Ungpikeidol til sexsymbol

Miley Cyrus har lært av de beste.
Se: Hva gjør folk egentlig på jobb?

Miley Cyrus strever hardt for å bli tatt seriøst i sitt forsøk på å bli oppfattet som en voksen og seksuell kvinne. Musikkvideoen til “Can’t Be Tamed”, som kom ut tidligere i år, fikk mye oppmerksomhet på grunn av Cyrus sin sexy opptreden. Popstjernen fikk en del kritikk og mange mente at hun tedde seg for drøyt til å være en jente på 17 år.

Les også: Mileys forfall

Nå har den andre musikkvideoen fra Can’t Be Tamed-albumet kommet ut. Låta heter “Who Owns My Heart” og i videoen viser Cyrus mer av sin sexy side. Det er mye lår og legger her for å si det sånn!

Og for all del, Miley ser superheit ut, men spørsmålet om dette er et godt forbilde for småjenter på 10-12 år.

Se musikkvideoen til “Who Owns My Heart” i toppen av artikkelen!

For når man tenker på Miley Cyrus tenker man gjerne samtidig på Hannah Montana. Og det er kanskje ikke så rart at folk reagerer når Cyrus går fra dette her:

Til å bli en übersexy fuglekvinne på et par år:

Uskyldig ungpike

Det er selvfølgelig ikke første gangen en kvinnelig popstjerne går fra ungpikeidol til sexsymbol. Miley Cyrus har nok hentet inspirasjon fra sine forgjengere når det gjelder å forvandle seg.

Britney Spears er et strålende eksempel på dette!

Hvem var vel mer uskyldig enn Britney i sin første singel “Baby One More Time” fra 1999? Jada, jeg skjønner at det ligger en del undertoner i den korte skolepikeuniformen.

Med sine musefletter og rosa pelsstrikker ble likevel inntrykket av Britney at hun var søt og dydig som en engel.

Britney virket sexy på en sunn og sporty måte uten å være promiskuøs.

Se Britney sin første musikkvideo , “Baby One More Time” her:

Fra skolepike til sexslave

Britneys uskyldige image varte bare en liten stund før bobla sprakk. Allerede under turneen for førstealbumet Baby One More Time, ble hun kritisert for å kle seg for utfordrende.

Kritikerne ante virkelig ikke hva som skulle komme!

På det tredje albumet sitt, Britney, valgte Spears å ta det sexy imaget til ett helt nytt nivå. Ungpikejenta med museflettene hadde forsvunnet. Musikkvideoen til den første singelen kom som en bombe – Britney var rykende heit i ” I’m a Slave 4 U”.

Jeg glemmer aldri da jeg så musikkvideoen på MTV for første gang. Det var svette halvnakne kropper og pusting og pesing til den store gullmedaljen.

Alle gutta på ungdomskolen digga Britney sin nye stil, mens alle jentene hatet den. Selvsagt mens de beundret henne i smug.

Se musikkvideoen til “I’m a Slave 4 U” og sjekk ut forskjellen fra “Bayby One More Time”!

Ånden i lampen

Et annet eksempel på en som har gått veien fra uskyldig tenåringsidol til utfordrende popstjerne er Christina Aguilera.

Et drøyt halvår etter at Britney slapp sitt debutalbum kom Christina Aguilera ut med sin selvtitulerte debutplate. “Genie in a Bottle” var en stor hit og Aguileras store stemme ble veldig populær.

Slik som Britney var Christina et produkt av Disney. Når man er skapt av underholdningsbransjens største moralske pekefinger er det klart man må begynne pent.

Da var kanskje ikke “Genie in a Bottle” den beste veien å gå. Christina fikk en del kritikk for det seksuelle innholdet i låten. Noen mente hun var for ung til å synge tekster som “I’m waiting for someone to release me”, og “you gotta rub me the right way”.

Likevel hadde mange et inntrykk av at Christina var en “snill pike”. En grunn til dette var kanskje at hun ikke gikk over grensen i musikkvideoene sine.

Og tekster med seksuelle undertoner var ingenting i forhold til det som skulle komme.

Se musikkvideoen til “Genie in a Bottle” her:

Skitten og svett

Christina Aguilera sitt andre studioalbum Stripped, slo ned med et smell i 2002. Med musikkvideoen til singelen “Dirrty” konstaterte Aguilera at hun slett ikke var et dydsmønster.

Musikkvideoen viser en svett, halvnaken Aguilera, som danser svært så utfordrende til rytmene. Aguilera fikk massiv kritikk for sin opptreden i musikkvideoen både fra andre musikere og fra media.

Jeg husker selv at jeg tenkte at videoen var litt for mye av det gode. Spesielt Aguileras humping på huk med knærne fra hverandre, kun iført et minimalt miniskjørt, ble litt vel drøyt.

Låta ble en gedigen hit, og Aguileras dansebevegelser ble etterlignet av jenter på dansegulvet på mange norske utesteder!

Se den utfordrende musikkvideoen til låta “Dirrty” her:

Snill prestedatter

En annen stor stemme som har spilt på sex for å nå toppen er Jessica Simpson. Dog ikke i like stor grad som Britney og Christina.

Jessica Simpson er fra en svært religiøs familie og har derfor vært litt mer forsiktig med å ha et image som spiller på sex.

I starten av sin karriere jobbet Simpson hardt for å holde stemmen og musikken i fokus.

Den første plata hennes het Sweet Kisses og singelen “I Wanna Love You Forever” viser hvor flink Simpson virkelig er til å synge.

Se musikkvideoen her:

Måtte heites opp

For en kvinne i dagens underholdningsbransje er det dessverre nærmest nødvendig å være et sexobjekt hvis du vil tjene de store gryna.

Selv om Jessica Simpson var populær, var hun ikke i nærheten av å nå så høye platesalg som Britney og Christina hadde.

Derfor bestemte Simpson og kompani seg for å gjøre henne mer sexy på sin neste plate.

Da albumet Irresistible kom i 2001 var det flere rendyrkede poplåter på plata enn i det første albumet. Jessica Simpson selv var også blitt forandret til en mer sexy utgave av seg selv.

Musikkvideoen til tittelsporet “Irresistible” viser en klar forskjell fra den Jessica vi så i “I Wanna Love You Forever”. Låta ble en av de største hitene i Simpson sin karriere.

Se musikkvideoen til “Irresistible” her:

Sexy Duke

Selv om “Irresisteble” var en stor forandring fra tidligere, kan man ikke akkurat si at Jessica Simpson var overdrevent utfordrende i musikkvideoen.

Det var ikke før Simpson skulle spille rollen som Daisy Duke i filmen The Dukes of Hazzard at hennes nye image ble litt for mye for noen.

Simpson var med på lydsporet til filmen med en cover av Nancy Sinatra sin hit “These Boots Are Made For Walking”.

Musikkvideoen til låta skapte stor oppstandelse i det kristne miljøet i USA på grunn av Simpsons lettkledde kropp og svært utfordrende opptreden.

I videoen får vi blant annet se Simpson vaske en bil kledd i en bitteliten bikini. Hun ser ganske heit ut spør du meg!

Se musikkvideoen her:

Har du noen andre forslag til artister som har gått veien fra dydig til sexy? Tips oss om din favorittmusikkvideo i kommentarfeltet!