PÅ PRIME VIDEO: 40 år gammel gallerieier møter 16 år yngre boyband-artist i den romantiske komedie «The Idea of You», og det er virkelig underholdende å se Anne Hathaway i en hovedrolle hun åpenbart har hatt det gøy med å spille.

Kjemien sitrer mellom Anne Hathaway og hennes yngre motspiller Nicholas Galitzine («Red, White & Royal Blue»), og regissør Michael Showalter («The Big Sick», «Wet Hot American Summer») balanserer sårheten i aldersproblematikken med lunhet og hjertevarme.

MOR OG DATTER: Ella Rubin spiller datteren til Anne Hathaways rollefigur i «The Idea of You». FOTO: Amazon Prime Video.

Filmen, som er umulig å ikke sammenligne med rom-kom-klassikeren «Notting Hill», er sjarmerende, men blir for overfladisk til å kunne måle seg med sjangerens beste.

«The Idea of You» er likevel såpass engasjerende at dette nok kan bli en ny film i «koselige filmer jeg har sett før, men som jeg gjerne kan se igjen på en sliten søndag»-katalogen.

«Jeg er for gammel for deg»

Filmen er basert på Robinne Lees roman med samme navn, der hun har latt seg inspirere av livet til Harry Styles.

Anne Hathaway spiller Solène, en nylig fraskilt gallerieier og alenemor. Når den rike eksmannen hennes avlyser i siste liten, må hun bli med tenåringsdatteren Izzy (Ella Rubin) og vennene hennes på Coachella.

Et dobesøk på det Solène tror er toalettene til festivalens VIP-område, men som i virkeligheten er traileren til superstjerna Hayes Campbell fra boybandet August Moon, fører til et klassisk «meet cute»-øyeblikk.

Hayes fatter umiddelbart interesse for kvinnen som virker å være totalt uanfektet av hans stjernestatus, og Solène faller for hans gutteaktige sjarm og veltrente overkropp.

TOALETTMØTE: Hayes og Solène møtes på toalettet på Coachella i «The Idea of You». FOTO: Amazon Prime Video.

Når popprinsen dediserer en låt til «noen jeg møtte i kveld» under den påfølgende konserten, blir Solène virkelig forført, og når han plutselig dukker opp i galleriet hennes noen dager senere begynner hjertet å slå raskere.

Men hun er jo 16 år eldre enn Hayes. Hva vil folk si? Nå begynner en dragkamp mellom egne følelser og samfunnets fordommer og uskrevne regler.

Troverdig boyband-gruppe

Filmhistorien er full av fengende hits fra fiktive artister, som «Pop! Goes My Heart» fra «Music and Lyrics», «Scotty Doesn’t Know» fra «Eurotrip», «Take me Away» fra «Freaky Friday», eller «Stand Out» fra «En Langbeint film». For ikke å glemme Lady Gagas versjon av «Shallow» fra «A Star Is Born», og «The Climb» fra «Hannah Montana: The Movie».

Gutta i August Moon kan både synge og danse, og det er en gjeng med dyktige låtskrivere og produsenter som har laget låtene i filmen.

AUGUST MOON: Gruppa i «The Idea of You» både høres og ser ut som et ekte boyband. FOTO: Amazon Prime Video.

Albin Nedler har skrevet og produsert for blant andre Avicii, Martin Garrix og One Direction, og Savan Kotecha og Carl Falk som har en gigantisk diskografi av artister på CV-en, står bak One Direction-hits som «What Makes You Beautiful» og «Live While You’re Young».

Det gjør at August Moon lyder som et ekte boyband, men låtene er likevel ikke spesielt minneverdige. Bortsett fra den dansbare singelen, «Dance Before We Walk», er det ingen av låtene som fester seg til hjernebarken i løpet av filmen.

En film det er lett å falle for

I den innledende delen av «The Idea of You» sitter alt som det skal. Spenningen som bygger seg opp mellom Solène og Hayes er sterk. Til tross for aldersforskjellen og at de kommer fra ulike verdener, tror jeg på deres tiltrekning for hverandre.

Romantisk komedie er en sjanger Hathaway behersker godt og dette er hennes film. Med sjarm og hjertevarme skildrer hun en kvinne som forsøker å finne tilbake til seg selv i voksen alder, og all den usikkerhet det kan føre med seg.

SITRENDE GOD KJEMI: Nicholas Galitzine og Anne Hathaway spiller godt sammen i «The Idea of You». FOTO: Amazon Prime Video.

Dette gjør at «The Idea of You» kunne ha fått noen skikkelig emosjonelle høydepunkt, om det ikke hadde vært for at regissør Showalter aldri lar oss dykke særlig langt under overflaten av hvem Solène og Hayes er.

På jetsett-vis haster vi forbi utfordringene paret møter på i filmens andre halvdel, og dermed blir ikke filmens finale så rørende som den kunne ha blitt.

Samspillet til Anne Hathaway og Nicholas Galitzine er imidlertid så hett at «The Idea of You» er verdt en titt. Og hvis du, som meg, er disponert for å falle for sjarmerende rollefigurer som faller for hverandre – ja, da kan det hende du også vil falle for «The Idea of You».

Om FILMEN

The Idea of You
  • The Idea of You
  • Slippdato: 02.05.2024
  • Regi: Michael Showalter
  • Utgiver: Amazon Prime Video
  • Sjanger: Komedie, Romantikk