Tore Sagen utnytter sjefsrollen

… og Charlo Halvorsen blir med i Radioresepsjonen. Se den andre episoden av Byttelåne liv!

Tore Sagen og Charlo Halvorsen prøver hverandres liv. (Foto: NRK/UNG)
Tore Sagen og Charlo Halvorsen prøver hverandres liv. (Foto: NRK/UNG)

Nå kan du se seks velkjente NRK-profiler byttelåne liv med seks unge, fremadstormende kolleger i den splitter nye nettserien Byttelåne liv.

I andre episode er det Radioresepsjonens Tore Sagen som byttelåner liv med underholdningssjef i NRK, Charlo Halvorsen.

Se den første episoden her!

Det betyr at Tore blir sin egen sjef for en dag, som han bruker til en medarbeidersamtale med Knut Nærum, gå på ledermøter og forhåpentligvis spise middag med Kristin Halvorsen. Charlo må derimot stille opp i Radioresepsjonen, bli med på Side om side-innspilling og ha kosestund med Live Nelvik.

Radioresepsjonen er forresten tilbake på luften mandag 18. august på NRK P13.

Føltes naturlig å være sjef

Tore Sagen i medarbeidersamtale med Knut Nærum.
Tore Sagen i medarbeidersamtale med Knut Nærum.

Tore Sagen ble altså kastet inn i rollen som sin egen sjef da han overtok kontoret til NRKs underholdningsredaktør. Det falt seg ganske naturlig for «en enkel gutt fra Holmlia», som han selv beskriver seg som.

– Det var kanskje en klassereise, men det føltes helt naturlig. En allmennkringkaster bør speile befolkningen i største mulig grad, og enkle gutter fra Holmlia er det mange av, sier Tore.

Han tok fatt på arbeidsoppgavene med stor iver, enten det gjaldt motivering av de ansatte eller ledermøter. Tore holdt også en medarbeidersamtale med Knut Nærum, hans første noensinne, hvor de snakker om det grisete realitykonseptet «Spermisjonen».

Alt i alt er Tore godt fornøyd med det han fikk til i løpet av sin jobbdag.

– Jeg håper og tror at tiltaket med å legge ned Hovedscenen på NRK2 i et forsøk på å styrke økonomien i Sommeråpent var vellykket. Vi knuste i hvert fall Sommertid.

Droppet middagen med Kristin Halvorsen

Tore foretrakk på indisk på kontoret fremfor middag med Kristin Halvorsen.
Tore foretrakk på indisk på kontoret fremfor middag med Kristin Halvorsen.

Tore fikk streng beskjed av Charlo om å ikke droppe middagen med kona og SV-politikeren Kristin Halvorsen. Derfor synes han det var vanskelig å til slutt skuffe henne, og heller spise indisk på kontoret.

– Jeg synes det var vanskelig å si nei til Kristin, i og med at hun hadde vært på Strøm Larsens slakteri og kjøpt det fineste kjøtt til middag. Samtidig var det viktig, siden jeg kun hadde en dag, å holde meg på kontoret til de ansatte hadde gått hjem.

– Selv om jeg så frem til å ligge på sofaen og pjuske henne på armen, sier Tore.

Tore forteller at den kanskje største fordelen med å være sjef var størrelsen på kontoret, selv om innredningen ikke holdt mål.

– Kontorplassen med ryggen mot døra, det blasse fargevalget, den vonde sofaen, de intetsigende bildene på veggen var det verste med Charlos liv. Hvis jeg noen gang blir invitert i bursdagen hans skal ha få et abonnement på Elle Interiør, Bonytt og et gavekort på Home & Cottage.

Var med i Radioresepsjonen

Charlo Halvorsen var med Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim på Radioresepsjonen-sending.
Charlo Halvorsen var med Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim på Radioresepsjonen-sending.

Siden Charlo Halvorsen måtte gi fra seg kontoret sitt, fikk han heller ta plass i et av Norges mest populære radioprogram, Radioresepsjonen. Han overtok Tores plass blant Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim, og fikk en opplevelse som ga mersmak.

– Det var morsomt og interessant! Det fikk meg nok en gang til å huske på at det er i radio jeg egentlig hører hjemme. Tore lever på mange vis et morsommere liv enn meg. Derfor var det også delvis deprimerende, sier Charlo.

Se Charlo Halvorsen og resten av Radioresepsjonen svare på et lytterspørsmål:

Charlo fikk også prøve seg som skuespiller, da han gikk inn i rollen som Frode i Side om side, som Tore vanligvis trakterer. Innspillingen gikk ikke helt knirkefritt, men Charlo håper likevel på flere tilbud.

– Har ikke fått noen tilbud i løpet av sommeren, men når sesongen starter opp i høst så regner jeg med at det renner på. Jeg kommer nok til å avslå mye, på grunn av dårlig manus eller svak utvikling i karakteren jeg blir tilbudt.

Se Tore levere linjene som Charlo forsøkte seg på. Fra den kommende Side om side-sesongen.

– Sprekk i stjernefasaden

Charlo Halvorsen ble beordret til å vaske vinduene.
Charlo Halvorsen ble beordret til å vaske vinduene.

Etter en hektisk jobbdag dro Charlo hjem til kona Live Nelvik for å slappe av. Men Live har lagt noen helt andre planer enn kosestund, og får Charlo til å trå til med husarbeidet.

– Her ser jeg jo en sprekk i stjernefasaden. Jeg synes det bare er hyggelig å vaske vinduer, men jeg vet ikke om en av landets fremste humorister kler en lik funksjon. Husarbeid er noe kjendiser skal gjøre når det er ukeblader til stede, og ikke ellers, sier Charlo og fortsetter:

– Problemet oppstår naturligvis når det er to kjendiser under samme tak. Det kan gå ut over det generelle renholdet i hjemmet.

Charlo er godt fornøyd med å få testet Tores liv, med alt det måtte innebære av gjøglepress, men forteller også at han trives best med sin vanlige hverdag.

– Jeg vil tro at, rundt regnet, alt er forskjellig ved livene våre. Tore skal jo egentlig bare være morsom hele dagen, noe som kan være fint siden han er morsom, men også slitsomt.

– Egentlig er jeg fornøyd med mitt eget liv, og ser ikke noen andre jeg kunne tenke meg å byttelåne liv med, uten et grundig mellomlegg, sier Charlo.

Gir deg et eksklusivt innblikk

I neste Byttelåne liv-episode prøver Ronny Brede Aase seg i Aktuelt, mens Ole Torp tar over spakene i P3morgen. (Foto: NRK/UNG)
I neste Byttelåne liv-episode prøver Ronny Brede Aase seg i Aktuelt, mens Ole Torp tar over spakene i P3morgen. (Foto: NRK/UNG)

Byttelåne liv skal i løpet av de neste tre ukene gi deg et eksklusivt innblikk i hverdagen til en rekke kjente fjes.

De andre som skal byttelåne liv er Cecilie Kåss Furuseth og Arne Scheie, Lars Berrum og Espen Thoresen, Selda Ekiz og Karen-Marie Ellefsen, Ronny Brede Aase og Ole Torp, Siri Kristiansen og Christian Borch.

Se flere smakebiter fra programserien her!

I neste episode skal P3morgens Ronny Brede Aase byttelåne liv med Aktuelt-programleder Ole Torp.

Den kan du se på P3.no mandag 18. august!

Se smakebit:

Se alle episodene av Byttelåne liv