– Verdens beste start på sommerferien

Programlederne til årets VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen er Live Nelvik og Atle Pettersen!

Hvilke egenskaper kreves for å lede hundre tusen publikummere?

– Som programleder for VG-lista møter man folk som har verdens beste start på sommerferien, så man bør være en glad person som liker å dele den opplevelsen med dem, sier Live Nelvik. Sammen med Atle Pettersen er hun programleder når VG-lista Topp 20 går av stabelen på Rådhusplassen lørdag 20. juni.

– Det hjelper å ikke ha hørselsproblemer. Publikummet på Rådhusplassen er en lydmur av skrikende folk som treffer deg hardt.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=UnSfghUHoYo&w=750&h=420]

Fra artist til programleder

Atle spilte på Rådhusplassen i 2011. Selv om han ikke er fremmed for publikummet, gjør han sin debut som sirkusdirektør for et show av denne skalaen.

– Jeg jobber med å få showet under huden. Helt ned til det å ha kontroll på uttalelsen av artistenes navn. Man må ha en plan for hva man skal gjøre. Det er jo direkte, så vi må være forberedt på at alt kan skje!

Se også: The Main Level og Jaa9&OnklP til VG-lista!

Mer scenetid

Atle tror det er mange av de samme egenskapene som trengs for det å være programleder som å spille.

– Man får mye mer scenetid, så det må man like. Man trenger å by på seg selv og ha showmanship.

Live leder showet for andre gang, og er ikke det minste bekymret på kollegaens vegne.

– I tillegg til at Atle er veldig pen, er han en utrolig flink programleder. Julemorgen er et vanskelig program å debutere i. De har foreldre blant seerne, som er veldig kritiske. Likevel kom han ut på andre siden som en elsket mann, så dette kan han!

Drømmer om Beyoncé på norsk backstage-do

Live skryter av showet som helhet, fremfor å trekke frem sine egne bookingønsker.

– Sammensetningen på VG-lista er alltid utrolig bra. Den favner så bredt at det å ønske seg én enkeltartist er veldig egoistisk. Når det er sagt: Alle artistene deler de samme doene, så tanken på Beyoncé på en festivaldo backstage på Rådhusplassen er mildt sagt underholdende. Beyoncé, hvis du leser NRK.no…