Voe på Topp 20

Emilie ‘Voe’ Nereng debuterer på Topp 20 med singelen sin.
LES: Folkefest i dag!
LES: Karpe Diem = Topp 20-veteraner
LES: Samsaya om Topp 20: – En ubeskrivelig følelse!

Debuterer foran tusener

Hun er bare fjorten år, men Emilie har rukket å bli profesjonell blogger, modell, stilikon og foredragsholder, på bare litt over et år. Hun begynte å blogge i mars 2009, og bloggen vokste raskt til å bli den mest leste i Norge. Nå lanseres hun som artist, og får en pangstart på Rådhusplassen 18. juni.

Voe mottatt som popstjerne

Topp 20 på Rådhusplassen 2009 (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Flere talenter

Emilie har alltid vært interessert i musikk og dans. Hun har allerede kor, talentkonkurranser og en bronsemedalje i cheerleading bak seg. Voe sier hun elsker musikk og elsker å synge. Hun spiller piano også, som hun lærer seg på egenhånd – hun hermer etter sanger på YouTube. Hun har tidligere lagt ut flere videoblogger der hun synger, og på YouTube har en av filmene nådd over hundre tusen visninger.

LES ÓG: Voe mottatt som popstjerne

– Jeg hadde sikkert ikke blitt oppdaget om jeg ikke hadde blogget. Det har jo blant annet gitt meg selvtilliten til å legge ut videoer hvor jeg synger og spiller, sier hun.

I fjor høst intviterte Røde Kors henne til å være med på å spille inn ’En stjerne skinner i natt’ med flere unge artister. Den ble sluppet i desember 2009. Dette gav mersmak.

Slipper singel

Nå er det bare Voe selv som synger. Emilie har jobbet med David Eriksen, som også jobber med Tone Damli Aaberge, Shiselle og Elisabeth Carew. Sammen har de produsert singelen hennes, som er den  hun skal fremføre om et par dager. Dette skriver hun på bloggen sin:

– Det er en helt fantastisk mulighet å få og jeg er utrolig heldig, det vet jeg. Sangen jeg skal synge er min egen singel, og den lanseres på fredagen. Gjett om jeg er spent!

Hun fikk veldig kort varsel på seg, bare én uke før VG-lista Topp 20-konserten takket hun ja til å opptre. Hun skriver på bloggen sin at hun er mest redd, selv om hun gleder seg:

Jeg kjenner jeg er sinnsykt redd! Jeg kommer garantert til å tryne ned fra scenen. Og så brekker jeg beina og senere blir jeg husker som “hu som falt ned fra scena”!! Åh, nightmare.

Fikk hjelp av Tone

– Kroppen min kjennes mer stressa enn noensinne, og hvis det er noe jeg VIRKELIG sliter med, så er det å.. FINNE ANTREKK!!!!! Herregud, hva har man på seg? skriver hun.

Hun oppfordrer leserne til å hjelpe henne med antrekket, men har også fått noen råd fra Tone Damli Aaberge.

Tone og Voe på Miljøfestivalen. (Foto: voe.blogg.no)

Emilies popularitet har skapt mye sjalusi, og ikke alle har vært like positive til henne, men hun lar seg ikke stoppe av den grunn. Hun er ydmyk til sin egen sangstemme, men sier at hun bare må prøve det når hun får muligheten, selv om hun skriver på bloggen sin at hun nølte.

Førpremiere på P3

Emilie stikker innom P3 morgen på fredag klokken 07.30, og det blir verdenspremiere på låta hennes 08.02. Live og Ronny skal introdusere henne på Rådhusplassen, så det blir nok mye VG-lista prat, men også litt roting i veska til Voe.