Adele lager ny Bond-låt

Følger opp suksessen fra Skyfall .

24 år gamle Adele lagde Bond-låta til fjorårets agent 007-film Skyfall – og gjorde stor suksess. Nå har sangeren med den sterke stemmen inngått en avtale om å lage åpningslåta til også den neste filmen i rekka, skriver NME.

Ny Shirley Bassey?

Adele avbildet da hun mottok Oscar for sangen "Skyfall". (Foto: NTB Scanpix, Mike Blake, Reuters)
Adele mottok Oscar for sangen «Skyfall». (Foto: NTB Scanpix, Mike Blake, Reuters)

Da vi anmeldte låta «Skyfall», konkluderte vi blant annet med at Adele passer veldig godt i rollen som Bond-sanger – og vi er tydeligvis ikke alene om den oppfatningen.

Anmeldelse: Adele – «Skyfall» (4/6)

Filmskaperne håper Adele kan bli like nært assosiert med filmene som Shirley Bassey, som sto bak flere Bond-låter på 60- og 70-tallet. Hun har gitt liv til låtene «Diamonds Are Forever», «Goldfinger» og «Moonraker» – noen av de mest kjente og vellykkede låtene til filmserien. «Goldfinger» stakk av med seieren da Filmpolitiet kåret topp 5 Bond-låter i fjor.

Topp 5: Bond-låter

Fredag skrev vi at Adele er inne i en uinspirert fase, og etterlyser noe å lage låter om. Nå har hun iallfall én plan klar – og produsentene håper hun klarer å leve opp til suksessen fra forrige runde med Bond.

Prisbelønt

«Skyfall» fikk Oscar for beste originallåt under utdelingen i februar, og har også fått en Golden Globe-statuett samt vunnet Brit Awards for beste britiske singel.

Adeles forrige album, 21, er det fjerde mest solgte britiske albumet noensinne, og sparket Oasis’ What’s The Story Morning Glory ned et hakk på lista da det tok posisjonen i desember. I USA er 21 det albumet som har solgt flest eksemplarer to år på rad.

Skyfall var den 23. James Bond-filmen i rekken, med Daniel Craig i hovedrollen. Han har skrevet kontrakt på å gjøre flere filmer, men det er ikke bekreftet når den neste kommer. Rykter sier at filmingen starter i 2014.

Anmeldelse: Skyfall (4/6)

Se Adele – «Skyfall»: