Trenger du badevakt?

Leo, Marie og Jonas skal underholde deg i sommer.

Føler du at du drukner i sommeren? Slapp av, Badevaktene er her for å redde deg.

I dag går startskuddet for P3s sommersatsing; Badevaktene. Mandag til fredag mellom 16.00-18.00 står Leo Ajkic, Jonas Jeremiassen Tomter og Marie Kinge beredt til å redde sommeren for deg.

Badevaktene redder deg i sommer. (Foto: Vilde Batzer, NRK)
Badevaktene redder deg i sommer. (Foto: Vilde Batzer, NRK)

Redder sommeren

Det er Jonas som får æren av å ha kommet opp med navnet «Badevaktene».

– Vi skulle jo lage et sommerprogram, og da Vilde ville vi skulle komme opp med ideer til navn så var Badevaktene noe av det første jeg tenkte på. Vi skal jo tross alt redde sommeren.

Og redding av sommeren, det skal det bli. Mens store deler av P3 er på sommerferie, vil trekløveret ha hjemme alene-fest på Marienlyst. Alle sommerprogrammer med respekt for seg selv må jo måle badetemperaturer, og Badevakt-gjengen har sin helt egen vri på tradisjonen.

– Vi har satt opp et basseng på terrassen her på Marienlyst, og her vil vi måle badetemperaturen hver dag, forteller Jonas.

Marie forteller at de rett og slett driter i badetemperaturene andre steder i landet. I Badevaktene er det temperaturen i bassenget som gjelder.

– Du skal heller ikke se bort fra at det blir litt bading på oss.

Jonas, Leo og Marie redder deg i sommer. (Foto: Vilde Batzer, NRK)
Jonas, Leo og Marie redder deg i sommer. (Foto: Vilde Batzer, NRK)

Kjemi

Hva lytteren kan forvente av programmet, det er ikke Leo helt sikker på. Men hva han selv skal gjøre som utgående reporter, det vet han.

– Jeg skal blant annet rapportere fra Hovefestivalen. Det bli fett. Det blir veldig kult å jobbe sammen med Marie og Jonas. Vi blir en fin liten trekant med god kjemi.

Innringere, konkurranser og mye moro er stikkordene for programmet. At stemningen blir god i studio er det ingen tvil om. Da det ble kjent at Leo, Marie og Jonas skulle være programledere for årets sommersatsing beskrev P3s redaksjonssjef for humor og underholdning, Vilde Batzer, at det oppstod en kjemieksplosjon da programlederne møttes for første gang.

– Det fungerte veldig bra da vi prøvde ut Jonas og Marie sammen på audition, og så fyller vi på med litt Leo på toppen av den miksen, sa hun den gang.

Marie er enig i at kjemien mellom programlederne er på plass.

– Vi har hengt mye sammen de siste dagene, og vi kommer veldig godt overens.

Les: – Verdens beste sommerjobb.

Leo er klar til en uke med repotasjer fra Hovefestivalen. (Foto:Foto: Vilde Batzer, NRK)
Leo er klar til en uke med repotasjer fra Hovefestivalen. (Foto:Foto: Vilde Batzer, NRK)

Det er lov til å lugge

Verken Jonas, Leo eller Marie er utdannede badevakter. Hver dag vil de ringe opp en badevakt for å få tips til hvordan å redde medmennesker på best mulig måte. Men om noen holder på å drukne, vet de hva de skal gjøre da?

– Om noen holder på å drukne i et badekar, så få hodet opp av vannet! Det er det viktigste. Og sørg for at de puster, tipser Leo.

Jonas forteller at da de var å tok promobilder til programmen, så fikk de mange gode tips av badevakten, og en del forklaringer. For hvorfor har egentlig badevakter alltid (med unntak av i Baywatch) på seg t-skjorte?

-Hvis noen ligger og plasker og sliter ute i vannet, så kan t-skjorten fungere som et tau, opplyser Jonas.

– Jeg har hørt at du til og med har lov til å dra litt i håret til folk. Når du har hoppet ut i vannet og prøver å dra den som sliter på land, så tror ikke tror at å bli lugget har særlig mye å si så lenge du blir reddet, forklarer Marie.

Badevaktene Leo, Marie og Jonas skal passe på deg på P3 i sommer. (Foto: Vilde Batzer, NRK)
Badevaktene Leo, Marie og Jonas skal passe på deg på P3 i sommer. (Foto: Vilde Batzer, NRK)

Badevaktene har premiere på P3 i dag, 16.00!