Ta Morratoget i sommer

Ken Wasenius-Nilsen og Torkil Risan underholder deg hver morgen fra kl 06.30.

For andre år på rad tar Morratoget over morgentimene på P3 mens P3morgen har sommerferie. Programlederne Ken Wasenius-Nilsen og Torkil Risan sender kl. 06.30-09.00 mandag til fredag fra 1. juli til 9. august.

— Jeg tror det blir nydelig. Sommerlyttere er veldig snille lyttere, sier Torkil.

— Og nå som vi har gjort dette en gang før har vi kanskje nok erfaring til å unngå å lage et ordentlig drittprogram, men samtidig for lite erfaring til å produsere noe som er så helstøpt at det blir kjedelig, legger Ken til.

Les også: Kirketid gjør comeback på P3

Morratoget

Torkil forteller at Morratoget skal ha fokus på artige nyheter, og ellers være et jovialt program bestående av 65 prosent musikk og 35 prosent prat.

Følg Morratoget på Facebook her

morratoget-3
Ken Wasenius-Nilsen viser Torkil Risan hvor en klokke skal sitte. (Foto: Mattis Folkestad, NRK P3).

Blir det karakterer? Faste spalter?

— Helt klart! Vi planlegger å ha med Unnasluntringskunstneren, Kompisen til Lars, innpustsnakkeren Skrøder og mange flere. Av spalter vet vi i hvert fall at vi skal kjøre Ken vs Torkil, en konkurranse som går over hele sommeren, hvor taperen må gjennomgå et rumpe-rally. Detaljer om rumpe-rally følger i selve programmet.

Les også: P3 Sommer er tilbake

— Det er også viktig å si at det som først og fremst kjennetegner Morratoget er at det er et program som begynner forbaska tidlig. Det er et tilbud til alle enslige der ute som er lei av å stå opp alene. Par kan også høre på, men egentlig bør de gjøre andre ting, lage barn for eksempel, eller dra på morgenkino, sier Ken.

Ken, Torkil og Nils

Ken og Torkil i Morratoget er kjent fra programmene Ken eller Torkil og Mixteip på P3. I år som i fjor skal de ha med Nils Martin Silvola på laget.

Hør: Morratoget i NRKs radiospiller

morratoget-5
Nils Martin Silvola, Torkil Risan og Ken Wasenius-Nilsen. (Foto: Mattis Folkestad, NRK P3).

— Nils er vår produsent og sidekick. Han er en kung-fu-utdannet filmtekster fra Bardufoss. I fjor sommer banket jeg dritten ut av ham i en MMA-fight inne i studioet vårt. Dermed hadde jeg trodd at han ikke kom til å returnere i år, men det gjorde han. Det står det respekt av, sier Ken.

— Nils er også både horoskopansvarlig og konkurranseansvarlig. Lydkonkurransen «Hva gjør Nils?» blir sannsynligvis en publikumsyndling, for vi har gått til anskaffelse av noen ganske kvasse premier i år. Å spørre hvem Nils er i 2013 blir som å spørre «hvem er Karl Pilkington?» i 2001, sier Torkil.

Morratoget hører du på NRK P3 mandag til fredag 06.30-09.00 i hele sommer.