Ung og målbevisst

UKAS URØRT: Safario er kun 17 år og har allerede stått på scenen i Oslo Spektrum. Nå har han store planer for veien videre.

– Jeg ringte manageren til Arif og Unge Ferrari og spurte om det var mulig å få varme opp på noen av stedene de skulle spille. Han sa: «Nei, det er allerede fullt, men hva med Spektrum?», sier Ukas Urørt, Safario.

Kacper B. Tratkowski (17) gikk fra å bruke mattetimene til å lage musikk, til å varme opp for Arif og Unge Ferrari i et fullstappet Oslo Spektrum under deres BBB-turné. Nå håper den unge rapperen på å nå langt under artistnavnet Safario.

Urørt mener:

Årets siste Ukas Urørt, og vi går ut av året med et smell! En umiddelbar glede sprer seg idet låta med årets mest passende tittel starter – «Feeling Good!». Safario har allerede overbevist som produsent tidligere, men viser her også en stemme og flow vi håper fyller hele 2018!

 

Lagde musikk i mattetimen

Promoter musikken din på Urørt
Promoter musikken din på Urørt

Safario flyttet fra Polen da han var syv år, og bor nå i Holmestrand. Hver dag tar han bussen til Horten hvor han går sitt siste år på videregående. Det var her interessen for musikkproduksjon startet. Etter han lastet ned et musikkprogram på PC-en han hadde fått fra skolen, ble store deler av mattetimen brukt til å lage musikk.

– Det var mye morsommere å lage musikk enn å sitte og høre på læreren fortelle om algebra.

Nå gjør han alt selv, alt fra å produsere til å rappe. Både selvtilliten og troen på en musikkarriere ble større etter å ha opptrådt i Oslo Spektrum.

– Konserten gjorde at jeg fikk en bekreftelse på at jeg tydeligvis er litt flink. Det var kjempegøy og jeg var ikke så nervøs egentlig. Jeg visste at alle de bak scenen støtta meg.

En av låtene han framførte var låten «Feeling Good!», som han nå er Ukas Urørt med.

– Det er en gladlåt! Man må på en måte drite i hva alle andre tenker om deg og like seg selv først, for det er der det starter.

https://www.instagram.com/p/BcSgL_AnsQ1/?taken-by=kacpertratkowski

Les også forrige Ukas Urørt:Kulturforskjeller og kunstige idealer

 

Vil spre glede

– Før jeg fyller 20 år skal jeg jobbe med Tyler, sier Safario.

Han ser opp til flere rappere, men det er en artist som skiller seg litt ekstra ut; Tyler, The Creator. På Øyafestivalen i 2015 fikk Safario se sitt store forbilde, noe som vekket liv i drømmen om å gjøre det samme. Og det er ikke kun musikken Safario har latt seg inspirere av.

– Jeg liker også tankegangen hans, han bestemmer seg, og så bare skjer det med en gang.

Safario har vært DJ for tidligere Ukas Urørt, Conz, og har vært med på å lage liv og moro under konsertene. Når han har egne konserter, kan publikum forvente minst like god stemning.

– De kan forvente seg moshpit og masse vann som blir kasta på publikum! Jeg vil bare ha det gøy og spre litt glede.

Sjekk ut låtene Safario hører på for tiden: