Steinar og Bjørn med første sending 18. januar

Premieredatoen satt for «Steinar og Bjørns bærbare fredagsparty» med Steinar Sagen og Bjørn Eidsvåg.

I Radioresepsjonens vårpause 2013 skal Steinar Sagen og Bjørn Eidsvåg lede P3-programmet Steinar og Bjørns bærbare fredagsparty kl. 15 – 17 på fredager. Det er nå bestemt at det hele starter 18. januar.

Les også: Disse tar over for Radioresepsjonen

Jerusalem plingfest?

– Jeg er veldig spent. Det er jo ganske annerledes å ha ansvaret for et konsept, å skulle lede et program selv, enn å droppe innom av og til, slik jeg gjorde i Radioresepsjonen. Selvsagt kommer jeg til å lene meg en god del på Steinars programlederrutine her, sier Bjørn Eidsvåg.

– Nå er jo Bjørn (58) ganske rutinert selv. Dette blir nok muligens det nærmeste du kommer P1 på P3 i vår, ler Steinar Sagen.

Hvordan har dere forberedt dere til programmet?

– Vi har spilt inn en såkalt pilot hvor vi snakket om musikk, i tillegg til løst og også noe fast. Nå skal vi gå i studio og ta opp en ny prøvesending hvor vi tester noen av spaltene vi vurderer å ha med.

Bjørn og Steinar diskuterer på kontoret:

Bjørn og Steinar diskuterer på kontoret (Foto: Kristoffer Pettersen Rambøl, NRK P3).
Bjørn og Steinar diskuterer på kontoret (Foto: Kristoffer Pettersen Rambøl, NRK P3).

Hvilke spalter er det snakk om?

– Hm, det er aldri lurt å si for mye, for det kan skje forandringer, men så farlig er det jo heller ikke, så jeg kan vel røpe at arbeidstitlene på noen av de aktuelle spaltene er «Siste uka», «En uke nærmere døden, Bjørn», «Hva tenker Bjørn på?» «Steinars hjørne» og «Lytternes helg». Spalten «Jerusalem plingfest», hvor man må drikke hver gang Bjørn nevner byen Jerusalem, er foreløpig svært usikker.

Gjester

Redaksjonen i Steinar og Bjørns bærbare fredagsparty (Steinar og Bjørn, altså) har lyst til å ha en gjest i hvert program.

– Jeg kan godt tenke meg å snakke med folk som har fått kjørt seg litt i media, men jeg vil jeg at det skal være morsomt og hyggelig å komme til oss, ikke stort og skummelt som for eksempel hos Skavlan, sier Bjørn.

Hva med lytterne, Steinar, vil de komme til orde i programmet?

– Ja, det blir nok ikke som i Radioresepsjonen, hvor nesten alle spaltene drives av innsendte bidrag, men det vil helt klart være mulig å komme i kontakt med oss for å komme med tips og opplysninger som også kan være av interesse for andre.

STEINAR OG BJØRNS BÆRBARE FREDAGSPARTY STARTER FREDAG 18. JANUAR KL. 15 PÅ P3.