Voe på Topp 20

Emilie ‘Voe’ Nereng debuterer på Topp 20 med singelen sin.
LES: Folkefest i dag!
LES: Karpe Diem = Topp 20-veteraner
LES: Samsaya om Topp 20: – En ubeskrivelig følelse!

Debuterer foran tusener

Hun er bare fjorten år, men Emilie har rukket å bli profesjonell blogger, modell, stilikon og foredragsholder, på bare litt over et år. Hun begynte å blogge i mars 2009, og bloggen vokste raskt til å bli den mest leste i Norge. Nå lanseres hun som artist, og får en pangstart på Rådhusplassen 18. juni.

Voe mottatt som popstjerne

Topp 20 på Rådhusplassen 2009 (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Flere talenter

Emilie har alltid vært interessert i musikk og dans. Hun har allerede kor, talentkonkurranser og en bronsemedalje i cheerleading bak seg. Voe sier hun elsker musikk og elsker å synge. Hun spiller piano også, som hun lærer seg på egenhånd – hun hermer etter sanger på YouTube. Hun har tidligere lagt ut flere videoblogger der hun synger, og på YouTube har en av filmene nådd over hundre tusen visninger.

LES ÓG: Voe mottatt som popstjerne

– Jeg hadde sikkert ikke blitt oppdaget om jeg ikke hadde blogget. Det har jo blant annet gitt meg selvtilliten til å legge ut videoer hvor jeg synger og spiller, sier hun.

I fjor høst intviterte Røde Kors henne til å være med på å spille inn ’En stjerne skinner i natt’ med flere unge artister. Den ble sluppet i desember 2009. Dette gav mersmak.

Slipper singel

Nå er det bare Voe selv som synger. Emilie har jobbet med David Eriksen, som også jobber med Tone Damli Aaberge, Shiselle og Elisabeth Carew. Sammen har de produsert singelen hennes, som er den  hun skal fremføre om et par dager. Dette skriver hun på bloggen sin:

– Det er en helt fantastisk mulighet å få og jeg er utrolig heldig, det vet jeg. Sangen jeg skal synge er min egen singel, og den lanseres på fredagen. Gjett om jeg er spent!

Hun fikk veldig kort varsel på seg, bare én uke før VG-lista Topp 20-konserten takket hun ja til å opptre. Hun skriver på bloggen sin at hun er mest redd, selv om hun gleder seg:

Jeg kjenner jeg er sinnsykt redd! Jeg kommer garantert til å tryne ned fra scenen. Og så brekker jeg beina og senere blir jeg husker som “hu som falt ned fra scena”!! Åh, nightmare.

Fikk hjelp av Tone

– Kroppen min kjennes mer stressa enn noensinne, og hvis det er noe jeg VIRKELIG sliter med, så er det å.. FINNE ANTREKK!!!!! Herregud, hva har man på seg? skriver hun.

Hun oppfordrer leserne til å hjelpe henne med antrekket, men har også fått noen råd fra Tone Damli Aaberge.

Tone og Voe på Miljøfestivalen. (Foto: voe.blogg.no)

Emilies popularitet har skapt mye sjalusi, og ikke alle har vært like positive til henne, men hun lar seg ikke stoppe av den grunn. Hun er ydmyk til sin egen sangstemme, men sier at hun bare må prøve det når hun får muligheten, selv om hun skriver på bloggen sin at hun nølte.

Førpremiere på P3

Emilie stikker innom P3 morgen på fredag klokken 07.30, og det blir verdenspremiere på låta hennes 08.02. Live og Ronny skal introdusere henne på Rådhusplassen, så det blir nok mye VG-lista prat, men også litt roting i veska til Voe.

44 Responses to “Voe på Topp 20”

 1. Rune

  Denne “Voe” er sikkert flink til mye rart, og står på hardt med bloggen sin og andre ting. All ære til henne for det, men håper hun skjønner hovedgrunnen til sin populæritet og de mulighetene hun får, nemlig hvordan hun ser ut! Dette har alt å si, sånn er bare verden. Ingen i verden hadde noen gang gitt ut plata til Tone Damli Aaberge f.eks hvis hun ikke hadde sett ut som hun gjør, og samme tilfelle er det selvfølgelig her. ikke noe i veien med å utnytte de fordelene naturen har gitt en, men håper bare disse folkene skjønner dette sjøl og ikke at all fansen og oppmerksomheten skyldes deres enorme talent og artistiske egenskaper.. 🙂

  • Løva

   Jeg er helt enig med deg, med at utseende har veldig mye å si. Samtidig synes jeg det er viktig å se på hvilken aldersgruppe hun appellerer til, nemlig 10-15. Det er denne perioden i ens liv hvor man er mest opptatt av hvordan personer ser ut, og det er også her utseende faktoren kommer inn i populæritet skalaen. Jo penere, jo mer populær

 2. Anders

  Virkelighetssjekk Rune! Det hjelper ikke å se bra ut om en ikke har det som skal til av hardt arbeid og fokus. Om det er slik du sier skulle alle billedskjønne mennesker vært superstjerner. Slik er det ikke. Voe er hardtarbeidende og holder fokus. Hun har jobbet seg inn i en posisjon der muligheter oppstår. Skjønnhet er dessuten i aller høyeste grad subjektivt, og den kommer fra innsiden. Ingen unntak. Skulle gjerne sett hva du omtaler som et enormt talent og gode artistiske egenskaper. Noen liker Jazz andre liker Trash Metal. Du er en inspirator for mange Voe, fortsett med det du gjør. Du gjør en god jobb!

  • Peter

   Anders sier:
   Skjønnhet er dessuten i aller høyeste grad subjektivt, og den kommer fra innsiden. Ingen unntak.

   Peter svarer: Hahahahahahahahahaha. Det dummeste jeg har hørt på lege.

   • Ida

    Mhm! og det er gaaanske merkelig å bli superkjendis (????) for å skrive om hva man kjøpte i byen i dag, hvordan man sminket seg på festen i går, og hvilke klær man har på seg for øyeblikket.

    • Kari

     boring ass, hun skriver nesten aldri hva hun kjøpte i byen, og sminking på fester. Har du i det hele tatt lest flere en 2 innlegg?????????????? Vet du hvorfor hun kaller seg VOE???

  • Rune

   Seriøst mann, hvilken planet lever du på egentlig?? Vi snakker om underholdningsbransjen, og du drar fram frasen om at skjønnhet kommer fra innsiden etc:) Jeg greier nesten ikke å ta deg seriøst her. Tror du seriøst Tone Damli f.eks hadde fått platekontrakt og blitt stjerne hvis hun ikke hadde sett ut som hun gjør? Med hennes stemme + feit, stygg og kvisete på idolaudition = rett hjem! Med noen hederlige unntak betyr utseende nesten alt i denne industrien. Fyller du ikke “kriteriene” så får du aldri en fot innenfor, uansett hvor flink du faktisk er, dette er realiteten! Herregud, det finnes massevis av tenåringsblogger nesten kliss like som denne til Voe, og med akkurat samme innhold. Når du ser disse topplistene på disse bloggene og bilder av “eierne” så er det ikke akkurat feite-trine og kviseguri vi ser er det vel, selv om de sikkert er stappfulle av indre skjønnhet? Voe er en nydelig jente, og småguttene er forelska i henne og småjentene vil se ut som og bli som henne. Dette er grunnen til at bloggen er så populær, som igjen er grunnen til at annonsører og produsenter kommer på banen. De skal tjene penger, og veit hva som selger og at det må smis mens jernet er varmt. At Voe er flink, seriøs og kan synge kan godt hende. Det kan dog mange andre også (trolig mange også mye bedre.) Voe er derimot den som får slike sjanser, og det er rett og slett som en konsekvens av hvordan hun ser ut. Dette er meget enkelt, mens du tydeligvis er meget naiv.. 🙂

   • Anders

    “feite-trine” og “kviseguri”? Skjønnhet er i stor grad å gjøre det beste ut av det en har fått med seg fra arvemateriell. Vi har hatt Idol-vinnere som fikk mye pes for sitt mindre heldige lodd hva gjelder billedskjønnhet. Vi vet begge hvordan det har gått. Det blir for enkelt å fokusere på at et heldig utseende er det som gir suksess. Du burde prøve å oppnå suksess selv. Voe er en jente med en normal kropp, som har hatt suksess og blir beundret for det hun har skrevet og gjort. Skjønnhet oppstår fra innsiden og eleverer når den får oppmerksomhet. Vi er sosiale skapninger med et behov for fellesskap. Du vil tydeligvis ikke være en del av det fellesskapet Voe er med i. For din egen del er det da kanskje bedre å finne deg noen du kan smile til?

    • Rune

     Hehe, du er jo helt på bærtur og lever tydeligvis i en helt annen verden enn de fleste av oss andre:) Deg om det. Hvis du virkelig mener at det er den “indre skjønnheten” som spiller inn når folk får sjansen i popbransjen, TV-bransjen, modellbransjen og underholdningsindustrien generelt så kan du jo ikke være riktig skrudd sammen.. Innleggene dine minner meg om noe fra en kristen predikant eller lignende, så dette kan jo stemme.. 🙂 Får å virkelig lykkes, og holde seg på toppen må man selvfølgelig jobbe knallhardt. POENGET er jo bare det at sjansen til å lykkes får man ikke (med noen hederlige unntak) hvis man ikke har det rette utseende. Å hevde noe annet blir rett og slett bare latterlig når vi Snakker om underholdningsbransjen. Jeg har kikket litt på disse bloggene, og drøssevis av dem handler om nøyaktig det samme! Allikevel er Voe, Ida Wulff og hva de nå heter de soleklart mest populære. Pga deres fantastiske innhold og indre skjønnhet? Niks! Jentene vil være som de, og gutta vil kline med de. Selvfølgelig liker de også mye av innholdet, men dette er grunnen til at akkurat disse bloggene har vanvittig mange lesere kontra alle de andre der ute. Når jeg gikk på skolen var de peneste jentene i klassen også de mest populære, og sånn er det fortsatt i dag både i skolegården og på nettet. Skjønner at du tydeligvis har en litt egen oppfatning av verden, men jeg kan garantere deg 100% at hadde Voe vært feit og stygg hadde bloggen hennes aldri vært nr.1 og hun hadde aldri fått gi ut noen singel som tenåring! Jeg sier ikke med det at hun er talentløs og ikke jobber hardt. Jeg sier bare at sånn er verden!

     • Anders

      Reality Check igjen Rune. Tvilsomt at du er en representativ talsmann for “….de fleste av oss andre”. Du er så opptatt av skjønnhet? Hvem er pene og hvem er mindre pene? Har du vært utenfor hjemmets fire vegger i det siste? Jeg skjønner at du gjerne vil ha det til at utseende er det som er avgjørende. Det er en lettvint løsning, da kan du sette deg ned og ta det med ro. Tenke at om jeg bare var “penere” ville alt ha vært enklere? Er nok litt mer enn utseende som skal til. Og utseende kan i mange sammenhenger også være et handikap. Ellers får jeg gjenta det jeg har skrevet tidligere; det er mye å tjene på smile til verden. Skriv en artikkel om temaet du her har lagt frem, send det til Aftenposten og kjør debatt. Du har et talent, ikke kast det bort i dette og lignende kommentarfelt. Og spar meg for denne frekke tiltalen av meg og andre som person. Det er du som taper ved å være frekk.

      • Rune

       Beklager hvis du ble fornærmet, men jeg syntes bare alt du skriver er totalt bak mål.. Og etter å ha lest dette innlegget så ser jeg enda klarere at det nok er du som bør komme deg utenfor husets fire vegger og se hvordan verden faktisk er og fungerer:) For deg betyr tydeligvis ikke utseende allverden, og du er en av de som ser folks skjønnhet fra innsiden. Ære være deg for det, men at du faktisk tror at majoriteten av verden, og spesielt underholdningsbransjen (verdens mest kyniske bransje!) deler dette med deg viser bare at du lever i din egen lille verden og er eksepsjonelt naiv.. Da legger jeg denne relativt betydningsløse diskusjonen død.

       God helg:)

         • Kine

          Jeg holder med Rune, ingen tvil! Han der Anders kunne godt trenge noen års ekstra skolegang, og det ikke bare for å bedre rettskrivingen sin…Kanskje får han også muligheten til å lære seg hva det vil si å ”kverulere” : )

          – 10. Klasse

  • T_A

   Hun hadde ikke fått noe oppmerksomhet hvis det ikke hadde vert for utseende.

 3. Anders

  Peter. Jeg tror vi har stadfestet, etter å ha lest dine innlegg, at du ikke har annet enn eder og galle å komme med. Kunne det vært en idé å finne seg en hobby kanskje? Kan umulig være et bra liv å bruke tiden sin på overskrifter og generell skitkasting? Et kurs i norsk rettskriving kan være en bra start. Der møter du hyggelige mennesker og får selvtilliten opp et par hakk. Smil til verden og verden smiler tilbake:)

 4. Peter

  Jeg er stort sett en glad gutt men enkelte ting irriterer meg. F.eks folk som henger seg opp i rettskriving.
  En annentig som irirterer meg et tanke tomme bimboer som får oppmerksomhet for ting uten substans.
  At noen kan påstå at skjønnhet er subjektivt og kommer fra innsiden er bare rett og slett latterlig, all den tid det finnes matematiske formler for hva som er vakkert.

  Hobbyer har jeg nok av, det er bare når noe virkelig engasjerer at jeg gidder å komentere.
  P.S jeg har dysleksi og jeg er ikke alene om det, så hold rettskrivings komentarene dine for deg selv.

  • Anders

   Beklager. Ikke meningen å støte deg. Bare så synd at du har så mye hat mot deg selv at du kanaliserer det gjennom en riksdekkende mediekanal. Bruk kvelden på å lese Voe sin blogg, så ser du selv dine “tanke tomme” kommentarere “uten substans”. Ellers kan jeg vanskelig forstå at dette er noe som virkelig engasjerer deg? Du har kun skummet overflaten og langer ut mot en jente som prøver å gjøre noe bra. Jeg tror det kan være en fin retningslinje å ikke skrive noe du ikke ville sagt til Voe utenfor verdensveven.

   • Peter

    Verden er full av ting som engasjerer og/eller irriterer meg. Noe av det som iriterer meg mest er at slike agurknyheter som denne saken i det heletatt får medie plass. Hva “bra” er det du mener hun prøver å gjøre? Det er ikke akkurat Anne Franks dagbok hun skriver.

   • T_A

    Anders, Dette er Internett og dette et kommentarfelt hvor folk sier det DE mener om nyheten som blir presentert. Du bare går i strupen på oss som faktisk har annet en graut mellom øra.
    Ikke ALLE som liker Alexander Rybak og Melodi Grand Prix skjønner, du.

    • Anders

     Takk skal du ha for den opplysningen. Har du også dysleksi? Om ikke det er tilfelle, ville jeg ha fulgt litt bedre med i norsktimene. Det vil hjelp deg i riktig retning hva gjelder å få annet enn “graut mellom øra”.

     • Mini

      Anders, for å være helt ærlig, så hadde jeg aldri trykket på “voe” sin blogg en eneste gang. HVIS det ikke hadde vært for utseende hennes.

     • Kine

      Herlighet! Jeg går i 10. Klasse, og JEG ser hvor barnslige dere er. Dere henger ut hverandre og en fjorten år gammel jente på internett – Dette er faktisk et glimrende eksempel på ”jentemobbing”

      Jeg hadde vært flau.

      God sommer, Kine =)

 5. Erik

  Til Rune:

  Hvis dette er basert på utseende, kan du da forklare hvordan Kurt Nilsen vant World Idol, og hvordan Susan Boyle ble verdenskjent?

  • fafaf

   Fordi av og til er det gøy med noen med ekte talent^^ Og etter min mening er det noe “freak-show” aktig over Susan Boyle’s berømmelse.

   Men oftest ivertfall er det (ivertfall gjennom “bransjen”) de “pene” som blir promotert, selv om de ikke nødvendigvis har så mye talent Les: Victoria Silverstedt, Aylar osv osv. (heldigvis blir det ikke oftest mer enn singler i “ekstrem” tilfellene).

 6. Fregne

  Må si meg helt enig med Rune!
  Har prøvd å lese bloggen til Voe for å forstå hva “all the fuzz is about”, men den skiller seg ikke ut fra andre tennåringsblogger – eneste forskjellen er at jenta ser råbra ut. Og det er rart med alle som skriver blogg, de blir plutselig rågode på alt mulig rart. Ikke bare er de forfattere, men de er design og interiør eksperter, elsker sang og musikk, er superinteressert i foto og bilder – verdensmestere i alt! Og hun kunne sikkert likegodt blir skuespiller som sangerinne. Jeg syns hele styret er latterlig. Hun jobber kanskje hardt, men å blotte livet sitt for hele verden hver eneste time er feil måte å bli kjent på spør du meg.

  Men jada, stort forbilde – stå på Voe! Du får alle rosabloggere til å herme, inspireres og tro at det er håp for alle. Går desverre glipp av konserten, synd.

 7. Jonas

  Det som er faktum er at vi lever i en mediestyrt verden, og derfor spiller utseende inn mer enn tidligere, spesielt på TV skjermen/ internett.

  Står du 100m unna på en konsert på Wembley så er musikken viktigere enn utseende, for du ser ikke kvisene uansett.

  Det som er synd er at mediebransjen er så lett påvirkelig, de bruker ikke makten sin alltid på beste måte. Alt styres derfor i retning av en svært tabliod verden, fremfor en verden hvor gode verdier og holdninger blir tillagt større vekt.

 8. Hege

  Folk får gjøre som de vil. Snuppa er jo meget vakker da. Hva så? Mediehelvette er totalt tomt.

 9. Jepp

  Jenta jobber knallhardt, og når det er omlag 70000 (syttitusen!!) mennesker innom bloggen hennes hver eneste dag for å lese bloggen hennes ramler Rune inn i sin egen mening.

  Ta en tur og hør på sangen hennes her: http://www.youtube.com/watch?v=o4V2EnJneqM
  Da skjønner du at jenta på 14 år også kan synge!

  Stå på Emilie!!!!

  • Jadda

   Du misser jo hele poenget med innleggene. Hun jobber sikkert hardt, akkurat som de utallige andre bloggerne der ute med nøyaktig samme innhold, utforming og struktur. Grunnen til at akkurat hun og de andre som topper listene (Ida Wulff, Anette Haga etc) har dog EKSTREMT mye å gjøre med hvordan de ser ut. Skjønner du ikke det er du rett og slett mindre begava.. Det er faktisk ganske mange gutter som besøker disse bloggene. Tror du de er der inne for å lese om mote, sminketips og hva som skjedde i helga? Se på bilder av nydelige jenter kan være et stikkord.. 🙂 Hun er sikkert smart, hardtarbeidende og i tillegg flink til å synge. Flott! MEN, at akkurat hun får en slik mulighet kontra andre med de samme egenskapene kan hun i stor grad takke sitt vakre ytre for. Dette burde da ikke være spesielt vanskelig å skjønne..

   • Anders

    Ok…. Det er på høy tid å bringe ordboken på bordet; LOSER – n. A person who has fallen off the social ladder, climbed down the social ladder, jumped off the social ladder, or just never bothered to climb the social ladder in the first place. Upon arrival on the ground, losers begin to befriend fellow groundlings and realize how much fun a person can have when gravity isn’t an issue. It is perfectly acceptable to insult losers, because they have nowhere to fall to and it won’t hurt much. They will end up laughing about it later, anyways. Every now and then, a loser will glance at the top of the social ladder, but it is never long before they realize how pointless and stupid the top of the ladder is.

    • Melon

     Å gå til personangrep vil ikke akkurat fremme meningene dine vettu.
     Det ser ut som du ikke helt har lest innleggene her eller bare velger å ikke se hva de sier.
     Folk sier ikke at hun ikke har talent i det hele tatt. For å få ting klart her.

     Hun har talent ja! Men hun hadde ikke fått vise det talentet hadde hun ikke hatt utseendet med seg.
     Susan Boyle og Kurt Nilsen argumentene er litt svake da det nettop er fordi ¨nesten¨ ALLE kjendiser er flotte å se på, når da noen er så langt unna skjønnhets idealet som Kurt og Susan og får en sjanse til å vise talentet sitt blir folket blåst av banen fordi de beviser at man faktisk ikke trenger å se bra ut for å klare seg.¨Underdog Statement¨.

  • Ida

   på den der nye singelen hennes må jeg si at jeg ble flau av å sitte å høre på : S hold deg til blogging og dansing : D

   • Kine

    Enig! Hun kan kle seg, hun kan danse og gjett om hun kan skrive! Men det er det =)

 10. Karl

  Som gutt på 20 må jeg si at voe (14) er meget attraktiv. Eneste grunnen til at jeg besøker bloggen hennes er fordi hun er så digg. Elsker alle bildene hun legger ut så oss gutta har noe å ha våte drømmer om. Sånn tror jeg det er med de fleste andre guttene som besøker bloggen hennes.

  Hadde hun vært stygg ville det ikke vært noen som hadde besøkt bloggen hennes. I hvertfall ingen gutter og bare noen få jenter som kanskje synes synd på henne.

 11. Anonym

  Det at voe har et bra utseende har ikke alltid allverden å si. Hun startet ut som en hver annen blogger med bare ett par lesere, og skal selv få all kreditten for arbeidet hun har lyktes med. Hun ligger i samme aldersgruppe som meg, og jeg vet at grunnen til at mange på hennes alder og yngre leser bloggen er fordi hun skriver om ting som interreserer 14-15 åringer. Hvis folk mener at hun bare er kjent fordi hun er heldig med utseendet sitt, er det ingen vits i å kommentere. Kan man ikke bare unne henne fakta at hun er en bra blogger, og har derifra dannet en karriere for seg selv. Hun har mange talenter, det er det ingen tvil om. Kanskje besøker gutter bloggen hennes pga utseende, men det er nok ikke det som er grunnen til at jenter på samme alder gjør det.

 12. Harald Hengeballe

  Herregud så mye misunnelse det er ute og går her. All ære og kredit til ei skjønn jente, som har oppnådd det de fleste av oss bare kan drømme om. Ser at janteloven gjør sin inntreden i alle mulige retninger. Ja, jenta har et utseende som behager de fleste av oss, men hun har mer enn et vakkert utseende, sjarm i bøtter og spann. Blir glad hver gang jeg er innom siden hennes og ser hennes vakre smil og hennes anekdoter og betrakninger om livets sider og daglige gjøremål:) Nei, unn hun heller suksess i livet og hver glad at andre lykkes.
  Hvis du ikke lykkes ved første forsøk, omdefiner begrepet “å lykkes”.

 13. Nils

  Synes hun klarte seg riktig bra. Først og fremst overrasket over at hun har såpass god sangstemme. I forhold til lignende artister er dette meget lovende. Om man liker den type musikk er en annen debatt.

  Er uansett imponert over så unge mennesker med så mye pågangsmot og driv som henne.

  • Erik

   Det er i såfall litt skuffende, men får vel tilgi pga lav alder. Var vel et par andre som også med fordel kunne gjort det 😉

   • Kine

    Her sitter voksne mennesker hjemme og stotrer av misunnelse. Det er vel ikke Voes skyld at hun er pen? Gi dere!

    – 15 år