Astrid S til årets musikkfest

Fjorårets store P3 Gull-vinner er tilbake – denne gangen på scenen.

– Jeg skjelver. Føler ikke så mye, jeg bare skjelver, sa Astrid S til P3 etter fjorårets storeslem på P3 Gull.

Hun tok med seg to av fire priser hjem den kvelden, for Årets låt «2 AM» og Årets nykommer. Nå er det klart at hun skal opptre på årets utgave den 26. november og er med dette den siste brikken i artistslippet. Se Astrid Smeplass selv avsløre det i videoen i topp.

Du kan også oppleve Julie Bergan, Alan Walker, Matoma, Cezinando og Dagny live denne stjernespekkede kvelden. Vil du se showet? Følg med på P3s sosiale medier, nett og radio for å vinne billetter til P3 Gull eller se det hele på NRK1.

LES MER: Astrid S går for verdensherredømme | – Følte jeg sang som Britney Spears

Astrid oppsummerer (det norske musikk)året sitt

Hun sluppet en EP, turnert med Troye Sivan, mottatt platinaplate for låta «Hurts So Good» og solgt ut 8 av 9 konsert på sin kommende Europa-turné. For å nevne noe av det som har skjedd det siste året i artistens liv. P3 har latt Astrid oppsummere året sitt selv – med egne høydepunkter og i norsk musikk.

Årets norske låt

7 låter. 2 ord (og et utropstegn). Heisann Montebello!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=NQgj8iZfxvI?list=PL9XMZvEortUuzej8xUnJ8cs_GvfoTyehw&w=100&h=50]

Årets romanse

Jeg tror det nærmeste jeg har kommet en romanse i år er da jeg overfalt Sondre Justad med en hopp-klem i fjor på P3 Gull. Eller kanskje da Chirag tekstet meg en gang i mai og det inneholdt et rødt Emoji-hjerte.

Årets parykk

SIA-parykken som jeg fikk med meg hjem etter at jeg var på konsert med henne i LA. Jeg tror jeg har hatt det mer gøy med den parykken enn jeg har hatt det med noen av vennene mine i år. Og det sier mer om meg enn vennene mine!

Årets høydepunkt

Jeg føler at hele året i seg selv har vært et høydepunkt. Jeg har vært på Europa- og USA-turné med Troye Sivan, sluppen min første EP og spilt på sykt fete festivaler som Bergenfest og Stavern festivalen. Det er skikkelig vanskelig å velge. Umulig. Men kanskje P3 gull blir årets høydepunkt?

Årets Instagram-bilde

Det må faktisk bli et bilde fra da jeg sang med Karpe Diem på Parkenfestivalen i Bodø i sommer, og stagedivet for første gang! Jeg husker pappa sto på første rad i Levis jakke og solbriller (??) under hele konserten og ventet på at jeg skulle komme på scenen. Du ser han til venstre for rumpa til Magdi på bildet.

Årets norske samarbeid

Nå skal jeg være megaklein og si Matoma og meg. Bare fordi jeg synes Tom er verdens feteste fyr, og fordi jeg er så glad i den låta og hva vi har fått til sammen!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=MpmVE2uuXsk&w=100&h=50]

Årets norske nykommer

JULIE BERGAN! Det eksploderte jo helt loco yolo når hun slapp «Arigato» på våren, hun nailet «Attitudeproblem»-remixen og er blant beste liveartistene jeg har sett i sommer. Ellers har jeg blitt skikkelig fan av dePresno!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zfHMiamJ4rs&w=100&h=50]

Pris i år også?

20-åringen fra Rennebu ble først kjent etter sin Idol-deltakelse i 2013, men det virkelige gjennombruddet kom med låta «2AM» året etter. Videre har hun fortsatt å imponere oss med sin sterke pop-melodier, seige synth og rnb magi på låter som «Running Out», «Paper Thin» og «Hyde». Stjernens stødige singelrekke har også imponert i utlandet, hvilket har ført til prisen for Best Norwegian Act under MTV European Music Awards i fjor – en pris som kan bli hennes atter en gang i år.

Etter fjorårets feiring og prisdryss ble hun spurt om prisen for Årets live ville havne på hylla i år. 

– Det hadde vært dritfett da. Vi får håpe det!, svarte lykkelig Astrid S. 

https://www.youtube.com/watch?v=dEAg3Gv444I

SE VIDEODUELL: Astrid S vs. Troye Sivan