Ocean avbrøt Øya-konserten

Det var Øyafestivalens mest imøtesette konsert. Men etter kun fire låter forlot Frank Ocean scenen – uten å komme tilbake igjen.

Svært mange hadde på forhånd gledet seg til Frank Oceans konsert på Engascenen denne torsdagen. Men etter å ha spilt i et snaut kvarter – fire låter i alt – gikk den 24 år gamle soulstjernen av scenen, til både publikums og medmusikantenes store overraskelse.

– Kjedelig

Øyas bookingsjef Claes Olsen forklarer den amputerte konserten med at Ocean ble akutt syk.

– Han så dårlig ut allerede før konserten. Jeg fattet mistanke om at ikke alt var som det skulle allerede før han var i gang, og hevder at artisten fikk en stemmeknekk.

– Dette er selvfølgelig kjedelig for alle parter, både publikum som hadde gledet seg og Frank Ocean selv.

Tarmslyng?

Spekulasjonene om hva som egentlig er grunnen til den brå avslutningen på konserten er mange. Konserten startet med en akustisk versjon av Sades «By Your Side», der det formelig gnistret av Oceans vokal. På Twitter spekulerer mange i om det kan ha vært magesjau som var grunnen til den plutselige avslutningen.

Ifølge John Erik Klausen, fotograf på Øya, fikk Ocean ”colon volvulus”  – tarmslyng, på godt norsk – etter å spist potetballer på Kaffistova.

 

Skuffede fans

Frank Ocean har tidligere i sommer gitt ut det kritikerroste debutalbumet Channel Orange, som har ligget høyt på den norske albumlista siden det ble sluppet. Og området foran Engascenen var fullt av forventningsfulle fans da han entret scenen.

Thomas Fonn (25) og Petter Remen Hanssen (25) fra Trondheim var blant dem. Frank Ocean var grunnen til at de var i Middelalderparken i kveld.

– Han var definitivt øverst på lista over artister vi ville se, og vi har vært her siden klokken ett i dag. Det er kjipt, men hvis han mistet stemmen er det ikke noe å gjøre noe med. Vi fikk jo hørt fire sanger, sier de to.

– Veldig overraskende

Også Michelle Tisdel (41) hadde Ocean som øverste konsertønske på Øya. Hun er av samme oppfattning som trønderne. Er man syk, så er man syk.

– Jeg er akutt skuffet, akkurat som han ble akutt syk. Det forandrer ikke synet mitt på han som artist, selv om han hørtes bra ut og så ut til å være i god form. Det var rett og slett veldig overraskende.

Vennegjengen Imran Alam (25), Johanna Alem (21) og Ansh Dutta (24) tror ikke på at Ocean ble akutt syk.

– Det var lusent. Jeg tror ikke på den grunnen. Han var vel jævla høy eller noe, sier Imran.

Ansh, Imran og Johanna var skuffa over Oceans raske retrett fra scenen. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3
Frank Ocean, Øya 2012. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3
Frank Ocean, Øya 2012. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3
 • Ove Sajeev Hauknes

  øyapublikumet gir ikke noe tilbake når artister byr på seg selv..

  • Anonym

   Jeg ser at dette innlegget blir stemt nord og ned, men det er nok dessverre mye sannhet i det. Øyapublikummet er etter min erfaring kanskje det peneste og mest velstelte, men samtidig det tammeste festivalpublikummet i hele verden.

   • Anonym

    Når Frank Ocean kommer ut, setter seg på en stol (!) og synger en lavmælt ballade, så innbyr ikke akkurat det til crowdsurfing heller… Sånn ellers mye sannhet i det du sier, spesielt er det mange som ikke har peiling på hva de går på og heller står og jatter under konsertene, men sånn er det bare – greit nok, går an å ha det trivelig likevel.

    • Anonym

     Helt enig. Jeg tenkte vel mer generelt enn bare på Oceans opptreden. Storkoser meg hvert år på øya jeg, altså, og bablinga har jeg lært meg å enten stenge ute eller ta del i. Men jeg har vært på et titalls festivaler rundt om i Norge og rundt om i Europa (alt fra Roskilde til verdensmusikk i Pyrinee) og når det gjelder publikumsengasjement på konserter før klokka ni på kvelden kommer Øyapublikummet desidert verst ut. Heldigvis med unntak av Refused i år 🙂

     • Jan

      Smak og behag. Personlig er jeg ekstremt lei overdøvende og nonstop prat under konsertene. Flere som står med ryggen til og nærmest skriker til hverandre. Hvorfor betale 2000 for å prate med hverandre et sted veldig lite egnet til nettopp dette? Konsentrasjonsnivået på konserter er skremmende lavt. Jeg er i tillegg så sær at overdreven publikumsengasjement er irriterende også. Jeg vil helst høre bandet som spiller i stedet for klappingen og syngingen til meg og de rundt meg. Jeg vil helst slippe å bli skumpet frem og tilbake også, bare fordi jeg synes det er mer behagelig å stå i ro, og hvis alle bare kan bli fornøyde med hvor de står i løpet av en konsert så slipper jeg å måtte passe meg for lange rekker med folk hele tiden også. Dette er hva jeg helst vil unngå, men siden det at vi er flere er litt av greia får jeg bare vise hensyn. Jeg er vel en pest og en plage jeg også der jeg står og lytter

 • Visperud Autosalg
 • Anonym

  Tarmslyng, ja…
  Meget godt observert av fotografen…Er han en slags røntgenfotograf?

  • Jim

   Fotografens ønske var å fremstå som noe skøyeraktig. Dette ble misforstått av flere. Takk

 • Frank Ocean? Har aldri høyrt om han. Det største namnet på Øya? Dæven så gamal ein må ha blitt 🙂

  • Anonym

   Veit du kven ég ikkje har høyrd om, då? Billy Ocean, dét er kor gamal ég har blitt.

 • Ikkje fyrstemann som har vorte segen,svak og dårleg bak, etter eit særs smakfullt måltid med raspeballar (komle),vossakurv,flesk og kålrabi.
  Ikkje akkurat høveleg for rapparar og anna folk som helst bør halde seg vaken medan dei jobbar!

 • Anonym

  Du betaler for en hel vare….4 låter? Da ville jeg ha penga tilbake..dette må være å ødelegge en oplevelse som en slik konsert er ment å være.

 • Alle vet at torsdag er «balldag», også Frank Ocean. Det han ikke vet er at det er lurt å drikke surmelk, og legge seg nedpå en liten time. Man blir jo så mett og trøtt av potetball.

 • Pingback: p3.no » – Jeg har kidnappet Frank Ocean()

 • Pingback: P3.no Musikk » Kom, ble, vant()

 • Pingback: P3.no Musikk » Sjokkerende festivalkonserter()

 • Pingback: P3.no Musikk » Frank Ocean med album i juli()