Videorama!

Etter et par ukers pause er Videorama tilbake med ferske bilder fra Fergie, Arctic Monkeys, Jaa9 & OnklP, Haim og flere andre fine folk.

Haim – “The Wire”

Amerikanske Haim har kjapt blitt alles favorittsøsken, og på årets Øya fikk de en god femmer for konserten sin av Kim Klev. Vi gjorde også intervju med de hyggelige søstrene, og ser frem til debutalbumet Days Are Gone som kommer i september. I videoen til småfine “The Wire” er damene I førersetet når de bryter opp forhold i et voldsomt tempo. Jorma Taccone fra Girls og Lonely Island er en av herrene som tårevått blir dumpet.

Arctic Monkeys – “Why’d You Only Call Me When You’re High?”

Av og til blir det litt vel mye sprit på kveldingen. Alex Turner i Arctic Monkeys har en slik natt i bandets nye video. En underholdende tur gjennom byens gater er resultatet. Vil nok gi flashback for alle som har tatt en sup for mye en kveldsstund.

Placebo – “Too Many Friends”

Ukens beste video kommer fra Placebo med hjelp fra forfatter Bret Easton Ellis. Vi skal løse et usedvanlig stilig filmet mordmysterie mens vi lytter til Placebos “Too Many Friends”. En fin oppgave.

Fergie – “A Little Party Never Killed Nobody (All We Got)”

Fergie er en av mange artister som har bidratt til soundtracket på nyinnspillingen av The Great Gatsby, og i videoen til “A Little Party Never Kille Nobody (All We Got)” blandes det moderne og det Gatsby-tidsriktige fint i sang, kostymer, dans, og dj-s. Jeg liker Fergie jeg. Hun kan i det minste synge.

Stone Sour – “Tired”

Corey Taylor fra Slipknot har fått sving på rockebandet sitt Stone Sour, og driver med konseptplater kalt House Of Gold And Bones Part 1 og 2 for tiden. Sånn reise, spille, reise, spille-video har de også fått laget til låten “Tired”.

Kristin Minde – “Infants Of Spring”

Med tittelen “Infants Of The Spring” er det ikke rart at den nye videoen til flinke Kristin Minde inneholder både vårfølelse og barn. Barna inntar voksenroller, og det hele er ganske så søtt og passende til musikken Minde har laget denne gangen.

Chvrches – “The Mother We Share”

De ferske skotske elektropoperne i Chvurches har begeistret noen med musikken sin, og overbeviste til en femmer under årets Hove-festival. Jeg er ikke helt sikker på hva videoen til “The Mother We Share” handler om, men både låten og tilhørende bilder er svært vakre. Skottland altså. Nesten alltid bra. Chvrches debutalbum The Bones Of What You Believe kommer i september. Må handles.

Camera Obscura – “Break It To You Gently”

Flere kvalitetsskotter finner vi i Camera Obscura som i mange år har laget usedvanlig vakker indiepop. Det gjør de også på sin siste plate Desire Lines, og i den supersøte videoen til “Break It To You Gently” følger vi en handlevogn som stikker av fra sin eier.

Jessie J – “It’s My Party”

I den endeløse strømmen av listepop-kvinner er Jessie J. blant de beste. I videoen til “It’s My Party” kræsjer hun et par fester på et hotell eller i et leilighetskompleks. En blanding av Pink og 60-tallsklassikeren “It’s My Party” av Lesley Gore.

Erlend Øye – “La Prima Estate”

Erlend Øye har bosatt seg i Italia. Det går ut over musikken (og videoene) han lager. Fysjameg.

Babyshambles – “Nothing Comes To Nothing”

Pete Doherty har ikke laget mye godt siden Libertines, men prøver seg med nytt album fra Babyshambles i september. I videoen til “Nothing Comes To Nothing” får du se Pete og bandet på tur.

http://youtu.be/PqVZlR48v2U

Buckcherry – “Nothing Left But Tears”

Sleazerockerne i Buckcherry gikk hen og laget et album som handlet om de syv dødssyndene med sitt Confessions i februar, og videoen til “Nothing Left But Tears” derfra har samme tema. Etter et mord/selvmord havner nemlig den ene avdøde på fest med seks av syndene på den andre siden.

Saint Motel – “Daydream/Wetdream/Nightmare”

Amerikanske Saint Motel har fått den danske animasjonskunstneren Sidsel Sørensen til å lage videoen til deres tre-delte og flotte poplåt “Daydream/Wetdream/Nightmare”, og Sørensen har lagt historien til eldre dagers Danmark der fruene snudde porselensfigurene i vinduene når mannen i huset var på fiske, slik at elskeren trygt kunne komme på besøk. Frekke damer… Resultatet har blitt meget flott.

Animal Collective – “Monkey Riches”

Psykedelia-galningene i Animal Collective er ofte veldig vanskelige å begripe, men bandet dro i land en firer av vår anmelder Jørgen Hegstad for sitt siste album Centipede Hz. Animal Collective er også forvirrende i den litt vel lange videoen til “Monkey Riches” som er en mystisk blanding av magi, tau og vann.

Beatpop – “Perspectives”

Stavangerbaserte Beatpop gir deg elektronisk pop på sin nye singel “Perspectives”, og i videoen danser duoen rundt i skogen rundt litt garn. Som man jo ikke gjør.

Jaa9 & OnklP – “Maskinen”

Jaa9 og OnklP er ofte vittige på mikken, i motsetning til mange andre norske rappere. Dessuten spiller Tarjei Strøm trommer i videoen til “Maskinen” som er filmet på Rockefeller i Oslo. Han er jo litt av en type…

Just Blaze/Baauer/Jay Z – “Higher”

Jay Z bidrar med en liten intro og ett og annet “fucker” og “bitches” på denne energiske elektro-reisen signert Just Blaze og Baauer. Videoen handler om sverd og kampsport, og har en voldsom slutt.

Basement Jaxx – “What A Difference Your Love Makes”

Det er noen år siden Basement Jaxx var det hotteste av det hotte i elektronisk musikk, men duoen kjører fremdeles på med dansbar pop. I “What A Difference Your Love Makes” handler alt om nettopp dans. Videoen er filmet i Johannesburg i Sør-Afrika der vi følger to dansende typer gjennom bydelen Alexandra. Dansen er for øvrig kalt Pantsula. Det lurte du sikkert skikkelig mye på.

The Tuts – “Worry Warrior”

Engelske The Tuts har nylig vært på turné med Kate Nash, ligner litt på Kate Nash i stilen og minner litt om legendariske The Slits. What’s not to like?

2NE1 – “Do You Love Me”

Pop fra Korea, såkalt K-pop, har blitt fryktelig populært, og en av de største gruppene er 2NE1. I videoen til “Do You Love Me” får vi se medlemmene i bassenget, på hotellet, og alle veier.

Ósk – The Gesture I Just Made Means I Love You

Norske Ósk har produsert en veldig hjemmelaget video til sin debutsingel som kommer 21. august. Rolig og poppete og veldig norsk på ett eller annet rart vis.