Wu-Tang Clan-album selges i ett eksemplar

Hiphop-gruppen gir ut ett fysisk eksemplar av The Wu – Once Upon a Time in Shaolin – men det koster deg flere millioner dollar om du vil eie det.

Rapfans har ventet lenge på et nytt album fra den legendariske rapgruppen fra Staten Island. Og om alt går etter planen skal det sterke persongalleriet, bestående av RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa og Cappadonna, gi ut kun ett eneste eksemplar av det uannonserte dobbeltalbumet, titulert The Wu – Once Upon a Time in Shaolin, melder Forbes.

The Wu – Once Upon A Time In Shaolin-boksen. Foto: scluzay.com
The Wu – Once Upon A Time In Shaolin-boksen. Foto: scluzay.com

Det er som om å eie septeret til en egyptisk konge. – RZA

Skal koste flere millioner dollar

The Wu – Once Upon a Time in Shaolin har visstnok blitt spilt inn i løpet av de to foregående årene, men det eksklusive albumet må ikke blandes med den forhåndsannonserte platen A Better Tomorrow, som skal utgis i sommer.

Prislappen på kunstverket, som er en nikkelsølvboks utskåret for hånd av den britisk-marokkanske kunstneren Yahya, skal etter sigende være på flere millioner dollar.

Ifølge denne offisielle nettsiden skal verket inneholde informasjon om utgivelsen, og selve albumet hvor hele Wu-Tang Clan bidrar, i tillegg til musikalske tilskudd fra gjester som Bonnie Jo Mason, Redman og – kuriøst nok – fotballspillere fra de spanske tittelholderne i Barcelona FC.

Les også: Galskap satt i system | Wu-Tang Clan anmeldt på Øya 2013

Wu-Tang Clan på Øya 2013. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Wu-Tang Clan på Øya 2013. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Vil redde musikkalbumet fra å dø ut

RZA, primus motor for hiphop-kollektivet som har gledet mange rapfans med utallige spor, blant annet “Da Mystery of Chessboxin”, “Wu-Tang Clan Ain’t Nuttin ta Fuck Wit” og “C.R.E.A.M”, forteller hva som er tanken:

– Vi skal selge et album på en måte som ingen andre har gjort før. Vi lager en samlegjenstand. Det er som å eie septeret til en egyptisk konge, forteller en ublu RZA.

Det finnes likevel muligheter for å kunne lytte til det mystiske albumet da det skal «turnere» rundt om på gallerier, museer, og lignende før det blir lagt ut for salg. Det skal koste mellom 30 og 50 dollar for høre på den 31-spor lange utgivelsen gjennom hodetelefoner på utvalgte venues.

– Dette kan floppe fullstendig, og det er mulig at vi blir totalt latterliggjort, sier Tarik «Cilvaringz» Azzougarh, co-produsent på The Wu – Once Upon a Time in Shaolin, og føyer til:

– Men essensen er å inspirere til skapelse og originalitet, i tillegg til å redde musikkalbumet fra å dø ut.

Se utvalgte musikkvideoer fra Wu-Tang Clan: