– Jeg tror ikke jeg er smart nok til å ha jobben hans

Ole Torp overtar spakene i P3morgen, mens Ronny Brede Aase skal være med å lage debattprogrammet Aktuelt. Se den tredje episoden av Byttelåne liv!

Ronny Brede Aase og Ole Torp prøver hverandres liv og hverdag. (Foto: NRK/UNG)
Ronny Brede Aase og Ole Torp prøver hverandres liv og hverdag. (Foto: NRK/UNG)

Nå skal du få se seks velkjente NRK-profiler byttelåne liv med seks unge, fremadstormende kolleger i den splitter nye nettserien Byttelåne liv.

I tredje episode er det P3morgens Ronny Brede Aase som byttelåner liv med Aktuelt-programleder Ole Torp.

Se episode 2 her!

De to har vidt forskjellige jobber og hverdager. I denne episoden må Ronny dra på seg nyhetsfjeset, være med på morgenmøte og spille inn Aktuelt-trailer, mens Ole Torp tar over spakene i P3morgen og drar på date med Ronnys kjæreste, Tuva Fellman.

Levde opp til forventningene

Ole Torp i radiostudioet sammen med P3morgen-kollega Silje Reiten Nordnes. (Foto: NRK/UNG)
Ole Torp i radiostudioet sammen med P3morgen-kollega Silje Reiten Nordnes. (Foto: NRK/UNG)

Ole Torp jobber vanligvis med nyheter, men fikk prøve seg i en litt mer løssluppen atmosfære da han overtok Ronnys stol i P3morgen-studioet.

Han hadde gledet seg til å bare kunne “prate på radioen og omgås med unge, interessante mennesker”, og opplevelsen levde absolutt opp til forventningene.

– Det var uvant, men morsomt. Hyggelig å bli kjent med mange profesjonelle, unge radiomennesker. Så var det deilig å få snakke om problemstillinger som egentlig ikke er veldig store problemer, og få spille musikk, sier Ole.

Debattprogramlederen oppsummerer forskjellen på jobbene til Ronny og han selv slik:

– Han spiller plater, jeg spiller politikere.

Hør hvordan det gikk da Ole Torp gikk inn på direkten i P3morgen!

Ronny må stå opp kl. 5 hver dag for å rekke P3morgens sendestart kl. 6. Ole sier at han har mye erfaring med å stå grytidlig opp, så han skulle klart å være fast programleder for morgenshowet.

– Jeg har arbeidet i så mange år som utenrikskorrespondent i fjerne tidssoner at jeg vet jeg fungerer grusomt effektivt til alle tider – døgnet rundt, året rundt.

Redd for å drite seg ut

Ronny Brede Aase ble litt stresset da han skulle spille inn Aktuelt-trailer. (Foto: NRK/UNG)
Ronny Brede Aase ble litt stresset da han skulle spille inn Aktuelt-trailer. (Foto: NRK/UNG)

Da Ronny fikk overlevert timeplanen til Ole var han fryktelig nervøs. Første post på agendaen var nemlig morgenmøte, der han skulle være med å planlegge dagens Aktuelt-sending.

Til tross for de beroligende ordene “det er akkurat det samme som her, bare med litt eldre folk” fra Ole, var morgenmøtet først og fremst skummelt.

– Jeg var veldig nervøs for å drite meg ut i redaksjonen. Jeg vil si at hele opplevelsen var 70 prosent skummelt og 30 prosent gøy, sier Ronny.

Ronny ble bokstavelig talt varm i trøyen da Oles kolleger avslørte at han ikke visste hvem arbeidsministeren i Norge var. Selv om Ronny er brennende engasjert i Kinas økende innflytelse i verden, er han ikke sikker på at han kunne hatt jobben som Aktuelt-programleder til vanlig.

– Jeg tror ikke jeg er smart nok til å ha jobben hans. Jeg vil jo helst at det skal være hyggelig og at alle skal kose seg hele tiden. Det ser ut som Ole er en fyr som koser seg selv under de tøffeste diskusjoner.

Gir deg et eksklusivt innblikk

Byttelåne liv skal i løpet av de neste ukene gi deg et eksklusivt innblikk i hverdagen til en rekke kjente fjes.

De andre som skal byttelåne liv er Cecilie Kåss Furuseth og Arne Scheie, Tore Sagen og Charlo Halvorsen, Lars Berrum og Espen Thoresen, Selda Ekiz og Karen-Marie Ellefsen, Siri Kristiansen og Christian Borch.

Se flere smakebiter fra programserien her!

I neste episode skal Lørdagsrådet-programleder Siri Kristiansen byttelåne liv med nyhetsankeret Christian Borch.

Den kan du se på P3.no onsdag 20. august!

Se smakebit:

Se alle episodene av Byttelåne liv

5 Responses to “– Jeg tror ikke jeg er smart nok til å ha jobben hans”