I fjor ble 30 artister kåret til Ukas Urørt. Nå står fire igjen som finalister i Urørtfinalen.

Fra bergensk hiphop og nordnorsk punkrock til elektropop og eventyrlig indie. Her er artistene som skal tevle om seieren:

Pom Poko LÜT Emma Jensen Dårlig Vane

Skal kjempe seg fram mot finalen

I år har vi lagt inn en ekstra utfordring for finalistene i forkant av showet – kunsten å vise seg fram for verden. For å overleve i dagens musikkbransje er det viktigere enn noensinne å være synlig for publikum. Derfor vil en jury – bestående av godt etablerte navn i norsk musikkliv – gi artistene ukentlige oppdrag som handler om nettopp dette.

Hvordan finalistene løser disse oppdragene vil være en del av juryens totalvurdering når deres stemme faller i den storslåtte Urørtfinalen 1. mars. Følg med på våre nettsider og sosiale medier for å se artistenes egne PR-stunt på veien mot å bli Årets Urørt.

Men tyngst av alt veier selvsagt musikken. Her er de fire finalistene.

Hør mer fra finalistene i denne
feststemte spillelista:

Urørtfinalen:

Årets Urørt kåres 1. mars i Kulturkirken Jakob i Oslo.

Finalen er gratis og åpen for alle over 18 år.

Tidligere Urørtfinalister: Cezinando, Lars Vaular, Lemaitre, Kvelertak, Bendik og en hel rekke andre norske storheter.

Urørtfinalen sparker i gang årets by:Larm.

Selve finalen blir også sendt direkte på P3.

Lüt – «Du vet ingenting»

Med låten «Du vet ingenting» greier Tromsø-sekstetten Lüt å forene politisk engasjement med feststemt, melodiøs og velspilt punk som vil få ethvert rockehjerte til å hikke av fryd. Bandet ser opp til Karpe Diem og danser helst til glætt Nashville-country, men deres eget univers og lydbilde baserer seg på alt fra hardcore til stort anlagt klassisk rock, satt sammen med et overskudd vi nærmest må tilbake til tidlig Kvelertak for å finne maken til.

Urørt mener:

«Du vet ingenting» synger de, men det er lettere å føle at man vet alt når man vandrer gatelangs med Lüt på øret, for dette er oppbyggende til tusen. Krakilsk vokal, stor gitarlyd og nikk til både The Hives og Kvelertak.


Profil på Urørt
Les mer om Lüt

Emma Jensen – «Closer»

Det er ikke engang et halvt år siden den unge Nesodden-artisten Emma Jensen kun viste musikken sin til de aller nærmeste. På tross av dette fremstår den ferske produsenten, låtskriveren og musikeren allerede som en fiks ferdig artist, og sangen «Closer» går inn i en allerede tettbefolket sjanger med særpreg (sjekk gitarsoloen!), meloditeft og en oppbygning som lag for lag avdekker en strålende poplåt. Blant fansen finner vi produsent Carl Louis fra CLMD.

Urørt mener:

Låtskrivertalent, produsenttalent, sangtalent – Emma Jensen er en allsidig artist som gjør det meste selv. Hennes nære og hviskende stemme, med en produksjon som er tidstypisk uten å fremstå konstruert, vekker interesse som gjør at man higer etter mer.


Profil på Urørt
Les mer om Emma Jensen

Pom Poko – «It’s A Trap»

Mange flotte artister og band har funnet sammen på jazzlinja i Trondheim – Highasakite og Emilie Nicolas er to opplagte eksempler. I Pom Poko er tre av fire medlemmer tilknyttet studiet, og drevet fram av vokalist Ragnhild Fangel Jamtveits karakteristiske røst viser singelen «It’s A Trap» hvor mye digg indiebegrepet kan innebære – sjangerforakt, overraskelser og virtuositet løfter en allerede deilig melodi til himmels.

Urørt mener:

Til tross for at første øving som Pom Poko var for under fem måneder siden, overbeviser de med et utrolig tydelig uttrykk. Live er de en fest, musikken er gjennomført gøy og tar deg med inn i et sammensurium av sjangere blandet sammen på en upretensiøs og naivistisk måte.


Profil på Urørt
Les mer om Pom Poko

Dårlig Vane – «Gikk i bakken»

Bak navnet Dårlig Vane skjuler det seg en Loddefjord-trio som er lommekjent med tyngdekraften. Gruppa er tilknyttet NMG/G-huset, og følger dermed i fotsporene til blant andre Jonas V, A-Laget og Lars Vaular. «Gikk i bakken» er allerede en mini-klassiker innen norsk rap, med uimotståelige tekstlinjer som «Eg e så ute at den asfalten snakkar te meg/ Blod på skoene, eg har blod på jakken».

Urørt mener:

Oi, har du sett! Årets største banger? Loddefjorden-gjengen i Dårlig Vane bidrar til opprettholding av Bergensdominansen i norsk hiphop – det er lenge siden en hiphoplåt så blottet for sang har klistret seg så hardt på hjernen.


Les mer om Dårlig Vane
Profil på Urørt

– Inspirert av internasjonal suksess

Juryformann og musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, mener Urørt er en bra indikasjon på hva slags musikkscene vi har i vente i fremtiden.

– Det siste året har det vært markant bedre kvalitet enn tidligere. Alt fra multitalenter som skriver, synger, spiller og produserer alt selv, til band som leker med uttrykk og utvider sjangre og kategorier.

Borch Bugge ser en tydelig sammenheng mellom det som skjer i undergrunnen og norske artisters suksess i utlandet:

– Jeg mener Norges etter hvert knallgode posisjon internasjonalt inspirerer unge folk til å lage og laste opp ny musikk via Urørt. Slik tennes gnister for nye norske artister.

Slik kåres Årets Urørt 2017

Du kan være med å avgjøre hvem som vinner Urørtfinalen 2017 på to måter:

Stem fram din favoritt på P3.no fram til finalen 1. mars
Del, lik eller kommenter bildet av din favorittartist i vårt Facebook-album

I tillegg har vi en jury bestående av godt etablerte navn i norsk musikkliv. Finaleopptredenen vil veie tyngst i deres dom, men juryen vil også vurdere hvordan finalistene løser oppgavene de får tildelt i ukene fram mot finalen.

Urørtfinalen 2017 finner sted på by:Larm i Kulturkirken Jakob i Oslo onsdag 1. mars. Du kan selvsagt også høre finalen direktesendt på NRK P3.