Videorama!

Muse kjører liksminke, Kvelertak blir kids, Madcon flyr og Nick Cave henger med prostituerte. Det skjer mye i ukens beste musikkvideoer.

Muse – “Supremacy”

Muse lar blackmetal-typer surfe i videoen til sin nesten litt latterlig pompøse ”Supremacy”. Godt det finnes vannfast liksminke, for å si det sånn… Både låten og videoen tar seg opp fra midten. Kult at det tydeligvis selges blod på plastflaske i USA. Litt sånn som i True Blood. Gleder meg til Muse skal spille på Brann Stadion. Da kan jeg komme med vitser om at ”det er bra noen klarer å spille sammen på Stadion”. Det er ikke enkelt å være Brann-supporter, vet du.

Kvelertak – “Bruane Brenn”

Kvelertak pøste på med en flunkende ny video tidlig i uken der de lot barna ta over. Det ble en artig sak som hever forventningene til platen Meir enda litt mer. Ekstra props for Purified In Blood- genser på han ene der. Kanskje videoen er inspirert av ungdomskonsertene Kvelertak gjorde rundt i Oslo for noen måneder siden?

Madcon – ”In My Head”

Madcon kjører godt på med både dansing og autotune i sin nye video til låten “In My Head”. Du får i tillegg til Madcon som seg selv også oppleve Madcon som insekter. Om du noensinne har drømt om det. Alt de får til borte i USA. Beste kommentar på Youtube? ”Autotune gave me cancer”.

Bruno Mars – ”When I Was Your Man”

Han kan jo synge han Bruno Mars. Den skal han ha. En fin ny video til låten ”When I Was Your Man” har han også fått laget. Det hele ser ut som et tv-show fra midt på 70-tallet. Litt sånn vintage Stevie Wonder-stil. Snasent det.

Nick Cave & The Bad Seeds – “Jubilee Street”

En hel del mennesker jublet dannet inni seg da Nick Cave og hans Bad Seeds ble bekreftet til Norwegian Wood og Bergenfest. Platen Push The Sky Away kommer om en drøy uke, og videoen til ”Jubilee Street” har blitt både vakker og trist. Det handler om ensomhet og prostitusjon. Du får se ca. fire sekunder av et blottet kvinnebryst også, om en slik bonus får deg i gang.

Snoop Lion/Angela Hunte/Major Lazer – ”Here Comes The King”

Snoop gir seg ikke med disse forrykte reggaegreiene sine. Snoop Lion it is, altså. Stor underholdning både i musikk og video. Blir han Celtic-maskot også på tirsdag, tro? Både pling i bollen, men også farlig fengende. Lær av hva for mye inhalering kan gjøre.

Dropkick Murphys – “The Boys Are Back”

Bostons fineste i Dropkick Murphys har aldri lagt skjul på sin store interesse for sport, og har skrevet sanger for både baseball-laget og hockeylaget i hjembyen. Boksing har de også vært innom tidligere via albumet The Warrior’s Code, så at det handler om den edle sporten i den nyeste videoen fra årets album Signed And Sealed In Blood overrasker ikke. Boksing og rock? Ja, takk.

Suede – ”It Starts And Ends With You”

Forrige gang de gjenforente britpop-favorittene i Suede ga ut video ble de overskygget av sin egen helt David Bowie som artig nok slapp sin comeback-video samme dag. Jeg kjenner at jeg gleder meg til Suede skal prøve seg med albumet Bloodsports i mars, og jeg synes fremdeles at bandet låter godt i nye ”It Starts And Ends With You” som har fått en helt streit ”band-spiller-i-et-lokale-med-litt-ekstra-budsjett-til-lys”-video.

Frightened Rabbit – ”Today’s Cross”

Ukens vittigste video er det skotske Frightened Rabbit som står for. Merkelig nok har bandet valgt å lage video til en b-side fra singelen The Woodpile, og ikke til en sang fra den nye platen Pedestrian Verse, men jeg klager definitivt ikke over denne morsomme videoen om Jesus med skrivesperre.

Unknown Moral Orchestra – ”So Good At Beeing In Trouble”

Jeg har ikke helt klart å finne ut hva som egentlig foregår i den nye videoen til snakkisen Unknown Mortal Orchestra som akkurat nå slipper platen II. En jente har havnet i et sektlignende hippiekollektiv, noe som faller en ung herre tungt for brystet. Vold og galskap oppstår, men det hele ender med hippiedans. Det er hva jeg klarer å få ut av det hele. Prøv selv. En meget fin låt får du på kjøpet. Selv om det ikke koster deg noe å trykke play.

Kid Exodus ”Are We Apart”

Kid Exodus er Peter Estdahl fra Tromsø som har brukt godt med penger på videoen til ”Are We Apart” fra ep-en Northern Lights som er ute akkurat nå. Det har resultert i en video med mye superkrefter og effekter. Stilig.

Young Dreams – ”First Days Of Something”

De fine typene i Young Dreams skal endelig få ut debuten sin om noen uker. Det er på tide. Andre singel fra den kommende platen Between Places er ”First Days Of Something” som har fått en løs video der Young Dreams bare snurrer film når de plutselig er på taket av kulturhuset Bergen Kjøtt. Stort tak. Sol. God stemning.

Dreamon – ”Touch”

Oslo-karen Dreamons nye video handler om å jobbe for å nå målene sine. Dette gjelder ikke bare om målene handler om musikk, men også innen ballett, svømming og kampsport, viser det seg. . Dermed får du litt av alt det i denne fine nye videoen.

Slash – ”Anastasia”

Slash har nok sett sine bedre dager både kommersielt og kunstnerisk, men han har fremdeles en ganske stor fanskare i Norge, og selger ut konsertene sine når han dukker opp her i nord. Siste album sammen med Myles Kennedy på vokal het Apocalyptic Love og var sånn helt passe. Gitarlyden til Slash er fremdeles god, noe du kan sjekke i videoen til ”Anastasia”.

Silya – “No Use In Runnin’”

Silya Nymoen er nok best kjent her i Norge for å synge i Multicyde, men om verden er rettferdig blir Silya (som hun kaller seg som artist) nå fort mest kjent som seg selv. Hennes nye låt ”No Use In Runnin’” oser sommer, og videoen passer godt til musikken der hun poserer i fine kjoler rundt i hjembyen New York.

Hundred Waters – “Borealis”

Florida-gruppen Hundred Waters er bare et par år gammel, men har allerede blitt plukket opp av selveste Skrillex og har signert med hans plateselskap OWSLA. Den selvtitulerte debuten kom i fjor, og der finner du ”Borealis” som nå har fått en rar video som starter med noen vanlige naturbilder før alt går fullstendig koko med blomstermonster og havfruer. Hundred Waters skal nå på turné med populære Alt-J. Det kan ende med verdensherredømme. Eller ikke. 

Here Is Your Temple – “So High”

En kvinne, en mann og en hund vandrer rundt i vakker og kald natur. Der har du hele debut-videoen til svenske Here Is Your Temple i en setning. Det hele ser dog bedre ut enn setningen antyder. Here Is Your Temple spiller elektronisk pop som er så svensk at den kunne tatt gull i Sverigemesterskapet.

Maximum Hedrum – “Synthesize”

Har du noen gang lurt på hva som ville skjedd om Daft Punk og Black Sabbath slo seg sammen? Ikke jeg heller, men svaret har nå dukket opp med Maximum Hedrum. ”Synthesize” inneholder visstnok vokal fra Sepulturas Derrick Green, Maximum Hedrum har fått hjelp til produksjonen av Harold Faltermeyer som kanskje noen av de eldre der ute husker som mannen bak hiten ”Axel F” fra Beverly Hills Cop. Videoen er forresten stilig. Mest fordi Maximum Hedrum har lånt masse fra skatefilmen Pretty Sweet. Pretty Sweeeet.

http://youtu.be/oBTNTxpA-64