Tropisk bass på P3

Lørdagens gjestemiks hos Christine er av Buenos Aires-baserte Douster.

Når du digger hip hop som 8-åring og begynner å spinne plater i en alder av 14, da har du et godt grunnlag til å gjøre det stort.

Du husker kanskje en av vårens og sommerens største undergrunnshitter «King Of Africa»? Eller har du hørt Robyn synge at hun er en «Bad Gal» til fengende electro-toner? Lørdagens gjestemiks hos Christine på P3 er ingen ringere enn Douster!

– Da jeg skulle begynne med gjestemiksene var Douster en av de første navnene jeg ville ha, forteller Christine.

Tropisk bass

Douster er fyren som har blandet det meste innen house og bass til en herlig smørje. Du kan kalle det tropical bass, men Douster tar elementer fra alle mulige musikksjangre. Med en bakgrunn innen house, electronica og hip hop er det kanskje ikke så rart.

Med Frankrike som hjemland utvandret 23-åringen til Buenos Aires for noen år tilbake. Det kan høres i musikken.

– Det som skiller han ut er at du kan høre i musikken hvor han kommer fra. Det er klare sør-amerikanske vibes i housen, mener Christine.

Douster (Promofoto: Romain Lenancker)
Douster (Promofoto: Romain Lenancker)

Les også:
Gjestemiks uke 1: Ost & Kjex
Gjestemiks uke 2: DJ EmmTee
Gjestemiks uke 3: DJ Final
Gjestemiks uke 4: Jesus <3 Electro

Sjekk ut litt av det du kan forvente deg av gjestemiksen her:
Zonora Point & Douster – Puerto de Palos (mixtape vol.5) by douster

Douster + Robyn = Sant

På merittlisten til Douster finner du blant annet remikser for Classixx og Rusko. Det er forsåvidt verdt å nevne at det er samme Classixx-låt som tidligere gjestemikser DJ Final også har herjet med. Hør begge versjonene på Spotify her!

Sammen med Savage Skulls har Douster fått med seg den svenske pop-prinsessen Robyn på låta «Bad Gal». Den er gitt ut som bonusspor på Body Talk part 2 skiva til Robyn, og nylig kom musikkvideoen til låta.

– Jeg syns låta er veldig digg. Det er den kuleste sangen fra Body Talk-albumene, mener Christine.

Bass og humørsvingninger

– Jeg er veldig glad for at musikken min skal spilles på norsk radio, jeg må vel ha en eller to norske fans, spøker Douster.

Han forteller at gjestemiksen kommer til å være en herlig miks av alt han liker, presset inn på 20 minutter. Vi snakker reggaeton, rap og club music, blandet sammen med noe av det nye han har gående og mikset med både nye og klassiske hits.

En ting som er sikkert er at det kommer til å bli god stemning i radioen. Douster mener det er typisk for hans musikk at den er morsom og gøyal. Kombinert med en kjærlighet for bass, og at stemningen i musikken kommer an på humøret, er alt lagt til rette for et heidundrende vorspiel på P3.

Med John Locke i hodet

Inspirasjonen henter han derimot andre steder. Der noen har støv på hjernen har Douster Lost-karakteren John Locke.

– Selv om TV-showet Lost sendte sin siste episode for over et år siden, så tror jeg John Locke fremdeles er en eller annen plass i hodet mitt og forteller meg hva jeg skal gjøre med musikken min. Jeg har det med å lage musikk på en veldig visuell måte. Jeg tror at alle de dumme, skumle og rare tingene jeg ser i livet på en eller annen måte blender sammen med musikken jeg hører på.

Douster. (Promofoto: Kaïs Dhifi)
Douster. (Promofoto: Kaïs Dhifi)

Dousters gjestemiks spilles hos Christine på P3 førstkommende lørdag klokken 21.00!
Husk at vorspielet begynner klokken 20.00. Vi høres!

Ps: Befinner du deg i Oslo? Ikke gå glipp av Douster når han spiller live på Blå nå på fredag.