– Vi skal bade i onaniens gleder!

Juntafil arrangerer Nasjonal Runkekveld. Kommer du?

Juntafils nasjonale runkekveld er en tre timer lang direktesending på P3 tirsdag 28. mai fra klokken 19.00.

Dagen er den internasjonale onanidagen, og selv om den ikke er veldig internasjonalt anerkjent, mener Juntafil det er grunn til å feire.

– Det er fortsatt mange som skammer seg over onani, noen som ikke tør å gjøre det, mange myter som verserer om hva det kan gjøre med deg – så dette blir en viktig kveld med mye informasjon og ikke minst feiring, sier programleder i Juntafil, Tuva Fellman.

Sjekk ut eventet på Facebook!

Runking er for alle

Og for de som tenker at ordet runking tilhører gutta, så må de tenke om igjen.

– Vi kaller det runkekveld fordi ordet funker bra og vi ser ingen grunn til at det ikke kan gjelde for alle kjønn. Fingring blir litt snevert for mange jenter, klitre sier noen. Men hvorfor kan det ikke bare hete runking for alle? spør Fellman.

Les også: Mange unge jenter onanerer aldri

Foto: Kim Erlandsen

Usant om onani

Blant mytene som Juntafil ønsker å knuse er for eksempel at onani kan føre til oppblomstring av kviser, at penis kan krympe eller at det på andre måter er farlig. Alt dette er usant.

Les flere sanne og usanne påstander på nettsiden Ung.no.

For sannheten er at onani er sunt!

Lege og forfatter Kaveh Rashidi skal bidra med ekspertråd gjennom kvelden, og han forteller at onani rett og slett er anbefalt.

– Det er en måte å bli kjent med kroppen sin på, finne ut av sine ønsker, lyster og sin egen seksualitet. Det er bra for sexlivet generelt at man finner ut hva man liker og kan kommunisere dette tydeligere når man inkluderer andre.

Foto: Jorunn Valle Nilsen

– Helseeffekten er utelukkende positiv

Rashidi sier onani i tillegg kan bidra til bedre søvn, bedre sexlyst og en utløsning av lykkehormoner.

– Helseeffekten er utelukkende positiv, så lenge man ikke blir sår, sier han.

Les også: Runking kan forlenge livet

Runking på direkten

Juntafils Tuva Fellman og Remi Horgar håper at de får med seg hele Norge på arrangementet.

– Hvor mange får vi til å onanere? Er det en landsdel som er bedre til å onanere, enn andre? Hvor godt er Brønnøysund representert, for eksempel? spør Fellman.

De satser på opptelling og stemningsrapporter i tillegg til samtaler med mennesker som både har utfordringer, eller bruker onani aktivt.

– Vi skal blant annet snakke med ei jente som synes det er bra å onanere i stressende eksamensperioder fordi det er en så bra måte å roe ned på. Det er jo aldri noen som spør om hvorfor det er bra å dra på spa, men det kan jo ha den samme effekten.

De leter også etter noen som kan runke på direkten.

– Det er kanskje ikke den enkleste bookingen, men det jobber vi i hvert fall for å få til!

Svarer på dine spørsmål

Juntafil handler mye om å få stilt de spørsmålene man lurer på, så gjennom sendinga skal de også snakke med lytterne og svare på spørsmål som kan sendes inn via Snapchat og sms.

Kaveh Rashidi synes temakvelden er et bra påfunn.

– Jeg tenker det er fint at et sånt tema blir tatt opp på en enkel og tilgjengelig måte. Det er mange tabuer og mye negativitet knyttet til onanering generelt, så det er kult at en såpass fin arena som P3 og Juntafil både tør og gidder å bruke energi på det.

Nasjonal Runkekveld på radiokanalen P3 fra 19.00-22.00 tirsdag 28. mai, altså!