Videopremiere: Hilde Marie Kjersem

Vi har gleden av å ha eksklusiv premiere på Kjersems nyeste musikkvideo «My Man». Se den her og vinn billetter til releasekonserten!

Hilde Marie Kjersem på by:Larm 2011. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Hilde Marie Kjersem på by:Larm 2011. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Den jazz-skolerte ålesunderen Hilde Marie Kjersem har gitt ut tre soloalbum: A Killer for That Ache, Let’s Let Go og If We Make It To The Future. Nå er hun aktuell igjen, og sporet «My Man» er hentet fra sistnevnte utgivelse. Artisten selv mener at sangen «handler om et møte, om å møte The Big Lovebowsky, og angre som en hund på alle du gadd å møte før dette mennesket dukka opp».

Poetiske bevegelser

Vi får vite av regissør Therese Økland at vi følger tenåringen Kim på trening i videoen. Idretten de unge menneskene utøver er troppsgymnastikk, og det hele ble spilt inn i Hasle Turnhall – se videoen lengst ned i saken.

Les: Anmeldelse av Hilde Marie Kjersem – Let’s Let Go

– Filmen prøver på ingen måte å gjengi teksten på en konkret måte, men regissøren har valgt å underbygge stemningen i låta. Den forteller på sin måte om det å være ung, og å hanskes med vanskelige følelser. Troppsgymnastikk er så direkte, det er sport og det er dans, men dansen er på ingen måte myk eller skjør. De markante bevegelsene utført av unger er så utrolig poetisk. De teller og husker, de kan og vet hvordan den neste bevegelsen skal utføres, det er styrke og kunnskap i bevegelsene men ikke alltid så mye innlevelse. Med troppsgymnastikken understreker regissør Therese Økland at selvsikkerheten i det vi gjør ofte er konstruert.  skriver Kjersem til P3 Musikk i mailutveksling.

 

Vinn billetter til Kjersem-konsert

Vi har fått muligheten til å dele ut billetter til releasekonserten på John Dee i Oslo den 21. mars. Du kan vinne en billett deg og en venn hvis du svarer riktig på følgende spørsmål: Hvor gammel var Hilde Marie Kjersem da hun begynte å turnere med Rikskonsertene? Send svaret til p3musikkonk@nrk.no. Vinnerne blir kontaktet innen en uke.

Se «My Man»-videoen: