Videopremiere: Arif

Årets Urørt-vinner Phil T. Rich skifter artistnavnet til Arif. Vi har eksklusiv premiere på musikkvideoen «Vekk meg opp».

Skjermbilde fra "Vekk meg opp"-videoen.
Skjermbilde fra «Vekk meg opp»-videoen.

Det har vært et meget hektisk år for rapperen. Han vant Urørtfinalen i februar og det har vært få fridager for å hvile på laurbærene. Rapperen har blant annet byttet artistnavnet til Arif (hans egentlige navn er Arif Salum) og kvittet seg med Phil T. Rich.

Han har turnert og spilt inn albumet Aldri og alltid som ble sluppet i dag. Platen henviser til følelsene han har gått i gjennom siden «startskuddet». Første kutt fra det syv spor lange albumet som har blitt visualisert er «Vekk meg opp».

Se videoen øverst i saken!

Vil utvikle seg

– Jeg ønsker bare å bringe norsk rap frem. Det er altfor mange regler, normer, og til en viss grad «oppskrifter» folk følger for å lage musikk. Det finnes ingen regler i kunst, ikke i mitt hode i hvert fall. Min tilnærming til å skape musikk er som et naivt barn. Jeg prøver ikke tenke så mye, og lar heller følelsene snakke for seg selv. Jeg vil bare lage epic shit!, forteller 26-åringen til P3 om hvordan han har jobbet frem utgivelsen.

Til tross for navneskiftet betrygger han lytterne at forandringen handler om progresjon. Musikken han leverer endrer seg ikke.

– Musikken min kommer ikke til å forandre seg på noen måte. Jeg jobber alltid mot å utvikle meg som artist og person, men personlig så var jeg lei navnet. Jeg føler det fulgte med endel assosiasjoner som tilhører fortiden. Og ikke minst så følte jeg det ble en parodi på det jeg driver med, sier han.

Symboliserer en ny epoke

Regissøren bak «Isbilen»-videoen til Don Martin, Kristoffer Klunk, er mannen som har snekret sammen den stilige videoen som symboliserer begravelsen av Phil T. Rich og oppstandelsen av Arif. Videoen er skutt på to forskjellige steder: Arif henges på et jorde i Ås og ritualet og båtbrenningen finner sted i Nannestad. Vannet hvor båten blir «sjøsatt» heter Råsjøen.

– Visualiseringen er klinkende klar. Arif har sett seg lei på sin gamle livsstil, også kjent som Phil T. Rich, og velger med det å kvitte seg med ham en gang for alle. Jeg valgte å visualisere denne overgangen på en relativt brutal måte for å understreke akkurat dette. Ikke bare blir han drept, men også sendt igjennom et rituale for å symbolisere den indre prosessesen Arif har gått igjennom for så å brenne han ved soloppgang for å symbolisere en ny epoke, oppsummerer regissøren.

Se «Vekk meg opp»-musikkvideoen: