– Vil lage mer sjelfull og tidløs musikk

Rihanna beveger seg trolig bort fra sin velfungerende popoppskrift på den kommende platen.

Rihanna har ikke sluppet album siden 2012, men besøkte Norge i 2013. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Rihanna har ikke sluppet album siden 2012, men besøkte Norge i 2013. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Den barbadiske sangstjernen Rihanna har hatt en beundringsverdig produktiv karriere. Siden 2005 har hun sluppet sju album, som tilsammen har solgt over 150 millioner eksemplarer, og drøssevis av hits – fra «Umbrella» til «We Found Love».

Nå er det over to år siden Rihannas siste plate, Unapologetic, men en ny fullengder skal være på vei.

Denne uken røpte Rihanna at hun på sin åttende plate, vågalt nok, ikke satser på den velfungerende popoppskriften, men heller vil gå for «mer sjelfulle og tidløse» låter.

Lei av sine tidligere låter

Det var under en pressedag for den nye animasjonsfilmen Home, som Rihanna har en rolle i, at hun ble spurt om sine musikalske fremtidsutsikter.

Da fortalte hun til MTV at hun jobber med mer sjelfull og uforglemmelig musikk, og at hun var blitt lei mange av sine tidligere låter.

– Jeg har laget mange låter som er veldig store, som smeller helt fra starten av. Ikke at det ikke er ekte musikk, men jeg ville gå tilbake og fokusere på det som føles ekte, sjelfullt og evig.

Rihanna har sammen med Paul McCartney (t.v.) og Kanye West (t.h.) allerede fått en stor 2015-hit i "FourFiveSeconds". (Foto: Skjermdump, YouTube)
Rihanna har sammen med Paul McCartney (t.v.) og Kanye West (t.h.) allerede fått en stor 2015-hit i «FourFiveSeconds». (Foto: Skjermdump, YouTube)

Det betyr at platen sannsynligvis følger i sporet til Kanye West og Paul McCartney-samarbeidet «FourFiveSeconds», som Rihanna allerede har bekreftet blir hennes første singel fra platen.

– Jeg vil ha et album med låter jeg kan spille om 15 år, og ikke sanger som blir «brukt opp», sa Rihanna og la til:

– Når jeg går på scenen nå så er det mange av låtene mine jeg ikke føler for å spille. Jeg føler ikke de er helt meg. Så jeg vil lage sanger som er tidløse.

Lydklipp fra platen?

For to uker siden delte 27-åringen noen lydklipp på Instagram-profilen sin. Der viser hun en låt med arbeidstittelen «Higher», som kanskje bærer bud om hvordan det kommende albumet vil høres ut.

Hun har også nylig laget en låt som brukes til å promotere basketball-turneringen March Madness. Den har navnet «American Oxygen», og en fullstendig versjon av den ryktes også å ende opp på platen.

Blant artister og produsenter som spekuleres å bidra på Rihannas åttende album, som ennå ikke har fått en tittel, finner man sluggere som Kanye West, Drake, Nicki Minaj, Sia og Eminem.

Hør Rihanna ft. Kanye West og Paul McCartney – «FourFiveSeconds»: