Vinn eksklusiv P3-sykkel!

Er du en kløpper på kreativt gjenbruk? Da kan du bli den stolte eieren av vår totalrenoverte P3-sykkel.

Denne uken står i miljøets tegn her på P3. Våre programledere har blitt utfordret til å se nærmere på sine uvaner, gjester har kommet med sine beste klimatips, de beste miljøfilmene har blitt kåret og vi har forklart hvorfor hjernen din tillater deg å ta ta dårlige valg – og hva du kan gjøre med det.

I morgen er det premiere på serien Live redder verden. Litt, der vi følger Live Nelviks anstrengelser for å leve på en mer bærekraftig måte.

Hvor klimavennlig er du? Test deg selv her!

Fra vrak til urban råtass

I anledning ukens tema har vi også tenkt litt ekstra over transport. Og da vi fikk et gammelt og usexy sykkelvrak i hendene, kunne vi ikke annet enn å levere det inn til sykkelverkstedet borti gata, som byttet ut alle delene bortsett fra sykkelramma og ga den noen helt særegne detaljer.

Erling Jensen tok på seg det ærefulle oppdraget med å pimpe P3s vrak. Foto: Stillbilde/NRK
Erling Jensen tok på seg det ærefulle oppdraget med å pimpe P3s vrak. Foto: Stillbilde/NRK

I videoen øverst i saken ser du hvordan Erling Jensen ved Fagerborg Sykkelverksted løste oppgaven med å pimpe opp sykkelen til å bli en chopper/cruiser-hybrid. Han er klar på at det å få liv i en gammel og ødelagt sykkel ikke trenger å gjøres fullt så detaljert som han har gjort.

LES MER: P3 redder verden – litt

– Det viktigste er å ha en trygg sykkel. Førsteprioritet er bremser, og at hjulene sitter fast. Det er mange som ikke fester hjulene sine, forteller han til P3. 

Arbeidet ble gjort i løpet av en intens helg, og Erling sier seg fornøyd med resultatet.

– Sykkelen ser bra ut og er god å sykle på. At jeg rakk alt fra fredag til mandag, er jeg også fornøyd med.

Har du lyst til å bli den nye eieren av P3-sykkelen?

Oppgaven er enkel, men vanskelig: Vis oss hva du legger i “godt gjenbruk”. Enten du lager en hytte utelukkende bestående av plank som har drevet i land, designer tidenes råeste plagg basert på et gammelt et, bruker en gammel gjenstand på en helt ny måte eller velge å tolke oppgaven totalt annerledes – her er det kun fantasien som setter grenser.

Stikkord: Kreativitet, humor, lekenhet og/eller godt håndverk. 

Post bidraget ditt – eller bidragene dine, flere er lov – på sosiale medier med emneknaggene #gjenbruk og #redderverdenlitt. En verdig vinner kåres torsdag 15. september.