Yoguttene overrasket Øya-nabo

VIDEO: Den mystiske rapgruppen kom med presanger, trøst og unnskyldende ord til en av beboerne som har fått nok av festivalbråket.

Onsdag gikk startskuddet for Øyafestivalen i Tøyenparken. For mange betyr det fire dager med deilig musikk fra tidlig ettermiddag til langt ut på kvelden, men langt fra alle er like fornøyde med musikkfesten.

Flere boliger ligger bare noen titalls meter unna festivalområdet. Selv før konsertene var begynt å ljome utover Tøyenparken hadde mange beboere valgt å evakuere hjemmene sine og søke tilflukt andre stillere steder, grunnet bråket fra festivalriggingen.

Les også: Naboer rømmer fra Øyafestivalen

Hadde med seg presanger og trøst

Noen som ikke synes det er greit, er den mystiske rapgruppen Yoguttene. De ble med P3-reporter Silje Ese Haugen til et av borettslagene i nærheten, og hadde med seg presanger, trøst og noen unnskyldende ord til en av de rammede Øya-naboene.

– Vi gjør dette for dyrene og for fred i Gaza selvfølgelig. Vi respekterer også nabolagene vi dumper innom og synes det er viktig å være på godfot med dem.

Yoguttenes offergaver besto av to vannpistoler og et bugnende muffinsfat. (Foto: Aksel Rynning, NRK P3)

Bråket tilsvarer trafikkert vei

Da den mystiske rapgruppen ankom borettslaget tidlig onsdag ettermiddag, hadde folkrockartisten Monica Heldal akkurat rukket å åpne Øyafestivalen. Rockebandet Spidergawd hadde også begynt å spille på Sirkus-scenen, som ligger to steinkast unna borettslaget.

Ifølge høyst uoffisielle målinger utført av en smarttelefon, lå desibelnivået på mellom 70 og 80 dB. Det tilsvarer bråket fra en sterkt trafikkert vei eller bjeffende hunder.

Trine Jessen er en av dem som ikke synes støyen er noe stas. Hun bor med sine to små barn i et borettslag rett ved festivalinngangen, og forteller at selv om konsertene knapt nok har startet, begynner hun å bli sliten.

– Det er litt støyete og enerverende. De har allerede holdt på flere dager med rigging, så jeg begynner å bli sliten. Det er ikke noe kult.

For dere som tror det er vakker musikk som fyller borettslaget, tar feil. Når tonene treffer de høye murveggene og gir gjenklang, minner resultatet mer om grøtete støy.

Advarte om egen konsert

Trine Jessen og barna Ellie og Josefin fikk et lite plaster på såret av Yoguttene. (Foto: Aksel Rynning, NRK P3)
Trine Jessen og barna Ellie og Josefin fikk et lite plaster på såret av Yoguttene. (Foto: Aksel Rynning, NRK P3)

Trine fikk derimot et lite plaster på såret da Yoguttene kom innom og overrakte sine offergaver, direkte på radio.

To vannpistoler og et bugnende muffinsfat var det de håpte skulle hjelpe familien å klare seg gjennom festivalen.

– Hvis noen er så frekk at de tisser utenfor huset deres, så kan dere bare skyte dem med vann, sa Yoguttene.

– Alle disse muffinsene er bakt med individuell kjærlighet til dere. Vi var våken i hele natt og puttet inn magiske ingredienser. Dere må nyte hver eneste av dem, oppfordret Yoguttene.

Rapperne kom også med en liten advarsel, og en slags forhåndsunnskyldning. Et døgn senere er det nemlig de som står for bråket.

– Det har seg sånn at vi skal ha verdens beste konsert her i morgen, rett utenfor døren din. Vi vil gjerne beklage på forhånd, fordi det kommer til å bli veldig gøy, veldig mye liv og veldig god stemning. Det må dere bare leve med. Unnskyld, men sånn er det.

Unnskyldningen ble mottatt med et stort smil, selv om Trine ikke hadde hørt om rapgruppen før. Men konserten er det ikke sikkert at småbarnsfamilien får med seg. Hun planlegger nemlig å søke tilflukt utenfor bygrensene.

– Jeg håper vi kan bo hos noen venner som ikke bor i Oslo, så jeg har sendt noen meldinger hit og dit. Dette orker vi ikke. Vi må reise vekk.

Se Yoguttene avsløre hvem som befinner seg bak maskene:

Mer fra Øya