nrk.no

Årets Urørt

Les mer om «Urørtfinalen» her!

Avslørte «Årets Urørt»-finalistene på Bylarm

Hvem tror du blir fremtidens store norske artist?

29. september er det duket for «Urørtfinalen» 2023! Nå er det bestemt hvem som er finalistene.

Etter å ha utnevnt en lovende artist til «Månedens Urørt» hver måned fra januar til august, er tre artister nå plukket ut til årets store finale. Dette ble avslørt på Ingensteds i Oslo under musikkfestivalen Bylarm fredag.

Finalistene er krølltoppen Han Herman, siddisen Milja & The Milky Way og 18-åringen Hillari.

Trykk her for å stemme!

Opp til deg

Du kan være med å bestemme hvem som vinner finalen og dermed får spille sammen med noen av Norges største artister på «P3 Gull» i november. Avstemningen er åpen fra i dag og frem til fredag 29. september klokken 19.00.

Finalen finner sted på Salt i Oslo 29. september, og strømmes live på P3.no og i NRK TV.

Les mer om finalen her!

Usikker på hvem du skal stemme på? Her kommer litt info om artistene:

Han Herman

Et portrettbilde av Han Herman. Har har rødt, medium langt, krøllete hår. Han har på seg en skjorte med hvite og rød striper. Han har på seg en rød skinnbukse og sorte skinnsko. Han sitter på en bardisk i et staselig lokale som har lysekrone i taket.
STORE IDOLER: Han Herman nevner både Cezinando og Karpe som ledestjerner når det gjelder å bryte med regler i musikken. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Han Herman er bosatt i Bergen, men kommer fra Sarpsborg. Han heter egentlig Herman Grindahl, og har et klart mål i karrieren: Ingen skal klare å sette han i en bås.

Hver eneste låt 22-åringen gir ut skal ha hvert sitt eget særpreg.

– Jeg har fått høre at jeg bør ha et DNA, noe som folk kjenner igjen. Men fuck det! Jeg vil egentlig bare være sjangerfri, sa han til P3.no i mars.

Han Herman smiler mens han blir intervjuet. Han har en grønn mikrofon. Han har en prikkete topp og krøllete hår.
Han Herman under «Urørt» sin livesending fra Bylarm fredag. Foto: Eskil Olaf Vestre, NRK P3

Mens de første låtene som ble sluppet fra sarpingen hadde et rolig balladepreg, så er låta som gjorde han til «Månedens Urørt» i mars, «Looking for Happiness» mye mer dansbar og popprega:

Milja & The Milky Way

Milja Jørgensen har på seg en rød jakke, en grønn topp og en blå bukse. Hun ser betenksom ut i fargegaten i Stavanger.
ENDELIG KLAR: Etter fem år som det hun beskriver som «studiorotte», har endelig Milja følt det har vært på tide å gi ut musikken sin. Foto: Markus Indrebø-Langlo, NRK P3

Milja Jørgensen har holdt på med musikk i hele sitt voksne liv. Likevel var det først i en alder av 27 at hun bestemte seg for å gi ut noe av musikken hun hadde laget.

Siddisen har også bodd i Stavanger stort sett hele livet, men nå som musikkarrieren begynner å rulle, lurer hun på om hun skal flytte til Oslo. Helst vil hun unngå det, for hun elsker virkelig hjembyen sin!

– Men det er kanskje flere muligheter for min type musikk i Oslo? Det kan jeg se på Spotify også, jeg har mange flere lyttere i Oslo enn i Stavanger. Det er derfor jeg har begynt å tenke litt på det, sa hun til P3.no i juni.

Med låta «Maybe I’m the problem» ble hun «Månedens Urørt» i juni. En låt som har blitt beskrevet som Dagny møter americana:

Hillari

Et portrettbilde av Hillari. Hun har på seg en hvit kjole og har et diamantkjede rundt halsen.
PUBLIKUM I UTLAND: Byene hvor Hillari har flest Spotify-lyttere er Quezon City, Jakarta, Manila, og Davao City. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Hillari Alison Conlu er bare 18 år, men har allerede spilt på Øyafestivalen, blitt sett over en halv million ganger på TikTok og fått skryt fra Timbaland.

Artisten fra Sagene i Oslo trives med at ting går fort i karrieren hennes, og er bevisst på at suksessen ikke skal gå henne til hodet.

– Man må ha et sunt forhold til det, at man ikke råtner i de forventningene og bruker det som en hvilepute, men også at man ikke presser seg for hardt, sa hun til P3.no i august.

Men hun la også til:

– Jeg kjenner på de forventningene, hver eneste dag.

Hillari smiler mens hun blir intervjuet. Hun har på seg en basketball-drakt.
Hillari under «Urørt» sin livesending fra Bylarm fredag. Foto: Eskil Olaf Vestre, NRK P3

Hun ble «Månedens Urørt» i august med låta «Hopeful» som er med på debut EP-en «How Is Your Soul»:

Finalen finner sted på Salt i Oslo 29. september, og strømmes live på P3.no og i NRK TV fra kl. 21.00. Du vil også kunne høre den live på radio hos P3.

MER OM «URØRT»:

Siste fra P3.no: