var godt! Det var kaffe, sier Markus opprømt. Wendelboe tar en slurk etter ham og bøyer seg ned for å spytte i bøtta.

Markus sin kaffe luktes og smakes. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

– Det var veldig bittert, men ikke så ille som jeg trodde, sier han.

– Hvis man tar bort lukten av brukt toalett, så smaker det helt ok, forteller Ronny etter sin slurk. Silje er ikke like nådig i sin kritikk:

– Det var helt jævlig, Markus. Men ikke så ille som jeg hadde trodd.

Har smakt verre

Etter smakingen forteller Wendelboe at han synes kaffen smakte bedre enn den luktet, og at han trodde det skulle være mye verre da de luktet på kaffen for første gang.

Tim Wendelboe og Markus Neby på P3morgens julefrokost. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

– Da vi begynte å kverne den begynte det å lukte promp under dyna, forteller han, og legger til:

– Det lukta råtten, flat og bitter kaffe med baby bleie-aroma. Den hadde en ganske kjip, fermentert ettersmak, men jeg har definitivt drukket dårligere.

Trenger verden mer av denne kaffen?

– Nei, jeg tror ikke det.