– Vi har alle en venn som er i et «toxic» forhold

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med seks spor! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Kamelen, Highasakite og Ary.

Michelle Ullestad – «Emilie»

«Burde kommet lenger, burde hatt mere penger, skulle hatt flere venner», synger Michelle Ullestad i singelen «Emilie». Ullestads tekstunivers er aktuelt og skildrer ung virkelighet på en direkte og ærlig måte.

I den nye låta beskriver hun hvordan det å sammenligne seg med andre folk på f.eks. Instagram, er med på å forsterke alle kravene man setter til seg selv.

Ullestad setter ord på forventninger og usikkerhet en kan kjenne på i overgangsfaser i livet som når man er ferdig på VGS, og tenker: «Hva nå?». Her har vi nære tekster (med en gjenkjennelsesfaktor som får meg til å trekke på smilebåndet), lekent formidlet over fengende rytmisk popproduksjon som gir assosiasjoner til artister som Veronica Maggio: Resultatet er en låt med nerve og energi!

Michelle Ullestad med «Emilie» er Ukas låt på NRK P3.

Ida Eline Tangen
Musikksjef i NRK P3

Bendik HK + Ary – «Out of Sight, Never Out of Mind»

Trommis og produsent Bendik HK er tilbake med ny musikk, og denne gangen har han med ingen ringere enn Ary. Har dere hørt uttrykket «bassline junkie» før?

En «bass junkie» er en som livnærer seg på en stor, stinkende bass, og det første som sluker meg i «Out of sight, never out of mind» er en basstung produksjon som leverer en euforisk følelse. (Men kanskje bare til en bassline junkie som meg?)

«Out of sight, out of mind» blir nok mitt nye mantra ut året – en liten selfcare-låt til alle der ute. Den klubbete og spennende elektroniske produksjonen, flettet sammen med Arys fløyelsmyke vokal, er en fryd for øret. Det er også et innblikk i et spennende samarbeid som kan gi oss mye glede og god musikk fremover.

Jeg gleder meg til å høre mer, og det burde dere også ❤️

Amira Morstaq Ali
Musikkansvarlig i NRK P3

eskil

Highasakite – «Love him anyway»

Jeg blir aldri lei av Ingrid Helene Håvik sin kunst. Wow! Fyttirakkern for en deilig energibombe. «Love him anyway» er Highsakite på sitt råeste. Alt funker!

Vi har alle en venn som er i et «toxic» forhold. Men til tross for at vennen din vet så himla godt at dette forholdet er ødeleggende, så klarer ikke vedkommende å komme seg ut. «Love him anyway» tror jeg kan være svært gjenkjennelig for en god del folk. Dette kan potensielt bli sterk kost å høre på for mange.

At Highsakite har klart å levere musikk med så ekstrem høy kvalitet, gjennom snart ti år i bransjen, er så sinnssykt rått. Spør du meg så har de vært med på å definere lydbildet til en hel generasjon, på lik linje med de største stjernene vi har. Av med hatten, folkens!

Espen Roness,
journalist

Espen Roness

Kamelen – «Kapital»

Det er ikke måte på hvor produktiv denne mannen skal være i 2021. Det føles som det har vært en endeløs strøm av Kamelen-låter gjennom hele året. Først tredjealbumet «Frikjent» i januar, og så singler på våren, sommeren og høsten. Samtidig nekter visse av dem å slippe taket: «Creme de la creme» har for eksempel hengt igjen på radioen uten stans siden april – det er ikke mulig å unnslippe.

Men idet jeg trodde jeg var i ferd med å bli mettet på denne gamle rap-favoritten fra Bergen, så kommer søren klype meg Marcus Kabelo Møll Mosele ut med «Kapital», hans beste banger i år.

Denne i utgangspunktet enkle låten ville aldri fungert like godt dersom det satt en annen mann i førersetet. Det er Kamelens personlighet, selvtillit, karisma og usedvanlige momentum som gjør at denne låta treffer deg sånn midt i fleisen.

Dette er et latterlig fett fleksespor fra en fyr på toppen av Norge, spyttet over en uimotståelig, hurtig, elektronisk instrumental på knappe to minutter. Mer skal det ikke til for at bakoversveisen er tilbake. Igjen.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

eskil

Oak Ay – «Hipass Femme»

Her er det bare å la seg rive med inn i musikken til duoen fra Trondheim, for dette elektroniske universet gjør seg ekstremt godt både på klubben og kjørende i en bil på tur gjennom fjorder og fjell.

Ved hjelp av nye, spennende elementer gjennom hele låten, et godt driv og gode oppbygninger klarer Oak Ay å holde interessen min til siste sekund av den fem minutter lange låta.

Duoen bestående av Isak Hannisdal og Simen Helbæk Kjølberg, slapp også nylig debut-EP-en «Everything Is Oak Ay», som er stappfull av flere slike godbiter. Så om du vil at helgelista skal bli fylt opp av klubbvennlig og stemningsfull elektronisk musikk, sjekk den ut!

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Absolutt fredag»

Bård Berg – «Paradise»

Nå som vi går inn mot mørkere tider er det få ting som får opp humøret mer enn musikk, og her kommer Bård Berg sin «Paradise» helt perfekt inn!

Trommisen og produsenten har tidligere levert flere gode låter inne på «Urørt», for ikke å snakke om hans to album «Oslo Beats» og «Oslo Beats Vol ll», som han slapp tidligere i år. Og nå fortsetter Bård å levere ny musikk: en leken klubblåt med et uanstrengt dropp som får deg til å både ville trekke på smilebåndet, og ikke minst danse.

Med et vokal-sample fra Senegal og med Andrea Louise Hornstad på vokal, har den Oslo-baserte artister laget en låt proppfull av positiv energi og smittende rytmer. Jeg gleder meg til å en dag være på et utested hvor denne låten spilles, og håper det allerede blir denne helgen!

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Absolutt fredag»