Arne Scheie gjør comeback i NRK

Sportsorakelet tar over Cecilie Kåss Furuseths plass i Ramona og Siggen på P3. Se den første episoden av Byttelåne liv her!

Arne Scheie og Cecilie Kåss Furuseth byttelåner sine to svært forskjellige liv. (Foto: NRK/UNG)
Arne Scheie og Cecilie Kåss Furuseth byttelåner sine to svært forskjellige liv. (Foto: NRK/UNG)

I august skal du få se seks velkjente NRK-profiler byttelåne liv med seks unge, fremadstormende kolleger i den splitter nye nettserien Byttelåne liv.

I første episode er det sportskommentator-legenden Arne Scheie som bytter liv med Cecilie Kåss Furuseth, kjent fra P3s nye formiddagsprogram Ramona og Siggen.

De to lever svært forskjellige liv. Det betyr at mens Cecilie må jogge og kommentere fotball, noe hun overhodet ikke har peiling på, må Arne Scheie snakke om fengselskjærester på radio og ha den faste tacokvelden sammen med søster Else Kåss Furuseth.

Se første episode av Byttelåne liv øverst i saken.

Gjorde NRK-comeback

Arne Scheie gjorde comeback i radioprogrammet Ramona og Siggen.
Arne Scheie gjorde comeback i radioprogrammet Ramona og Siggen.

Arne fikk hedersplass i radioprogrammet Ramona og Siggen på P3, og gjorde med det comeback i NRK. Egentlig kastet Arne inn håndkleet etter 42 år i NRK da han i vår kommenterte sitt siste hopprenn, og med det avsluttet et stykke norsk TV-historie. Idrettsorakelet var likevel tilbake på skjermen i sommer, da han var med på NRKs VM-sendinger.

Sportskommentator-veteranen var godt fornøyd med å prøve Cecilies liv, og dermed gjøre nok et comeback.

– Det var en interessant opplevelse å se hvordan en ung kvinne lever. Det er ikke noe jeg gjør daglig. Jeg begynte jo å tenke tilbake til den forhistoriske tiden da jeg begynte i NRK, sier Arne.

Da han var på luften fikk han dele ut hedersprisen “den fylte jalapeño” til en han mente fortjente det, og han anbefalte en fengselskjæreste til medprogramleder Sigrid Velle Dypbukt.

Hør Arne Scheie dele ut hedersprisen “den fylte jalapeño”.

Arne deler ut en fylt jalapeño

Hør Arne Scheie anbefale en fengselskjæreste til Siggen.

Arne anbefaler fengselskjæreste

Ikke glad i taco

Arne og Else nyter en porsjon taco på fredagskvelden.
Arne og Else nyter en porsjon taco på fredagskvelden.

Da Arne var ferdig på jobb, dro han for å delta i Cecilies faste fredagsrituale, tacokveld med storesøster Else Kåss Furuseth. Den meksikanske matretten kan man nok trygt si ikke er Arnes favoritt.

– Det var hyggelig, men ikke noe for meg. Ære være henne som har det som en rutine, men jeg er vel mer opptatt av andre kulinariske opplevelser på fredagskvelden. Jeg spiser helst tradisjonell, god, norsk husmannskost.

Alt i alt er Arne godt fornøyd med å byttelåne liv med Cecilie, selv om han påpeker at det er store forskjeller på hverdagene deres.

– Jeg er jo ekstremt interessert i sport, og spesielt fotball og ski. Det er vel først og fremst der den store forskjellen ligger. Det er vanskelig å skille mellom jobb og privatliv, så jeg pleier å bruke mye tid hjemme på å følge med på fotballresultater og lignende.

Håper på flere kommentator-tilbud

Cecilie gravde i Arnes klesskap, og fant en signert landslagsdrakt å jogge i.
Cecilie gravde i Arnes klesskap, og fant en signert landslagsdrakt å jogge i.

“Han fikk den rett i huet.”

Da Cecilie overtok Arnes liv ble hun sendt rett i kommentatorboden for å kommentere lokaloppgjøret mellom Brann og FK Fyllingsdalen i cupens tredje runde.

– Jeg elska å kommentere fotball. Selv om jeg ikke kan noe om det, var det helt rått å sitte inne i “off tube 6” (en liten bu i kjelleren på NRK) og kommentere. Det føltes som å sitte inne i et fotball-romskip, sier Cecilie.

Hun likte det faktisk så godt at hun håper på flere sjanser.

– Jeg har ikke fått noen flere tilbud om å kommentere fotball ennå. Jeg venter, håper og lengter. Jeg kan når som helst!

– Snorkekjedelig

Selv om kommentatorjobben var innertier, var det andre ting ved Arnes liv som ikke falt i smak. Den rolige livsstilen, med ettermiddagskaffe og lesestund, var definitivt ikke opp Cecilies gate.

– Helt ærlig så var det ganske snorkekjedelig. Selv om kona er en helt fantastisk dame!

Cecilie er uansett strålende fornøyd med å byttelåne liv med Arne, selv om det også innebar visse fysiske anstrengelser.

– Arne er en legende, og det å kunne gå inn for å leve «The Arne Life» 100 prosent har vært en ære. Jogginga tok på. Jeg er en rimelig lat person, og det var første gang jeg jogga siden ungdomsskolen, sier Cecilie.

Gir deg et eksklusivt innblikk

I neste Byttelåne liv-episode prøver Tore Sagen seg som underholdningssjef, mens Charlo Halvorsen stiller opp i Radioresepsjonen. (Foto: NRK/UNG)
I neste Byttelåne liv-episode prøver Tore Sagen seg som underholdningssjef, mens Charlo Halvorsen stiller opp i Radioresepsjonen. (Foto: NRK/UNG)

Byttelåne liv skal i løpet av de neste tre ukene gi deg et eksklusivt innblikk i hverdagen til en rekke kjente fjes.

De andre som skal byttelåne liv er Tore Sagen og Charlo Halvorsen, Lars Berrum og Espen Thoresen, Selda Ekiz og Karen-Marie Ellefsen, Ronny Brede Aase og Ole Torp, Siri Kristiansen og Christian Borch.

Se flere smakebiter fra programserien her!

I neste episode skal Radioresepsjonens Tore Sagen byttelåne liv med underholdningssjef Charlo Halvorsen.

Den kan du se på P3.no fredag 15. august!

Se smakebit:

Se alle episodene av Byttelåne liv