AutoLaser eller Overthrow?

STEM: Hardt mot hardt: DU bestemmer hvem som havner i Urørtfinalen.
PS: Husk å stemme før kl. 14!

I årets aller første Urørtduell seiret elektronikaduoen Lemâitre over rapperen Emilio. Lemâitre er dermed det aller første bandet som er klare for å kjempe om tittelen Årets Urørt 20. januar 2012.

Les: Alt om Urørtduellene
Les også: Lemâitre til Urørtfinalen

Denne uka er det duket for en ekstremt spennende duell! Hard elektro med dubstep-elementer mot thrashmetal som møter moderne metal: Trondheims undergrunnsfenomen AutoLaser skal kjempe mot Stavangergutta i Overthrow. Begge har vært Ukas Urørt tidligere i år og er valgt ut av Urørtredaksjonen.

Du kan stemme hele uken frem til helga, både på nett og via SMS (Send U 3 for å stemme på AutoLaser eller U 4 for å stemme på Overthrow. Send meldingen til 1987.) Vinneren kåres i Popsalongen førstkommende fredag!

Klare for kamp

De to duellantene er spente og glade for å være med i Urørtduell.
– Det føles kult, og jeg gleder meg! forteller mannen bak AutoLaser-masken – Kent Tonning (23).
Han stiller til duell med låta “Magenta”. Se mer av AutoLaser her.

Han var Ukas Urørt i august og imponerte Urørtredaksjonen med sin mørke, harde og dansbare musikk. AutoLaser skal kjempe mot stavangergutta i Overthrow med låta “Destroyeryouth”. De er ikke er mindre oppspilte.

– Dette er helt klart noe vi har hatt lyst til, og har lekt litt med tanken på. Det føles … spennende! understreker bandet.

Overthrow var Ukas Urørt i april og beviste hvordan de på lovende vis tar det beste fra thrash-sjangeren og blander det med moderne metal.

De ble også lagt merke til av band som Purified in Blood og Kvelertak. Førstnevnte har de varmet opp for, og de var med på en del av turneen til sistnevnte.

Overthrow har varmet opp for Purified in Blood og vært på turné med Kvelertak. (Foto: Erik Jørgensen)
Overthrow har varmet opp for Purified in Blood og vært på turné med Kvelertak. (Foto: Erik Jørgensen)

Urørtprofil: Overhtrow på Urørt

Urørtprofil: AutoLaser på Urørt

Vi spør hva duellen kan bety for prosjektene deres.

– Det kan bety at man kan komme mer frem, sier AutoLaser.

– At vi blir sett på som sellout! kommer det fra Overthrow. – Nei da. Det innebærer utrolig mye bra promo, hvor vi når ut til et bredere publikum. Det fører sikkert også til en god del viktige og morsomme erfaringer.

Ulike ferdigheter

AutoLaser synes Overthrow høres flinke ut. – Jeg liker denne sjangeren!

I intervjuet han gjorde i forbindelse med Ukas Urørt-tittelen, røpet AutoLaser at det var heavy metal han syslet med i starten – før programmering danket ut gitaren.

Overthrow på sin side frykter AutoLaser og hans tekniske ferdigheter.

– Siden AutoLaser driver mye med data er vi redde han hacker systemer og vinner. Vi er jo to totalt forskjellige artister og vi føler kanskje at vi når ut til hvert vårt publikum. Så det blir vel gjerne en sjangermessig kamp mellom hvilket folk som er mest aktive og interesserte i den norske musikkundergrunnen.

AutoLaser har strategien klar for å vinne duellen.
AutoLaser har strategien klar for å vinne duellen.

Du avgjør!

Vi spør det obligatoriske valgkampspørsmålet hvorfor skal folk stemme på AutoLaser eller Overhtrow?

– Fordi nå begynner det å bli på tide at noe nytt skal komme frem her i Norge. Dette booster AutoLaser med å gi mer til fansen enn før.

– Fordi da kommer vi til finalen, svarer Overthrow kontant.

På spørsmål om de har en valgkampstrategi, forteller de at det meste de gjør løser seg i siste liten.

– Det gjenstår ennå å se hva vi får til, men vi har masse ideer. Samtidig håper vi på drahjelp og oppfordringer fra andre kompisband, venner og kjente. (Venner med jobbtelefon er også fint!)

– Min strategi kommer til å bestå av interweb-spam, virus og ballongfly med bannerreklame, understreker AutoLaser.

Hør flere låter fra duellantene på deres Urørtprofiler:

Overthrow

Autolaser


Både Overthrow og AutoLaser innrømmer at en plass i Urørtfinalen 2012 henger høyt.

– Det hadde vært enormt kult. En finaleplass er som sagt en gyllen mulighet til å nå et bredt publikum, og en garantert innholdsrik tur til Trondheim, sier Overthrow forventningsfullt.

– Man kommer til finalen, som selvfølgelig betyr utrolig mye – det hadde vært kjempegøy. Jeg er ingen konkurranseperson, men dette blir gøy uansett, avslører AutoLaser.

Hvem stemmer du på? Hvorfor? Legg igjen din mening i kommentarfeltet under! De beste begrunnelsene blir premiert.