Strøm platehøsten

Hør kommende album fra Cat Power, The Vaccines, Jens Lekman, The Avett Brothers og Dwele.

Vi er i begynnelsen av storsesongen for gode albumslipp; fremover er det mye bra i vente (her kan du lese om albumene vår redaksjon gleder seg mest til i høst) – og noen av utgivelsene er lagt ut på nett til forhåndslytting:

Cat Power – Sun 

Mye har skjedd med Chan Marshall siden hun slapp sitt siste album, The Greatest, for seks år siden. Hun har gått konkurs, vært innlagt for stress – og gjenskapt seg selv musikalsk. Sun er et steg bort fra det melankolske og skjøre – og viser oss at Cat Power også kler trommemaskiner, synther og et tyngre og mer eksperimentelt uttrykk. Marshall spiller alle instrumenter på albumet selv.

Sun slippes 3. september – hør det her.

Jens Lekman – I Know What Love Isn’t 

Som tittelen antyder, spinner svenske Jens Lekmans tredje album rundt ufullbyrdet, mislykket og lengselsfull kjærlighet. Singer-songwriteren krydrer låtene med samplinger, blåsere og strykere, og såre tekster som inkluderer både humor selvinnsikt er en viktig del av pakka.

I Know What Love Isn’t slippes 3. september – hør det her. 

The Avett Brothers – The Carpenter 

The Avett Brothers ble hyllet fra de fleste hold da de i 2009 slapp You and love and I, og det er knyttet store forventninger til oppfølgeren. The Carpenter gir oss musikk som er perfekt for årstida vi er på vei inn i; vakre, folk-inspirerte vokalharmonier, blåsere og dempet melankoli – men også mer grungeinspirerte parti.

The Carpenter slippes 11. september – hør den her. 

The Vaccines – Come Of Age 

Britiske The Vaccines er klare med sitt andre album kun halvannet år etter at debutplata What Did you Expect From The Vaccines ? ble sluppet. Bandet har i intervjuer vært tydeligere på at de ønsker et hardere og tøffere uttrykk på andreplata, og riffene er tydelige tyngre her enn på forgjengeren.

Come Of Age slippes 31. august – hør den her.