– Utvist fra skolen

Alex Rosén deler russetiden sin med P3.

Kjent fra TV-serien Folk i Farta, vokalist i Go-Go-Gorilla og som stuntreporter under OL i Nagano – Alex Rosén er en mann alle kjenner til.

Du kan se han på TV2 som en av dommerne i Norske Talenter, der han i velkjent stil starter setningene sine i vanlig tempo og med vanlig stemmeleie, før han eksploderer i sin rungende latter. En type begeistring man rett og slett ikke kan kjøpe for penger.

Men var han like jovial, fjollete og fin da han var russ? Det lurte i hvert fall vi på.

Russefakta om Rosén

Hvilket år og hvor var du russ?

– 1986, Grefsen videregående skole.

Rød/blå/grønn/sort?

– Rød.

Russenavn?

– Rellvin.

Hva sto det på russekortet ditt?

– Jeg går aldri over grensen, jeg bare flytter`n.

Bråkmaker?

Det er ingen nyhet at Alex Rosén er en høylytt mann som kanskje tar litt plass. Men gjennom utallige TV-opptredener er det ingenting som tilsier at han er noe annet enn tvers gjennom snill og grei.

Men da han var russ havnet han i massevis av trøbbel, i følge ham selv, og ble faktisk utvist fra skolen i løpet av russefeiringen – noe som står igjen som hans verste russeminne. Sånn kan det vel gå når man flytter grensen?

LES: Russekort fra kjendiser

Alex Rosen fra sin tid som programleder i Radio 1 (Foto: Trond Solberg / SCANPIX)

Russebuss, 25 knuter og én kasse pils

– Det var en lastebil med et hus på. En Bedford med enebolig, sier han når vi spør de hadde russebuss på Grefsen VGS.

Og det var nok fort denne russebussen som fraktet “Rellvin” til russetreff på Ingierstrand og Norefjell.

Som brødrene Tore og Steinar Sagen var 24 pils på 6 timer den sykeste russeknuten Alex tok i løpet av russetiden sin. En knute som fikk plass blant de 24 andre han hadde i snoren på russeluen sin.

LES: Russekort fra kjendiser

Men når vi kommer inn på spørsmål om sex får vi kun et smil som svar, og når vi lurer på hvor mange han klinte med er det heller ingen tall som dukker opp.

– Unnskyld meg? Hvor mange sigg røyka jeg, liksom? Husker ikke, er alt han vil si.

Mellom kassevis med øl, prinsessekåringen på Chateau neuf og en gammel Bedford er det tydelig at russetiden for Alex var en morsom en. Og noe annet er det vel ikke å vente fra Norges største gladlaks!