Urørtfinalist fikk platekontrakt

Tarjei Zakarias Ekelund, kjent under artistnavnet Intertwine, har landet en plateavtale med belgiske Apollo Records.

I helgen spilte Ekelund på by:Larm og fikk gode skussmål av P3s anmelder. Et par uker i forveien opptrådde 23-åringen på Urørtfinalen. Nå har han landet en plateavtale med et belgisk selskap som har base i London.

Intertwine er herved en del av plateselskapet Apollo Records, søsterlabelen til R&S Records. Den anerkjente labelen er kjent for å ha signert artister som James Blake, Aphex Twin og Biosphere. Tromsøværingene i Röyksopp har også vært under Apollo-fanen; I 1994 hadde Svein Berge og Torbjørn Brundtland et band som het Aedena Cycle i samarbeid med to andre musikere. EPen Traveler’s Dreams ble gitt ut på selskapet.

Hør James Blake, Aphex Twin, Biosphere og Aedena Cycle i Spotify

Intertwine på Urørtfinalen 2013. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Intertwine på Urørtfinalen 2013. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

For hovedpersonen selv er naturligvis dette en opptur:
– Platekontrakten med Apollo Records er noe vi har jobbet med lenge, og som vi er utrolig glade for å ha fått på plass! Vi visste at vi ønsket å jobbe med et selskap som kunne hjelpe oss utenfor Norges grenser, og som dessuten ga meg friheten jeg trenger til å skape musikk, sier elektronika-artisten til P3 Musikk.

Ekelund påpeker fordelen med å skrive under for belgierene og løfter frem selskapets labelboss som viktig faktor for avgjørelsen.

– I så måte er Apollo Records perfekt. Renaat Vandepapeliere, sjefen sjøl, er en ringrev som har vært med på å få navn som James Blake og Aphex Twin opp og fram, men han har først og fremst vist en genuin interesse for Intertwine og for musikk generelt.

– Dette har skapt trygghet rundt en såpass stor avgjørelse. Vi er enige om å gi ting tid, bygge sten for sten, og vi snakker i første omgang om en eller flere EP-er, men fullengder er også bakt inn i avtalen på sikt, avslutter Ekelund.

Hør Intertwine-sporene «So what» og «I’m not real»: