Topp 20-veteraner

Karpe Diem satser på at kidsa er mer opptatt av musikk enn joggesko denne gangen.

– Jeg tror vi er det bandet som har spilt flest ganger på VG lista-konsertene. Vi liker å tenke at det er mange artister som kommer og går, mens vi består, ler Chirag Rashmikant Patel, også bare kjent som Chirag i Karpe Diem.

Karpe Diem har vært trofaste gjengangere på Topp 20s konserter, og er nok en gang klare for Rådhusplassen. Akkurat nå er Karpe Diem aktuell med singelen “Byduer i dur” fra albumet “Aldri solgt en løgn”. Den kan du høre her.

Les Lydverkets anmeldelse av Karpe Diems siste album!

Karpe Diem var nylig på besøk hos Spjelkavik Videregående Skole i Ålesund, hvor de spilte sammen med Lars Vaular, og Donkeyboy. Året før spilte de sammen med Madcon på Mysen videregående skole.


– Vi spiller som regel på konserter for folk som er atten år eller eldre. De har vært på konserter før, og de vet hvordan de skal oppføre seg, og har en helt annen måte å følge med på. Det har sin sjarm å spille for yngre folk også, men kidsa kan likegodt stå å se på hvilke joggesko du har, som å følge med på musikken, ler Chriag.

Se Karpe Diem på Råhusplassen i 2009 her:

VG lista Topp 20 er Skandinavias største folkearrangement, og har hatt opp til 100.000 pubilkummere på Rådhusplassen. Årets konsert kan by på navn som Scissor Sisters og Madcon, og Karpe Diem har sine egne favoritter de gleder seg til å høre på fredag.

– Madcon blir garantert bra, det er de jo alltid, også liker vi Susanne Sundfør veldig godt. Vi har hørt henne live en gang før, og det blir helt sikkert enda bedre denne gangen på en stor scene med skikkelig opplegg, sier Chirag.


Her kan du se Karpe Diem i Lydverket:

Coverlåter har aldri vært noe Karpe Diem har vært kjent for, og hvis de måtte velge noen å covre på Rådhusplassen på fredag, er de kun sikre på hvem det IKKE ville vært.

– Vi kan jo ikke lage en coverlåt fra en artist vi liker, det hadde jo bare gjort skam på låten. Michael Jackson, for eksempel, det hadde umulig gått bra. Det skal mye til for å løse noe sånt på en god måte, sier Chirag.

Sommeren blir hektisk for Magdi og Chirag. Etter konserten på Rådhusplassen skal de spille på blant annet Øyafestivalen, Moldejazz, og Slottsfjellfestivalen.

Karpe Diem har hatt stor suksess med låta “Ruter” sammen med Andreas Grega. Det blir lite tid fremover i studio for Karpe Diem, men gutta ser ikke bort ifra at det blir flere samarbeid.

– Det er jo alltid gøy å samarbeide med andre folk, og på fredag tar vi med oss Andreas på scenen. Dette blir første gangen han opptrer sammen med oss og bandet vårt, så det blir nok ganske kult, sier Chiraq.