Svensker stopper Maiden-øl

Iron Maiden får ikke selge sitt nye øl på Systembolaget, på grunn av etiketten.

Den siste tiden har fans av Iron Maiden kunnet glede seg til lanseringen av en ny type øl, produsert i samarbeid med tungrockbandet.

Iron Maiden-vokalist Bruce Dickinson er den drivende kraften bak lanseringa av øl-merket Trooper. Foto: Promo.
Iron Maiden-vokalist Bruce Dickinson er den drivende kraften bak lanseringa av øl-merket Trooper. Foto: Promo.

– Diskusjon om etiketten

I utgangspunktet skulle øl-merket Trooper blant annet bli tilgjengelig fra det svenske Systembolaget fra og med 2. mai, men slik gikk det ikke.

Nå er salget av drikken blitt stoppet fordi etiketten på flaska visstnok ikke er forenelig med svensk alkohollovgivning, skriver Aftonbladet.

– Det har vært en diskusjon om etiketten. I alkoholloven har vi ulike regler om hvordan den skal være utformet. Derfor vet vi ennå ikke når den vil bli lansert. Det er en pågående beslutning. Våre jurister ser på det, sier Therese Elmgren, som er presseansvarlig for Systembolaget, til avisa.

Det svenske vinmonopolet vil imidlertid ikke ut med akkurat hva det er med etiketten som gjør at den ikke kan selges. De sier at dette er en forretningsanliggende og noe de ikke kan si noe om.

– Trodde jeg skulle dø

Øl-merket er for øvrig solgt til 184 land over hele verden og over en kvart million flasker er ifølge The Sun blitt forhåndsbestilt.

Vokalist Bruce Dickinson har vært den drivende kraften i bandet for å få produsert drikken, og har tidligere fortalt om hvorfor de ville gjøre det.

– Jeg har hele livet vært fan av engelsk øl, så jeg trodde jeg skulle dø da vi ble spurt om å lage vårt eget, har vokalisten tidligere fortalt til NME.

Da han skulle fortelle produsent Robinsons om hvordan han ville at ølet skulle være følte han det var som på en audition.

– Jeg må si jeg var skikkelig nervøs. Robinsons er de eneste folka jeg har måttet ha en audition for på 30 år. Men det magiske har ligget i å skape det alkymistiske bryllupet av en smak og tekstursom Trooper er, forteller Dickinson.

 Se Bruce Dickinson fortelle om ølet i denne videoen:

Iron Maiden, «The Evil That Men Do»: