This Daze gjør punk-cover av Girl in red

MÅNEDENS URØRT: This Daze gjorde to rå livespillinger for Urørt, inkludert en magisk versjon av Girl in red sin «Midnight love».

– Det er utrolig kult at en låt spilt inn på soverommet kan bli «Månedens urørt».

Dette sa Erlend Eggan da han og resten av gjengen i indiepunk-firkløveret This Daze fikk tittelen i mai. Nylig tok bandet med seg Urørt til stedet de først møttes: Trøndertun folkehøgskole.

Her leverte This Daze en så energisk versjon av deres egen «A sign, the truth» at hodetelefoner ramlet av og det gamle treverket i hovedbygget til skolen trolig fikk noen nye sprekker. I tillegg fremførte de en cover av Girl in reds «Midnight love» som i alle fall undertegnede fikk raskt på hjernen.

Da P3 intervjuet bandet tidligere denne måneden fortalte de at de er spesielt inspirert av den danske undergrunnen og band som Yung, Communions og Liss.

– Vi klarte ikke å finne noe særlig av det lydlandskapet i Norge, så This Daze var jo et slags forsøk på å være noe som det. Nå ble det ikke det i det hele tatt, men det ble jo kult, sier Erlend.

This Daze-kompasset peker generelt sørøst fra Trondheim mot Danmark, og mer spesifikt Roskilde-festivalen. Ifølge Erlend skreddersyr de musikken deres til å spille konsert der.

– Å spille på Roskildes «Rising stage» i solnedgangen er drømmen.

Basert på livespillingene hos P3 tror Urørt uten tvil at Roskilde ville kledd This Daze godt.