nrk.no
P3 ANBEFALER: Kos deg med disse humorkontoene i sommer. Illustrasjon: Mia Aasbakken/EmojiTwo

Ti av Norges morsomste humorkontoer

Gira på et smil eller en liten latterkule i sommer? Vær så god: Her har du noen av Norges artigste kontoer.

Denne lista består av unge TikTok- og Instagram-komikere som kan få nesten hvem som helst til å trekke på smilebåndet. Komikerne gjør mer enn gjerne mensen, rullestolbruk, sport, dating, kropp, nyheter og ekskjærester til komedie.

Du finner noe for enhver smak. Kos deg! ☀️


1. ufinnsta

Instagram: @ufinnsta

Følgere: 264.000 på Instagram.

Tema: Har du vært innom Finn.no, vet du at ikke alle kjøps- og salgsavtaler går knirkefritt. På «Ufinnsta» får du lese morsomme, uvanlige og til dels tragiske meldingsutvekslinger mellom kjøper og selger på Finn.no. Faller denne kontoen i smak, kan du glede deg over at den kommer i bokutgave til høsten.

Bak kontoen: Yngve Skålnes (34)


2. tindermareritt

Instagram: @tindermareritt

Følgere: 226.000 på Instagram

Tema: «Tindermareritt» lager humor på litt samme måte som «Ufinnsta», men her er meldingsutvekslingene mellom to matcher i datingappen Tinder. Lykke til, håpløse romantikere! Dere er god underholdning.

Bak kontoen: Ønsker å være anonym


3. piateed

Instagram: @piateed

Følgere: 175.000 på Instagram

Tema: At Maria Stavang jobber som komiker, bærer Instagram-kontoen hennes preg av. Hun deler øyeblikk fra hverdagen sin på en uhøytidelig, usjenert og humoristisk måte.

Bak kontoen: Maria Stavang (26)

Maria ligger i senga med den hvite dyna si over seg. Hun har lagt en skål med ferdigmat på brystet og drysser salt over mens hun ser veldig trøtt ut.
CAPTION: Under bildet står det: «Ja det tar på med EM. Viktig å ta pause mellom slaga». Skjermbilde av Instagram 09.07.21

4. magnuswaaler

Tiktok: @magnuswaaler

Følgere: 174.100 på TikTok

Tema: Magnus tar følgerne sine med på sykkeltur, på ski, på fjellet og inn i klasserommet der han vanligvis har rollen som lærer. Her lager han hverdagskomikk – gjerne med seg selv i hovedrollen.

Bak kontoen: Magnus Waaler (27)


5. larsmonsen_irl

Instagram: @larsmonsen_irl

Følgere: 145.000 på Instagram

Tema: Er du glad i memes, vil nok denne falle i smak. Dette er en konto som legger ut artige memes basert på det friluftslegenden Lars Monsen sier på tur.

Bak kontoen: Knut Robert Baugerud (25)


6. emmawschneider

TikTok: @emmawschneider

Følgere: 140.400 på TikTok

Tema: 23 år gamle Emma lager humorsketsjer med inspirasjon fra blant annet barnehagejobben sin. Ordspill er også et nøkkelord, noe vi med litt tørr humor verdsetter.

Bak kontoen: Emma Westgaard Schneider (23)


7. meldinger.fra.eksen

Instagram: @meldinger.fra.eksen

Følgere: 158.000 på Instagram

Tema: Det er tydeligvis mange som synes at det er gøy å få et innblikk i andres meldingsutvekslinger. På denne kontoen får vi lese meldinger mellom tidligere kjærestepar – og det kan jo være interessant.

Bak kontoen: Preben Wulff (25)

1. chat:
EKSEN: Når du og eksen vil ulike ting. Skjermbilde av Instagram 09.07.21

8. mort1rulle

TikTok: @mort1ruller

Følgere: 86.800 på TikTok

Tema: Morten må være kongen av galgenhumor. Han bruker rullestol, noe som er selve kjernen i videoene hans. Han lager morsomme videoer av hvordan livet i rullestol kan være og hvordan andre tror det er.

Bak kontoen: Morten Marius Skau (31)

@mort1rulle

Reply to @not_official_wish.com Spør om flere ting i kommentarfeltet, så skal jeg lage svare #wheelchair #carwash #foryou

♬ Car Wash (From «Shark Tales») – Movie Sound Unlimited

9. noraangeltveit

Instagram: @noraangeltveit

Følgere: 45.000 på Instagram

Tema: Komiker Nora er hovedfiguren i sine egne humoristiske poster. Videoene er gjerne små sketsjer der hun selv spiller alle rollene. Hun lager komikk av blant annet kvinnehelsa, dating, arbeidslivet og hverdagen generelt.

Bak kontoen: Nora Angeltveit (30)

@nora.angeltveit

Når kidsa spør hvordan jeg overlevde dette året ?‍♀️?‍♀️ #foryоu #foryoupage

♬ original sound – Nora Angeltveit

10. mmariusflaa

Instagram: @mmariusflaa

Følgere: 10.700 på Instagram

Tema: Det gikk veldig bra da Marius starta med ordspill på Twitter, så han prøvde lykken på Instagram også. Humoren i postene hans er inspirert av nyhetsbildet, aktualiteter og – til alle sportsidioters glede – sport.

Bak kontoen: Marius Sæther Flå (32)

Les mer om sosiale medier på P3.no:

Siste fra P3.no: